« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

«ДАЙТЕ НАМ ПРАЦЮВАТИ!», «ЛІЦЕНЗІЮ БЕЗ КОРУПЦІЇ!»

«ДАЙТЕ НАМ ПРАЦЮВАТИ!», «ЛІЦЕНЗІЮ БЕЗ КОРУПЦІЇ!»

Такі гасла скандували 20 вересня біля будівлі Державної служби геології та надр України кілька со­тень представників трудо­вого колективу та проф­спілкової організації ПАТ «ЄВРАЗ СУХА БАЛКА».

Я к повідомляє прес - центр ФПУ, гірники позбавлені законного права працювати на рідному підприємстві через свавілля чиновників Держгеонадр, які всупе­реч усіх законних підстав, зокрема рі­шенню Вищого адміністративного суду, не подовжують строк дії ліцензії на діяльність шахт ім. Фрунзе і «Юві­лейна» та не видають її.

Ц е був другий день перебування шах­тарів у Києві, перед будівлею цен­трального органу виконавчої влади, який покликаний діяти на благо гро­мадян, натомість його керівництво так і не вийшло до трудівників.

« Тут зібралися представники 3,5 - тисяч­ного колективу містоутворюючого під­приємства, яке працює, відраховує по­датки до місцевого та державного бю­джетів, а з нами навіть не хочуть спілку­ватись, – обурюється голова профспілко­вого комітету первинної профспілкової організації ПАТ «ЄВРАЗ СУХА БАЛКА» Віктор Щасливий. – На початку серпня ц.р. був виданий наказ про припинення робіт на основі актів перевірок діяльнос­ті шахт, і того, що там нібито виявлено якісь порушення. Але я хочу запевнити, що всі вимоги нами були виконані, тому ми хочемо з’ясувати безпосередньо у ке­рівництва служби, чому нам не видають ліцензію».

Н аразі підприємство працює на підста­ві рішення суду, але в будь - який мо­мент цьому можуть завадити, і тисячі працівників будуть позбавлені роботи, а їхні родини – засобів для існування. Цього не можна допустити!

У пікетуванні взяли участь заступник голови ЦК Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Олександр Рябко та радник Голови ФПУ Юрій Бобчен­ко, який тривалий час очолював профспілкову організацію по­тужного заводу «АрселорМіттал – Кривий Ріг» і добре знає проблеми галузі. Вони переконані, що вимоги трудівників справедливі, а небажання державних чиновників спілкуватися з людьми обурює. Люди налаштовані рішуче. Профспілка ме­талургів та гірників висловила солідарну підтримку шахтарям з Дніпропетровщини та надала допомогу в проведенні акції.

 


ТРУДОВА МІГРАЦІЯ ЗНЕКРОВЛЮЄ ПІДПРИЄМСТВА ГМК

Центральний комітет Профспілки металур­гів та гірників України виступив з Відкритим зверненням до влади, роботодавців та влас­ників підприємств гірничо-металургійного комплексу України, прийнятим на засіданні президії ЦК ПМГУ 19 вересня, з приводу критичної ситуації, що склалася у галузі.

У тексті звернення, зокрема, зазначається: «Профспілка металургів і гірників України вкотре звертається до вас із приводу ката­строфічної ситуації, яка склалася в галузі.

Стрімке зростання цін на товари, газ, електроенергію, послуги ЖКГ на тлі зниження купівель­ної спроможності заробітної плати перетворили на жебраків населення України, в тому числі ме­талургів і гірників – тих, хто своєю тяжкою пра­цею створюють ВВП країни та її золотовалютний запас.

Не маючи можливості забезпечити своєю працею гідний рівень життя для себе і своїх родин, укра­їнці вимушені шукати кращої долі за кордоном. Руйнівні для країни процеси трудової міграції знекровлюють підприємства її гірничо - металур­гійного комплексу. Щодня з підприємств галузі звільняються досвідчені працівники, набувають поширення процеси звільнення працівників ціли­ми колективами бригад.

Країну залишають люди, які мають попит на рин­ку праці та становлять «золотий працездатний фонд» України. Демонструючи високі професійні навички та бажання працювати за гідну винаго­роду, вони могли б забезпечити зростання вироб­ництва та національної економіки держави. За­мість цього українські працівники сприяють роз­витку економіки інших країн світу.

Якщо сьогодні не вжити рішучих дій щодо рефор­мування заробітної плати і не підвищити її до рів­ня європейських стандартів, завтра Україна та її гірничо - металургійна галузь, конкретні підпри­ємства стикатимуться з фатальним дефіцитом кваліфікованих кадрів та подальшою зупинкою виробництва загалом.

Закликаємо вас негайно докласти зусиль до вирі­шення порушених нами питань задля позитивної зміни економічної ситуації, що призвела до ката­строфічного падіння рівня життя людей».

 

02.10.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання