« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

ФПУ СПОВНЕНА РІШУЧОСТІ ДОМОГТИСЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАКОННИХ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ТРУДЯЩИХ

ФПУ СПОВНЕНА РІШУЧОСТІ ДОМОГТИСЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАКОННИХ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ТРУДЯЩИХ

17 листопада ФПУ закликає всіх членів профспілок та не­байдужих громадян взяти участь у всеукраїнській акції протесту профспілок.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, Президія Федерації профспілок України через різке підвищення ціни на газ і тарифів на комунальні послуги на вимогу членів профспілок планува­ла провести всеукраїнську акцію протесту 20 жовтня ц.р. Напередодні, під тиском профспілок, 18 жовтня було проведено зустріч членів Пре­зидії ФПУ із Спільним представ­ницьким органом сторони робото­давців на національному рівні і тристоронню зустріч профспілок і роботодавців з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, підсумком якої став протокол, де Глава Уряду дав доручення керівни­кам органів виконавчої влади щодо вирішення порушених у ході зустрі­чі питань, що найбільше турбують трудові колективи в умовах кризово­го стану економіки. Федерація проф­спілок України буде здійснювати по­стійний моніторинг за його виконан­ням соціальними партнерами.

За підсумками проведених зустрі­чей Президія ФПУ визначила свою позицію і прийняла рішення про пе­ренесення на 17 листопада, напере­додні прийняття Державного бю­джету України на 2017 рік, Всеукра­їнської акції протесту з пікетуван­ням Верховної Ради України на під­тримку вимог профспілок щодо по­силення соціального захисту пра­цівників та інших громадян в умо­вах зростання цін на енергоносії та тарифів на ЖКГ з метою врахування в проекті державного бюджету ви­датків на реалізацію державних со­ціальних гарантій та недопущення зниження рівня життя населення.

Ініційовано, до початку акції, проведення зустрічі членів Прези­дії ФПУ з керівництвом парламенту та депутатських фракцій і груп для обговорення пропозицій та вимог профспілок щодо посилення соці­ального захисту громадян, враху­вання їх у проекті держбюджету, а також пікетування Офісу представ­ництва місії Міжнародного валют­ного фонду під час її перебування в Україні.

Водночас на 1 листопада запла­новано акцію протесту Київською міською організацією Профспілки працівників освіти і науки України, яка безумовно має право на прове­дення самостійно окремих протест­них дій. Проте, в умовах, коли вирі­шення порушених проблем потре­бує масової підтримки, проведення локальних протестів може й не при­вести до очікуваного результату.

Останнім часом у ЗМІ поширюються різні інсинуації та провока­ції на тему проведення осінніх протестних дій політичними сила­ми із залученням профспілок. У цих умовах протестні акції мають бути належним чином організованими, щоб не допустити про­вокацій, і масштабними, щоб об’єднати всі сили національного профспілкового руху, поставити перед владою консолідовані со­ціально-економічні вимоги та домогтися їх безумовного вико­нання. Такі дії ФПУ проводитиме 17 листопада і закликає всіх членів профспілок та небайдужих громадян взяти в них участь.

 

ПЛАТФОРМА ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА УКРАЇНА–ЄС: ЧАС СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ

24–25 жовтня відбулося стра­тегічне планування діяльності Української сторони Плат­форми громадянського сус­пільства Україна –ЄС.

Як повідомляє прес-центр ФПУ, участь у сесії стратегічного планування взяли Голова ФПУ Григорій Осовий, якого у 2016 році обрано координатором Україн­ської сторони Платформи громадян­ського суспільства Україна – ЄС, а та­кож голова Профспілки працівників бу­дівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, об­раний координатором Робочої групи 4 УС ПГС «Зайнятість, соціальна політи­ка, рівні можливості та здоров’я».

Члени Української сторони Платфор­ми громадянського суспільства виро­били стратегічне бачення діяльності УС ПГС на найближчі три роки.

Упродовж дводенної сесії стратегічного планування було обговорено місію та цінності УС ПГС, поставлено амбітні за­вдання та визначено шляхи їх досягнен­ня. Як результат роботи із стратегічного планування профспілок, організацій ро­ботодавців та інших організацій грома­дянського суспільства поліпшувати­меться діяльність Платформи – буде здійснено перехід до активної та ефек­тивної роботи, орієнтованої на результат.

Стратегічна сесія відбулася у рамках проекту «Громадська синергія», що фі­нансується ЄС, виконується Міжнарод­ним фондом «Відродження» і спрямо­ваний на посилення ефективності участі громадськості в євроінтеграцій­них реформах через зміцнення двох громадських платформ, що діють у сфері європейської інтеграції України, – Української сторони Платформи гро­мадянського суспільства Україна – ЄС та Української національної платфор­ми Форуму громадянського суспіль­ства Східного партнерства.

Платформа громадянського сус­пільства Україна – ЄС (ПГС) – ор­ган громадянського суспільства, створення якого передбачено статтями 469–470 Угоди про асоціацію. Згідно з положеннями Угоди ПГС є двостороннім орга­ном, що складається з представ­ників громадянського суспіль­ства України з одного боку і чле­нів Європейського економічного і соціального комітету (ЄЕСК) – з іншого. ПГС є одним з чотирьох органів асоціації поряд з її Ра­дою, Комітетом та Парламент­ським комітетом. І якщо перші представляють Уряд та парла­мент, то ПГС створена з метою забезпечення належної ролі гро­мадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію.

27.10.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання