« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Вихід – у відновленні та розвитку вітчизняних підприємств

Вихід – у відновленні та розвитку вітчизняних підприємств

 8 вересня Сумщину з робочим візитом відвідав Голова ФПУ Григорій Осо­вий. У залі засідань облпрофради відбулася його зустріч з профспілко­вим активом області, представниками влади й об’єднання роботодавців «Сумський регіон», повідомляє Інформаційно-аналітичний центр ФПУ.

У своєму виступі Голова ФПУ зупинився на основних ви­кликах сучасності проф­спілковому руху нашої дер­жави. На жаль, реальне по­ложення справ є невтішним. За роки попередніх урядів реального покра­щення життя працівників так і не на­стало, а Україна в світовому рейтин­гу забезпеченості громадян опусти­лася з 32-го на 82-ге місце. Бюджет тримається на «підсосі» вже не один рік, і сьогодні основний кредитор України МВФ поставив дуже жорсткі вимоги: заморожування основних со­ціальних стандартів на 2015–2016 роки, підвищення тарифів для насе­лення. Це призведе до подальшого зниження життєвого рівня працівни­ків та падіння ВВП до 10%, що буде виражатися в зменшенні випуску продукції та послуг.

Але вихід все ж є, і він полягає у відновленні та розвитку вітчизня­них підприємств. Уряд і керівники підприємств повинні зрозуміти, що якісний трудовий ресурс – найцінні­ше, що в нас залишається. І перше, що нам потрібно зробити, це відро­дити повагу до людини праці, яка має стати пріоритетом розвитку під­приємства. Для цього необхідні змі­ни до існуючого законодавства, які б дозволяли членам рад трудових колективів брати участь в управлін­ні підприємствами та розподілі при­бутку. Законодавчі ініціативи проф­спілкової сторони були б вагоміши­ми, якби ФПУ мала в парламенті своє представництво. Тому на сьо­годні проводиться певна робота, мета якої – вибори до Верховної Ради України представників від найбільш вагомих профспілкових об’єднань.

Із цікавою пропозицією до при­сутніх звернувся голова правління Сумської обласної організації робо­тодавців «Сумський регіон» Євген Лапін. Проаналізувавши роботу з розвитку соціального партнерства в області, він запропонував втілити на території Сумської області пілот­ний проект, метою якого було б здій­снення ініціатив профспілок та ро­ботодавців щодо розвитку виробни­чих потужностей, втілення нових технологій, збереження кадрового потенціалу, збільшення профспіл­кового охоплення працівників.

Наприкінці зустрічі Григорій Осовий виконав почесну місію та привітав голову Сумської обласної ради профспілок Тетяну Євдокимо­ву з ювілеєм – 50-річчям від дня на­родження. За багаторічну роботу в профспілці, високий професіона­лізм Тетяні Олександрівні присвоє­не почесне звання Заслужений пра­цівник профспілок України.

Після закінчення зібрання відбула­ся запланована зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з головою Сумської ОДА Володимиром Шульгою, на якій обговорювалися питання співпраці в рамках виконання законів «Про проф­спілки їх права та гарантії діяльності» та «Про соціальне страхування з тим­часової втрати працездатності». У дру­гій половині дня Голова ФПУ відвідав два найпотужніших промислових під­приємства м. Сум – ПАТ «Сумихімпром» та ТОВ «Керамейя». Під час їх відвідування він мав змогу ознайоми­тися з основними соціально-економічними показниками розвитку підприємств, сучасними методами ви­робництва мінеральних добрив та ви­сокоякісної керамічної цегли, плана­ми щодо розвитку виробництва.

14.09.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання