« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Профспілки вийшли на підтримку прийняття «соціального пакета» законів

Профспілки вийшли на підтримку прийняття «соціального пакета» законів

2 липня профспілки України продовжили пікетування Верховної Ради та парламент­ських комітетів на під­тримку прийняття на­родних законів.

Йдеться про законопро­екти, ініційовані проф­спілками та внесені до порядку денного поточ­ної сесії Парламенту:

– № 2883 щодо індексації гро­шових доходів населення;

– № 2682 щодо зниження рівня оподаткування пенсій;

– № 2698 щодо зняття обме­жень на виплату повної пенсії працюючим пенсіонерам;

– № 2835 щодо здешевлення ціни на природний газ для насе­лення;

– № 2245 щодо відновлення за рахунок коштів соціального страхування часткового фінан­сування літнього оздоровлення дітей, санаторного лікування працівників, передусім зайня­тих у шкідливих і важких умо­вах праці.

До завершення поточної сесії залишилося обмаль часу, тож люди чекають невідкладного прийняття життєво необхідних законів. До профспілок, Уряду, Верховної Ради надходять сотні листів і телеграм із саме такими вимогами від профспілкових ор­ганізацій та трудових колекти­вів. Вони розраховують, що жит­тя кожної української родини стане хоч трохи легшим в умо­вах кризи, дорожнечі, втрати ро­бочих місць.

Незважаючи на заяви окре­мих політиків та урядовців про брак коштів, спілчани відпо­відально заявляють – бюджет країни наповнюється. На казна­чейських рахунках накопичено десятки мільярдів гривень, які можна і потрібно спрямувати на допомогу українським сім’ям уже зараз, а не під чергові вибо­ри. Фонд соціального страхуван­ня України спроможний мобілі­зувати внутрішні резерви для відновлення заходів профілак­тики захворювань – дитячого оздоровлення та санаторного за­безпечення працівників. Видо­бутого в Україні дешевого газу достатньо для задоволення по­треб населення, і ціна на нього має бути знижена щонайменше вдвічі.

У багатотисячній акції проф­спілок взяли участь активісти трудових колективів усіх регіо­нів і галузей економіки, які звер­нулися до всіх народних депута­тів України, у руках яких доля цих принципових рішень, із про­ханням розглянути і прийняти в цілому як закони вищезазначені проекти.

Відкриваючи мітинг, перед спілчанами виступив Голова Фе­дерації профспілок України, ке­рівник Спільного представниць­кого органу профспілок Григо­рій Осовий, який зазначив: «Ми виступаємо від 8,5 млн трудів­ників, ветеранів праці, студент­ської молоді. Що нас сюди при­вело? Після повалення коруп­ційного режиму не бачимо пози­тивних зрушень для людей, які сьогодні втрачають робочі міс­ця. Заморожено зарплати і пен­сії, ціни шалено стрибають уго­ру. Влада на це не реагує. Тому, використовуючи свій потенці­ал, законодавчі гарантії, проф­спілки встали на шлях бороть­би. Наші вимоги до народних депутатів базуються на законах України та принципах соціаль­ної справедливості і необхіднос­ті. Зараз тривають непрості пе­реговори, і ми бачимо, що Уряд затягує вирішення питань, які ми поставили.

Питання номер один – дати можливість кожній людині, яка хоче і може працювати, робоче місце та можливість годувати себе і свою родину. Ми постави­ли питання про те, що потрібно індексувати мінімальну зарпла­ту і пенсію, а також поступово підвищити їх на рівень інфля­ції. П’ять законопроектів внесе­но до порядку денного ВР, але йде затягування їх розгляду».

Перед профспілковими ак­тивістами також виступив за­ступник Голови ФПУ, керівник Антикризового профспілкового штабу Сергій Кондрюк: «Ми вже рік домагаємося, щоб Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вийшов на цю сцену, звернувся до вас і розповів, як він виконує наста­нови Майдану. Як він виконує свої обіцянки зробити зарпла­ту українців у п’ять разів вище, ніж вона є зараз...

Нехай урядовці знають, нехай знає кожен депутат, що сьогодні ми їх просимо, а вже через місяць-два перед виборами вони самі до нас звернуться і проситимуть: проголосуйте за нас. Але ми бу­демо голосувати лише за тих, хто проголосує за наші законопроек­ти. А урядовці мають знати, що якщо вони не підуть назустріч людям, то ми профспілковим ре­ферендумом приймемо рішення відправити їх у відставку».

Також із профспілкової три­буни пролунали виступи керів­ників репрезентативних проф­спілкових об’єднань, які вхо­дять до складу СПО об’єднань профспілок, народних депута­тів, трудящих – членів профспі­лок. Профспілки продовжува­тимуть громадський контроль і моніторинг ситуації.

 

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ
Григорій Осовий,

Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України:

«Якщо Уряд не піде на поступки проф­спілкам, а фактично трудовому люду України, ми готові брати участь в акці­ях протесту...

Або ви кидаєте країну у страйки, або приймаєте рі­шення».

Сергій КОНДРЮК,

заступник Голови ФПУ, керівник Антикризового профспілкового штабу:

«Наразі ми ведемо переговори з пред­ставниками Мінфі­ну, і ми їм покаже­мо, де лежать гро­ші: гроші є в офшо­рах, на митниці, в ті­ньовій економіці. Ми маємо їх спря­мувати на потреби людей».

Михайло ВОЛИНЕЦЬ,

Голова Конфедерації вільних профспілок України:

«Наших лідерів та активістів запрошу­ють на допити до Служби безпеки України, які трива­ють майже 12 го­дин, вручають пові­стки до військкома­тів і погрожують від­правити в АТО. Та нас не залякати!»

Веніамін ТИМОШЕНКО,

віце-президент Профспілки-асоціації льотного складу цивільної авіації України:

«Нічого не зміню­ється, іде час, а про­блеми ті самі: ко­рупція, крадії, без­правний трудовий народ, невиплата зарплат... Що ж від­бувається? Офшори як були – так і є, по­даткові ями як були – так і є... Нам роз­повідають про євро­пейське майбутнє, проте особисто я вже не вірю».

Олег ПАНАСЕНКО,

Голова Вільної профспілки медичних працівників України:

«Продовжується по­літика цілеспрямо­ваного геноциду українського наро­ду... Не хоче вже Уряд фінансувати лі­карні та школи. Хіба це не геноцид? Хіба не чують ті, хто за­раз при владі, що кажуть на фронті, в регіонах, не бачать, що в країні склалася просто вибухоне­безпечна ситуація?»

 

ПРОФЕСІЙНІ СПІЛКИ ПРОПОНУЮТЬ ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ НЕВІДКЛАДНО:

– скасувати оподаткування та обмеження виплати пенсій працюючим та іншим пенсіонерам;

– ухвалити закон про індексацію заробітних плат, пенсій та інших грошових доходів населення;

– законодавчо закріпити об’єктивне встановлення справедливого прожиткового мінімуму як базово­го соціального стандарту, прийнявши закон;

– відновити фінансування за рахунок коштів соціального страхування програм літнього оздо­ровлення дітей, санаторно-курортного лікування працюючих, підтримки санаторіїв-профілакторіїв підприємств та навчальних закладів;

– скасувати рентну плату за газ для населення;

– ухвалити закон про обов’язкове спрямування ви­добутого в Україні газу виключно на потреби до­могосподарств та підприємств теплокомуненерго.

(ІЗ ТРУДОВОГО УЛЬТИМАТУМУ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК)

21.07.2015


Олена ОВЕРЧУК «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання