« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Створено загальнонаціональний страйковий комітет «Заради майбутнього!»

Створено загальнонаціональний страйковий комітет «Заради майбутнього!»

14 листопада в прес- центрі інформаційного агентства «Інтерфакс- Україна» відбулася прес-конференція на тему «Про створення загальнонаціонального страйкового комітету «Заради майбутнього!». Профспілки, самозай­няті та фермери впер­ше в історії незалежної України оголосили про створення спільного за­гальнонаціонального страйкового комітету.

У заході взяли участь заступник Голови Федерації профспі­лок України Воло­димир Саєнко, го­лова Федерації профспілок Лу­ганської області Валерій Чер­ниш, голова Київської міської ор­ганізації профспілки працівни­ків освіти і науки Олександр Яцунь, правозахисник, директор Інституту профспілкового розви­тку Михайло Чаплига, голова ВГО «Союз захисту підприємців» Сергій Доротич, голова громад­ської спілки «Аграрний союз України» Геннадій Новіков, а та­кож президент Асоціації ферме­рів та приватних землевласників України Микола Стрижак.

Вперше в Україні створюється страйковий комітет на загально­національному рівні. Оголошено про початок підготовки до спіль­ного всеукраїнського страйку у зв’язку з дискримінацією прав працівників та задекларованою владою лібералізацією трудових відносин, одержавленням систе­ми соціального страхування, зни­щенням спрощеної системи опо­даткування, обліку та звітності, тотальною фіскалізацією та тис­ком на ФОП, відкриттям ринку землі без рішення всеукраїнсько­го референдуму.

Страйковий комітет – не про­сто профспілковий, а спільний об’єднаний комітет: профспілок, самозайнятих і фермерів. Це пер­ша спроба об’єднатися, відроди­ти і наповнити здоровим сенсом слово «солідарність». І надати но­вого імпульсу словам «В єдності – наша сила». Це цивілізований спосіб підготовки до страйку. Ме­тою цього є створення умов для того, щоб мати змогу провести страйк у будь-який час, консолі­довано проводити нормальні ци­вілізовані переговори з будь- якою діючою владою. У Консти­туції записано право на страйк, а отже, воно буде реалізовано, не­зважаючи ні на що.

14 листопада, після профспіл­кової акції протесту, що проходи­ла під Верховною Радою, відбула­ся нарада керівників всеукраїн­ських профспілок та регіональ­них профоб’єднань, на якій було підтримано створення загально­національного страйкового комі­тету «Заради майбутнього!» та ви­значено подальші дії.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

Вільні творити майбутнє 21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначається одне із знакових свят – День Гідності та Свободи, офіційно започаткований у 2014 році на честь двох революцій: Помаранчевої рево­люції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років.

Д ень Гідності та Свободи символізує утвердження в Україні ідеалів свободи і де­мократії, збереження та до­несення до сучасного і май­бутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття.

Як відомо, 21 листопада 2013 року розпо­чались перші протести української громад­ськості у відповідь на рішення Кабінету Мі­ністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціа­цію між Україною та Європейським Союзом.

У ці дні ми вшановуємо громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, які виступили на захист демократичних ціннос­тей, прав і свобод людини і громадянина, на­ціональних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

З перших днів мирного протесту Федера­ція профспілок України опинилася в центрі буремних подій. Столичний Будинок проф­спілок став дахом над головою для мітингу­вальників. Тут було налагоджено відпочи­нок, обігрів, надання харчування учасникам протесту та медичної допомоги постражда­лим. Саме тут розташувався і Штаб націо­нального спротиву. Одночасно профспілко­ві працівники продовжували свою щоденну роботу, гарантуючи мітингувальникам сво­єю присутністю на робочих місцях захист від нападів силовиків.

Трагічні події 18–20 лютого 2014 року на майдані Незалежності призвели до втрати багатьох людських життів героїв, яких на­род назвав «Небесною сотнею». У полум’ї по­жежі було знищено Будинок Федерації профспілок України.

Образ нескореного Майдану постійно асоціювався з Будинком профспілок під час телевізійних трансляцій на провідних теле­візійних вітчизняних каналах та за кордо­ном, демонструючи велич і незламність на­ціонального духу. Профспілковий будинок, як і сам Майдан, у багатьох країнах світу перетворився не тільки на символ Революції Гідності, а й прагнення людей до свободи, демократії і кращого майбутнього.

Відновлений Будинок профспілок став справжнім символом відродження України. Нині до нього повернулися і працюють профспілкові організації, що входять до складу ФПУ. Відкрито Інформаційно-ви­ставковий центр Музею Майдану, де у ці дні проходитимуть тематичні заходи.

Доленосні події нашої новітньої історії згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європей­ській спільноті, досягнення гідного рівня життя. Відзначаючи День Гідності та Свобо­ди, ми сповнені гордістю за наших земляків, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність Укра­їни від зовнішньої агресії. Цьогоріч заходи з відзначення Дня Гідності та Свободи прохо­дять під гаслом «Вільні творити майбутнє».

Федерація профспілок України закликає членські організації взяти участь в урочис­тостях та меморіальних заходах з нагоди Дня Гідності та Свободи.

Слава Україні!

Героям слава!

22.11.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання