« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

ФПУ проведе пікетування КМУ на підтримку вимог колективного трудового спору з урядом і роботодавцями

ФПУ проведе пікетування КМУ на підтримку вимог колективного трудового спору з урядом і роботодавцями

15 травня відбулося засідання антикризового проф­спілкового штабу, на якому були присутні члени штабу – керівники галузевих та територіальних організацій.

Як повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ, за­сідання вели Голова ФПУ Григорій Осовий і керівник антикризового профспілко­вого штабу Сергій Кондрюк. Обгово­рювалися питання про хід колектив­них трудових спорів з КМУ та робо­тодавцями, результати переговорів з укладання нової Генугоди, форми і методи боротьби за реалізацію вису­нутих профспілками вимог, прове­дення робочих зустрічей з міністра­ми соціальної політики, економіки, фінансів, енергетики та вугільної промисловості. У ході гострої диску­сії учасники засідання висловились за проведення пікетування Кабінету Міністрів України на підтримку ви­мог колективного трудового спору з Урядом і роботодавцями. За рішен­ням СПО всеукраїнських об’єднань профспілок та Президії ФПУ анти­кризовий штаб визначив дату по­чатку двотижневого пікетування – 27 травня 2015 року.

На засіданні був присутній голо­ва Організації ветеранів України Петро Цибенко, який щиро подяку­вав ФПУ, її членським організаціям за фінансову та моральну підтрим­ку заходів, присвячених 70-річчю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, і вручив Голові ФПУ Григорію Осовому пам’ятний знак та подяку ветеранської організації.

 

Профспілкова позиція щодо причин та цілей вступу в трудовий конфлікт з урядом і роботодавцями

Грубе, довготривале і масштабне порушення Кабінетом Міністрів Украї­ни та роботодавцями законодавчо визначених трудових прав та соціаль­них гарантій працівників, ухилення понад рік і навіть відкрите нехтуван­ня Урядом та об’єднаннями роботодавців пропозицій профспілок щодо реалізації на практиці європейських процедур ведення соціального діа­логу стосовно визначення проблем у сфері праці та напрацювання шля­хів ефективного їх вирішення – головні причини колективного трудового конфлікту між профспілками та Урядом, а також Спільним представ­ницьким органом (СПО) сторони роботодавців на національному рівні.

Профспілки офіційно висунули вимоги, сформовані відповід­но до Конституції України, чинного законодав­ства та ратифікованих в Укра­їні конвенцій МОП (читайте № 17–18 «ПВ», стор. 3).

Профспілки вже максималь­но використовують усі пе­редбачені законом засоби для досягнення реалізації своїх Вимог, зокрема:

– парламентським фракціям, Адміністрації Президента пе­редано інформацію про зони дискримінації та соціальної несправедливості в сфері праці та профспілкові пропо­зиції щодо законодавчого їх врегулювання;

– надіслано звернення до Міжнародної організації пра­ці із скаргою про невиконан­ня Урядом ратифікованої Конвенції МОП, яка гарантує своєчасну виплату зарплати;

– готуються масові судові по­зови з вимогою виконання перед конкретними найма­ними працівниками зобов’язань щодо повної і своєчас­ної оплати праці, а також по­вернення пенсіонерам кон­фіскованої частини їх пенсії;

– за участю народних депу­татів готується звернення до Конституційного Суду про дотримання в Україні консти­туційних прав працівників;

– у стані готовності – широ­комасштабні постійні галузево-територіальні акції протесту з метою донесення до Уряду, парламенту, про­владних політичних сил по­треби негайного вирішення соціальних проблем.

Ініційовані профспілками на­ціональні колективні трудові конфлікти 30 квітня були за­реєстровані Національною службою посередництва і примирення (НСПП). Проф­спілки очікують від Кабміну, роботодавців та НСПП, що примирні органи з врегулю­вання конфлікту будуть сформовані, а вимоги проф­спілок реалізовані в установ­лені законом терміни й по­рядку та стануть підґрунтям для нової Генеральної угоди.

Закликаємо засоби масової інформації приділити належ­ну увагу процесу вирішення національного колективного трудового конфлікту і заявля­ємо про свою готовність об’єктивно та відкрито інформувати про дії профспілок!

23.05.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання