« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

ГЕНЕРАЛЬНІЙ УГОДІ – КОНСТРУКТИВНЕ НАПОВНЕННЯ

ГЕНЕРАЛЬНІЙ УГОДІ – КОНСТРУКТИВНЕ НАПОВНЕННЯ

13 квітня у Міністерстві соціальної політики відбулось засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк.

Я к повідомляє прес - центр ФПУ, профспілкову делега­цію на цьому заході очолю­вав керівник Робочої комі­сії об’єднань профспілок, перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін.

Учасники засідання обговорили наступні питання:

– Про виконання положень Гене­ральної угоди на 2016–2017 роки ста­ном на 1 січня 2017 року.

– Про узгоджен­ня додаткових захо­дів (протокольних доручень) з метою забезпечення вико­нання норм Гене­ральної угоди на 2016–2017 роки.

– Про пропозиції сторін щодо вне­сення змін та доповнень до Гене­ральної угоди на 2016–2017 роки.

За результатами засідання з метою забезпечення вико­нання норм Гене­ральної угоди на 2016–2017 роки було дано низку рекомендацій та доручень центральним органам ви­конавчої влади, міністерствам та відомствам відповідно до їх компе­тенції.

 

СТВОРЕННЯ УМОВ ДЛЯ ПОВЕРНЕННЯ В УКРАЇНУ ТРУДОВИХ МІГРАНТІВ

12 квітня Уряд своїм розпорядженням затвердив План заходів щодо забезпечення реінте­грації в суспільство трудових мігрантів і членів їхніх сімей. Мінсоцполітики розробило проект акта на виконання статті 14 Закону України «Про зовнішню трудову міграцію».

З а повідомленням прес - служби Мінсоцпо­літики, він спрямований на консолідацію зусиль державних органів влади щодо створення умов для повернення в Україну її громадян, які працюють за кордоном. Досяг­нення поставленої мети сприятиме збереженню трудового потенціалу України та забезпеченню потреби економіки у робочій силі за рахунок власних трудових ресурсів.

План заходів, зокрема, передбачає:

– сприяння працевлаштуванню трудових мі­грантів та членів їхніх сімей з урахуванням рів­ня освіти, професійного досвіду;

– залучення дітей трудових мігрантів до освітнього процесу шляхом проведення додат­кових занять (насамперед з української мови);

– надання трудовим мігрантам, які поверну­лися в Україну, необхідної медичної допомоги;

– надання дипломатичними установами Укра­їни правової, інформаційної допомоги трудовим мігрантам за кордоном та активізація міжнарод­ної співпраці з питань захисту прав трудових мі­грантів і т. ін.

 

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «ПОТРІБНО ПІДТРИМАТИ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИКА МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ»

Експертна рада Національного комітету з про­мислового розвитку проаналізувала ситуацію, що склалася у виробництві хімічних добрив. Враховуючи зростаючий дефіцит у забезпе­ченні ними цього весняного періоду аграріїв, було розроблено пропозиції Уряду з підтрим­ки вітчизняних виробництв і посилення взає­модії горизонтальних зв’язків щодо замовлень аграрного сектору у попиті на продукцію українських підприємств.

«Т акож підготовлено проекти рішень для Уря­ду, які, сподіваємось, найближчим часом бу­дуть прийняті, – зазначив, коментуючи цю подію, член Експертної ради комітету, Голо­ва ФПУ Григорій Осовий. – Федерація профспілок Украї­ни та Профспілка працівників хімічних та нафтохіміч­них галузей промисловості України були активними учасниками переговорного процесу в цій справі. Адже йдеться про соціальне самопочуття, добробут близько 60 тис. працівників галузі».

Як повідомляє прес - центр ФПУ, профспілковий лідер підкреслив, що це питання не тільки сьогодення. По­трібно розробити комплекс заходів, які б зробили укра­їнські мінеральні добрива доступними для аграріїв за ціною і не потребували їх закупівлі за кордоном, зокре­ма в Російської Федерації, з якої сьогодні надходить близько 0,5 млн тон хімічних добрив, що може постави­ти нас в економічну залежність у цьому секторі. Крім економічної, тут є, зрозуміло, й політична складова. «Тому нам потрібно підтримати вітчизняного виробни­ка хімічних добрив, – наголосив Григорій Осовий. – Фе­дерація профспілок України, Профспілка працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості Украї­ни, УСПП, Федерація роботодавців України спільно пра­цюють над цим питанням».

 

ПОКИ ВЕРСТАВСЯ НОМЕР

УКРАЇНА ЗАПРОВАДИЛА НОВІ АНТИДЕМПІНГОВІ МИТА ЩОДО ІМПОРТУ З РФ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ

М іжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про проведення проміжного перегляду ан­тидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну нітра­ту амонію (аміачної селітри) походженням з Російської Фе­дерації, – йдеться у повідомленні Міністерства економічно­го розвитку та торгівлі України.

Нагадаємо, що чинні антидемпінгові заходи щодо імпорту в Україну нітрату амонію походженням з Російської Федера­ції були застосовані ще у 2008 році. У 2014 році, за результа­тами перегляду, заходи були продовжені на 5 років (до 2019 року). Разом із цим, у зв’язку із зупинкою виробництва та відвантаження азотних добрив вітчизняними підприємства­ми, постала гостра необхідність переглянути заходи.

«Відтак, до російських експортерів застосовується антидемпін­гове мито строком на 5 років у розмірі: для експортера - виробни­ка ВАТ «Волзький абразивний завод», що розташований у місті Волзький Волгоградської області – 6,54 %; для інших експорте­рів та загалом для РФ – 33,83 %», – йдеться у повідомленні.

22.04.2017



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання