« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

АПСВТ відчинила двері для першокурсників

АПСВТ відчинила двері для першокурсників

В Академії праці, соціальних відносин і туризму (АПСВТ) відбулися урочис­тості з нагоди Дня знань і початку но­вого навчального року.

Першого вересня концертний зал АПСВТ із само­го ранку напо­внився студен­тами, їхніми батьками, викладачами Академії, її випускниками. В урочис­тостях з нагоди початку нового навчального року взяли участь Голова Феде­рації професійних спілок України Григорій Осо­вий, його заступник Євген Драп’ятий, а також голо­ва Профспілки працівни­ків оборонної промисло­вості України Олександр Черниш.

Присутні вшанува­ли хвилиною мовчання пам’ять про загиблих під час бойових дій на сході України.

Студентів, викладачів та гостей свята привіта­ла ректор Академії Вікторія Буяшенко, яка за­значила: «Ми з вами зна­ходимося в навчальному закладі, який є унікаль­ним за своєю природою, адже його створила най­потужніша в Україні гро­мадська організація – Фе­дерація профспілок Укра­їни». Ректор нагадала, що Академію праці, соціаль­них відносин було утворе­но у 1993 році відповідно до Закону України «Про освіту» та Постанови Пре­зидії Федерації профспі­лок України з метою якіс­ної програмно-цільової підготовки спеціалістів у галузі правознавства, ринкових відносин, соці­ального партнерства, ор­ганізації праці та управ­ління. Поряд із застосу­ванням сучасних передо­вих технологій навчан­ня Академія використо­вує також багаторічний досвід і традиції вищої школи профспілкового руху. Академія сьогод­ні – це провідний вищий навчальний заклад Укра­їни, національний осередок сучасних знань про суспільство та соціальні технології.

Голова ФПУ Григорій Осовий у своєму виступі наголосив, що це справді хвилюючий день, особли­во для засновників та ор­ганізаторів АПСВТ – Фе­дерації профспілок Укра­їни, яка об’єднує у своїх лавах 6 млн 420 тис. чле­нів профспілок. Від іме­ні ФПУ профспілковий лідер побажав колекти­ву Академії успіхів та но­вих здобутків на шляху навчання та виховання гідної зміни профспілко­вих фахівців. «Ми пишає­мося тим, що маємо влас­ний начальних заклад, – зазначив Григорій Осо­вий. – Наші випускники працюють у всіх сферах суспільної діяльності, і на кожному з напрямів ми маємо чудові прикла­ди, коли випускники ста­ють міністрами, очолю­ють громадські організа­ції або стають визначни­ми політиками».

Григорій Осовий наго­лосив, що нині маємо не­простий час для навчан­ня та праці, у країні не­спокійно, на сході Укра­їни триває війна. «Ми – профспілки – хочемо миру, розвитку та процві­тання нашої країни, адже вона має надзвичайно ве­ликий економічний, тру­довий, соціальний потен­ціал, аби стояти нарівні з провідними європей­ськими країнами. Проте потрібно, щоб кожний із нас хотів прагнути цього і, зрозуміло, працював на цей результат. Ми щиро віримо в те, що й ниніш­ні першокурсники, й ті, хто продовжує навчання в Академії, будуть саме тим ресурсом, який виве­де нашу країну на якіс­но новий етап розвитку. Бажаю вам, батькам, ви­кладачам добрих, гарних днів у новому навчально­му році, не тільки здобут­тя освіти, а й суспільно­го розвитку. Наша проф­спілкова команда бажає вам міцності духу, твер­дості позицій, успіхів у навчанні».

Присутніх також при­вітав заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, який побажав студентам і викладачам не тільки ви­вчати світ знань, а й світ духовності, бути патріо­тами, гідними громадя­нами України. Від імені ФПУ він передав колек­тиву Академії «Кобзаря», книгу Андрія Шептицько­го та ще кілька цінних та рідкісних видань.

З привітальним сло­вом до присутніх звер­нулися голова Наглядо­вої ради Академії, голова профспілки працівників оборонної промисловості України Олександр Чер­ниш, представники науково-викладацького складу Академії.

Далі відбулася цере­монія посвячення пер­шокурсників у студенти. Святкову програму про­довжили пісенні та тан­цювальні номери у вико­нанні талановитих сту­дентів АПСВТ.

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

«ПВ» запитали у студентів АПСВТ, чому саме цей вищий навчальний заклад вони обрали для здобуття вищої освіти.

Роман ГРИБОВСЬКИЙ,

4-й курс, менеджмент туристичної індустрії:

«АПСВТ добре за­рекомендувала себе серед інших вишів України, чув чимало гарних відгуків про підго­товку фахівців на­пряму «туризм». В майбутньому здо­буті знання допо­можуть мені від­крити власне турагентство».

Софія ПЕТРОСЯН,

1-й курс, менеджмент туристичної індустрії:

«Я склала ЗНО, знайшла Акаде­мію в Інтернеті. Побачила, що є ту­ристичний напрям підготовки. Приїз­дила сюди не один раз. Сподо­балися обстанов­ка, викладачі, де­кан дуже позитив­на жінка. Справді, бачу, що тут усе роблять з любов’ю».

Інна КОВАЛЬОВА,

4-й курс, право:

«Коли ми мали обирати вищий навчальний за­клад, нас возили по різних вишах. Так приїхали до Академії. Мені тут сподобалося все: атмосфера, викла­дачі. З-поміж п’яти закладів, із яких я обирала, найбіль­ше до душі припа­ла Академія. Тому я й тут».

Богдан МАРТИНЮК,

1-й курс, менеджмент туристичної індустрії:

«Як я опинився тут? Це довга істо­рія. Так склалися обставини. Тут на­вчається моя по­друга, вона й по­радила АПСВТ. Із перших вражень – тут доволі друж­ня атмосфера».

Яна ПОХИЛА,

4-й курс, право:

«Мені подобаєть­ся Академія, ви­кладачі, предме­ти, спеціальність, яку я обрала, – найкраща. Я на­вчалася до цього у Таращанському коледжі. Там отри­мала хорошу базу, а тут я її ще біль­ше розвиваю. За­раз працюю у на­прямі, що подоба­ється мені най­більше, – криміна­лістиці».

 

ВІТАЄМО З ДЕРЖАВНОЮ НАГОРОДОЮ!

Указом Президента України № 491/2015 від 21.08.2015 р. «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Незалежності України» за значний особистий внесок у держав­не будівництво, консолідацію українського суспільства, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, активну громадську діяльність, вагомі трудо­ві здобутки та високий професіоналізм голову Полтавської об­ласної ради професійних спілок Леоніда Михайловича Верни­гору нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Федерація профспілок України вітає Леоніда Михайловича Вернигору з високою державною нагородою і бажає йому міц­ного здоров’я, реалізації усіх задумів, нових досягнень та ро­динного благополуччя!

ФПУ

 

ЧОМУ МАЄМО ПЛАТИТИ ВИСОКІ ЦІНИ ЗА НЕЯКІСНУ ПРОДУКЦІЮ?

Ми маємо забезпечити права споживачів щодо безпеки та якості продуктів харчування. Про це заявив президент Української асоціа­ції споживачів Олег Самчишин під час зустрічі з першим заступником Голови СПОоб’єднань профспілок, заступником Голови ФПУ Сергієм Кондрюком, яка відбулася 27 серпня.

Як наголосив Сергій Кон­дрюк, абсурдність ситу­ації полягає у тому, що в умовах стрімкого зростання цін, коли працююча людина змушена платити за харчі набагато більше чесно зароблених грошей, ніж по­рівняно нещодавно, вона ще й купує небезпечні та сумнів­ної якості продукти. А все тому, що держава не виконує свої конституційні обов’язки із захисту прав споживача. Зі свого боку, Федерація проф­спілок України готова підтри­мати дії Української асоціації споживачів та Всеукраїнської асоціації спілок багатодітних щодо захисту прав громадян України на якісні та безпечні продукти харчування.

Докладніше про це читайте на сайті ФПУ fpsu.org.ua

 

З ТУРБОТОЮ ПРО ОЗДОРОВЛЕННЯ ЗАВОДЧАН ТА ЇХНІХ ДІТЕЙ

Валерій МАРЦЕНЮК

Хмельницька область

Україна переживає не­легкі часи. Проте, не­зважаючи на труднощі та в умовах, коли Фонд соціального страхування об­межив надання санітарних путівок для оздоровлення до­рослих та дітей, адміністрація Хмельницького державного підприємства «Новатор» (ди­ректор Анатолій Вдовиченко) і профком (голова Олександр Рижанський) знайшли мож­ливість забезпечити оздоров­лення своїх працівників на базі відпочинку «Чорномо­рець», що в селищі Коблево на узбережжі Чорного моря. За чотириденну поїздку від­почивальники заплатили лише 50% вартості путівки. Решту коштів заплатили адмі­ністрація і профком підпри­ємства. Крім того, було орга­нізовано дводенні поїздки у вихідні на Закарпатя, у Поча­їв, Кам’янець-Подільський, Хотин тощо не тільки для 522 працівників підприємства, а й для всіх охочих та їхніх дітей. За турботу і чудову організа­цію роботи заводчани щиро вдячні адміністрації та профкому. До слова, путівками були забезпечені всі бажаючі. На підприємстві подбали про повноцінний відпочинок ді­тей його працівників, які за­любки провели частину літніх канікул у мальовничій місце­вості – у дитячих оздоровчих таборах «Чайка», що в Голо­вчинцях Летичівського райо­ну, «Лісова пісня», що побли­зу Кам’янця-Подільського та «Джерельце», який розташо­ваний в селі Жилинці Ярмо­линецького району.

Діти займалися спортом, гра­ли в ігри, відвідували бібліо­теку, відеозал тощо.

«Зважаючи на ситуацію в кра­їні, ми спільно з адміністраці­єю підприємства робимо все можливе для оздоровлення та відпочинку працівників та їхніх дітей», – зазначив Олек­сандр Рижанський.

До речі, на ці цілі було спря­мовано понад 300 тисяч грн.

12.09.2015


Олена ОВЕРЧУК «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання