« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «МИ РОЗРАХОВУЄМО НА ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ СУЧАСНОЇ СИСТЕМИ НАДАННЯ РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ ДОПОМОГИ В УКРАЇНІ»

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «МИ РОЗРАХОВУЄМО НА ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ СУЧАСНОЇ СИСТЕМИ НАДАННЯ РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ ДОПОМОГИ В УКРАЇНІ»

11 грудня Голова ФПУ Григо­рій Осовий взяв участь у ро­боті ХVI міжнародної науко­во-практичної конференції «Фізична та реабілітаційна медицина в Україні», що проходила в київському са­наторії «Жовтень».

Як повідомляє прес-центр ФПУ, виступаючи перед учасниками конференції, Го­лова ФПУ привітав їх, орга­нізаторів, а також представників Міністерства охорони здоров’я, На­ціональної академії медичних наук, Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, НДІ медичної реабілітації і курортології, міжна­родних експертів, акти­вістів профільних гро­мадських організацій, усіх колег, які взяли участь у цьому заході.

«Сьогодні тут зібра­лися провідні фахівці, щоб у професійному се­редовищі відверто обго­ворити існуючі пробле­ми й окреслити шляхи їх вирішення, дати ім­пульс подальшому роз­витку такого важливо­го для профспілкових оздоровниць напряму діяльності, як фізична та реабілітаційна меди­цина. На жаль, щорічно отримують професійні захворювання, травми, каліцтва на виробництві близько 10 тис. людей. Окрім того, внаслідок фізичних і психологічних перевантажень все більше працівників отримують інфаркти та інсульти, тож потре­бують після лікування реабілітаційного від­новлення. Особливу увагу ми приділяємо воїнам, постраждалим у зоні АТО, для яких на­магаємося створити найкращі умови для одужання.

Ми цілковито під­тримуємо ініціативу Міністерства охорони здоров’я, яке в співпра­ці з Міністерством осві­ти і науки виступило з пропозицією про запро­вадження у вищих ме­дичних навчальних за­кладах реабілітацій­них спеціальностей, що дозволить сьогодні отримати доступ до найсучасніших освітніх та організаційних техноло­гій реабілітації, які застосовуються в світі. Хочу побажати всім нам плідної роботи, і щоб профспілкові санаторії та профілакторії завжди залишалися для українців доступ­ним ресурсом для оздоровлення та реабілітації», – сказав лідер україн­ських профспілок.

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Григорій ОСОВИЙ, Голова ФПУ:

«Підписа­ний у липні 2015 року Меморан­дум про співпрацю між громадською організаці­єю «Українське товари­ство фізичної та реабілі­таційної медицини», за­снованою «Укпрофоздо­ровницею», Всеукраїн­ським товариством не­йрореабілітації та Україн­ською асоціацією фізичної терапії, сподіваюсь, дасть потужний поштовх у фор­муванні командного під­ходу, який є основою сві­тової системи реабілітації та залучення міжнарод­них освітніх ресурсів».

 

ВЕРС: ВІД ПІДСУМКІВ ДО ПЕРСПЕКТИВ

15 грудня в Брюсселі відбуло­ся засідання Генеральної асамблеї Всеєвропейської регіональної ради Міжнарод­ної конфедерації профспілок (ВЕРС).

Як повідомляє департамент міжнародних зв’язків ФПУ, із звітом виступив генераль­ний секретар ВЕРС Лука Ві­сентіні, заступник генерального се­кретаря МКП Яаап Вінен, президент ВЕРС Михайло Шмаков, в. о. вико­навчого секретаря ВЕРС Антон Ле­пік. Асамблея прийняла програмний документ на період 2015–2019 років.

На асамблеї також виступив Голова ФПУ Григорій Осовий, який поін­формував присутніх про трудовий конфлікт з Урядом, відсутність у країні дієвого соціального діалогу. Він підкреслив, що завдяки солідар­ній підтримці європейського проф­спілкового руху і внутрішній проти­дії профспілок вдалося запобігти ці­лій низці спроб обмежити їх права. Однак ці спроби не тільки не припи­няються, а й, навпаки, посилюють­ся. Нині ФПУ відновлює профспіл­кові структури в Луганській і Доне­цькій областях на підконтрольних Україні територіях, але для якнай­швидшого відновлення їх діяльнос­ті Голова ФПУ попросив європейські профспілки про надання технічної допомоги. Григорій Осовий зазна­чив, що не тільки європейським профспілкам доводиться діяти в умовах хибної макроекономічної стратегії на основі заходів жорсткої економії, а й іншим профорганізаці­ям, що входять до ВЕРС.

Григорій Осовий також розповів про спільну роботу ФПУ та МОП у підго­товці Програми з гідної праці в Україні на 2016–2019 роки. Він закли­кав ВЕРС надати українським проф­спілкам допомогу в захисті прав працівників і профспілок при підго­товці проекту Трудового кодексу, законодавчих актів, що стосуються соціального забезпечення, колек­тивних переговорів, права на страйк у рамках імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Асамблея завершила свою роботу обранням нового президента ВЕРС. Ним став Іраклій Петріашвілі, голо­ва Об’єднання профспілок Грузії.

 

БУТИ З ЛЮДЬМИ, ПРАЦЮВАТИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ!

12 грудня в м. Києві відбувся Урочистий з’їзд депутатів місцевих рад партії ВО «Батьківщи­на». На з’їзд прибули майже 9 тис. депутатів різного рівня. Як почесні гості у з’їзді взяли участь: Голова ФПУ Григорій Осовий, голова Профспілки авіабудівників України Ярема Жу­гаєвич, голова Профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості та побутового обслуго­вування Олексій Романюк, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевчен­ко, керівник прес-центру ФПУ Юрій Работа.

Голова ФПУ побажав депутатам успі­хів у важливій місії – бути з людьми, працювати для людей, перейматися і вирішувати їх повсякденні проблеми.

Як повідомляє прес- центр ФПУ, з віталь­ним словом до депу­татів звернувся Го­лова ФПУ Григорій Осовий. Від імені Федерації профспі­лок України він привітав де­путатів, обраних за партій­ними списками: голів облас­них, міських, сільських і се­лищних рад, які перемогли на місцевих виборах восени цього року.

У своєму виступі Голова ФПУ наголосив, що серед ви­борців є чимало й наших спілчан, які віддали свій го­лос за присутніх у залі депу­татів. Це є свідченням висо­кої довіри до політичної сили, що стабільно впро­довж багатьох років корис­тується заслуженою дові­рою і підтримкою українців. Адже коли Юлія Тимошен­ко очолювала Кабінет Міні­стрів України, це був період найбільшого розквіту соці­ального діалогу й ефектив­ної, конструктивної взаємо­дії профспілок з Урядом, чого, на жаль, ми сьогодні не маємо. І що саме очолю­ваний нею Уряд одразу, в перший же рік, встановив мінімальні пенсії на рівні прожиткового мінімуму. Хоча це було вкрай складно фінансово забезпечити.

«Ми були близько й ще до однієї важливої соціальної перемоги, коли в проекті державного бюджету на 2009 рік, завдяки урядовій під­тримці профспілкових про­позицій, передбачалося встановити мінімальну за­робітну плату на рівні про­житкового мінімуму. На жаль, цього не відбулося че­рез світову фінансову кризу. Саме тому, що ВО «Батьків­щина» є соціально спрямо­ваною політичною силою, близькою до простих людей, ФПУ ініціювала укладення Меморандуму про співпра­цю з депутатською фракці­єю БЮТ у парламенті. І це вже приносить результати в законотворчій роботі! Ми сподіваємося, що такі ж ді­лові стосунки, конструктив­на співпраця поширювати­муться й на місцях: у містах, районах, селах, де практич­но повсюдно паритетно представлено наші проф­спілкові організації. Така співпраця має бути корис­ною для людей», – зазначив Григорій Осовий.

19.12.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання