« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

НЕ ВТРАЧАТИ ЗВ’ЯЗОК ПОКОЛІНЬ

НЕ ВТРАЧАТИ ЗВ’ЯЗОК ПОКОЛІНЬ

Напередодні Міжнарод­ного дня людей похилого віку і Дня ветерана Голо­ва Федерації профспілок України Григорій Осовий зустрівся з ветеранами війни, праці та профспіл­кового руху – колишніми співробітниками ФПУ. Зустріч відбулась у за­тишній, душевній атмос­фері. Організована вона була профспілковим ко­мітетом апарату ФПУ.

Я к повідомляє прес-центр ФПУ, звертаючись із тепли­ми словами привітань до своїх колег, Голова ФПУ Григорій Осовий, голова профкому Марія Гриценко, голова комісії профкому по роботі з ветеранами Оксана Курганська висловили їм щирі слова подяки за роки, які до­велося разом, пліч - о - пліч пропра­цювати у лавах профспілок, а та­кож побажали здоров’я, невичерп­ної енергії та наснаги.


За святковим столом зібралися ті, хто більшість років свого трудо­вого життя присвятив роботі у профспілках. Всі вони назавжди зберегли повагу до профспілково­го руху, мають неоціненний до­свід і знання, які свого часу пере­дали молоді. А сьогоднішні пра­цівники ФПУ з вмінням викорис­товують навички старшого поко­ління та застосовують у своїй що­денній роботі.

Відбулась відверта розмова про проблеми сьогодення. Ветеранів цікавить не тільки те, що відбува­ється сьогодні в країні, як просува­ються реформи, зокрема медична та пенсійна, їм болить за майбутнє держави, її молоде покоління.

Григорій Осовий змістовно пояс­нив позицію ФПУ з реформування пенсійної та медичної систем, роз­повів про роль та дії профспілок у сучасних суспільних процесах, зо­крема участь у формуванні Дер­жавного бюджету країни та визна­ченні показників соціально - еконо­мічного розвитку держави на най­ближчу перспективу.

Ветерани подякували керівництву ФПУ, її первинній профспілковій організації за постійну увагу і тур­боту про них, а також висловили побажання проводити подібні зу­стрічі й надалі.

ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Григорій ОСОВИЙ,

Голова Федерації профспі­лок України:

«Ветерани, насамперед, потребують нашої поваги. Чим на сьогодні профспіл­ки можуть допомогти пен­сіонерам та ветеранам? Пенсіонери ма­ють отримувати те, що їм належить за за­коном, тому ФПУ у питаннях проведення пенсійної реформи на боці пенсіонерів. Для нас основне – це консолідовані дії, коли необхідно обстоювати свої законні соціально - економічні права. Тоді влада рахуватиметься з інтересами людей».

 

ГІДНА ПРАЦЯ – ПРОДУКТИВНА ЗАЙНЯТІСТЬ, ДОСТОЙНА ЗАРПЛАТА, СУЧАСНІ БЕЗПЕЧНІ РОБОЧІ МІСЦЯ

4 жовтня з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю Федерація профспілок України провела кру­глий стіл «Гідна праця – продуктивна зайнятість, достойна зарплата, сучасні безпечні робочі місця».

У заході взяли участь представники централь­них органів виконавчої влади, організацій ро­ботодавців, міжнародні експерти, науковці, керівники членських організацій ФПУ.

Під час дискусії обговорювались питання щодо по­літики щодо заробітної плати; кваліфікованих ка­дрів, сучасних робочих місць як умови конкурентоздатності економіки; трудових прав працівників та прав профспілок у проекті Трудового кодексу Украї­ни (реєстр. № 1658); актуальності вдосконалення по­літики управління охороною праці в Україні та ін.

Детальніше про це читайте в наступному номері «ПВ».

 


ПРАЦІВНИКИ СЄВЄРОДОНЕЦЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «АЗОТ» СТУРБОВАНІ МАЙБУТНІМ ПІДПРИЄМСТВА

Профспілка працівників хімічних та нафтохімічних га­лузей промисловості України звернулась до Прези­дента України Петра Порошенка щодо ситуації, яка склалася на ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот». У листі зазначається, що на адресу ЦР Профспілки на­дійшов лист від працівників «Азоту», де висловлюєть­ся стурбованість соціально - економічним становищем на підприємстві у зв’язку з його зупинкою.

«Т ак, навесні 2014 року підприємство було зупинене через бойові дії. На початку 2015 року частково змо­гло відновити виробництво. Але обмеження в робо­ті підприємства безпосередньо пов’язане з відсут­ністю підключення Луганської області до єдиної енергосистеми України. Ця проблема не дозволяє стабільно працювати промис­ловим підприємствам Луганщини, забезпечувати роботою жите­лів і їхні сім’ї, відновити зруйновану під час бойових дій інфра­структуру та житло.

З 6 березня 2017 року «Укртрансгаз» своїм рішенням припинив постачання природного газу для ПАТ «Азот» (м. Черкаси), ПАТ «Рівнеазот», ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», що спри­чинило негативні наслідки, а саме підприємства були аварійно зупинені, і тільки завдяки вмілим діям технологічного персо­налу вдалося уникнути техногенних катастроф у регіонах та за­гибелі людей.

У 2016–2017 роках підприємства хімічного комплексу через зна­чне підвищення ціни на природний газ, який є сировиною для виробництва азотних міндобрив, змушені були неодноразово зупинятися, що спричиняло збитковість виробництва і виник­нення заборгованості перед постачальниками газу й енергоре­сурсів та колективами підприємств.

На численні листи і звернення профспілок, роботодавців і ко­лективу щодо вирішення питання роботи підприємств владні структури не реагують або надсилають відписки.

На сьогодні у підприємства ще є можливість відновити виробни­цтво за умови постачання природного газу за прямими договора­ми з постачальниками, у тому числі на давальницькій сировині, надання дотацій сільськогосподарським товаровиробникам для часткової компенсації вартості міндобрив, що закуповуються у вітчизняних виробників, та термінового введення антидемпінго­вих заходів щодо імпорту міндобрив з Російської Федерації, за­провадивши мито понад 60%, або навіть повного ембарго щодо їх ввезення в Україну.

Влітку 2017 року Сєвєродонецький «Азот», незважаючи на існу­ючі проблеми, почав підготовку до відновлення виробництва. Але обіцяний запуск підприємства на початку вересня 2017 року так і не відбувся...

Аварійна зупинка підприємства при раптовому відключенні елек­троенергії (як це трапилося 8 вересня ц. р.) може призвести до тех­ногенної катастрофи, а також разових втрат природного газу як сировини на зупинку і наступний запуск на загальну суму понад 52 млн грн (2 млн дол. США). Надзвичайно висока ціна на природ­ний газ як сировину не дозволяє конкурувати підприємству як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках збуту продукції.

Все це призвело до погіршення соціально - економічної ситуації на підприємстві, внаслідок чого за останні 1,5 року тут звільнилися близько 2 тис. висококваліфікованих працівників».

Василь МОЙСЮК,

голова ЦР Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України

З повним текстом Звернення можна ознайомитись на офіційному сайті ФПУ fpsu.org.ua

11.10.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання