« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Профспілки за єдину Україну

Профспілки за єдину Україну

  Традиційно відзначаючи День міжнародної солідарності трудящих – 1 Травня, член­ські організації Федерації профспілок України провели низку заходів, спрямованих на єднання трудящих навколо профспілок у боротьбі за трудові та соціальні права, за гід­не життя. Цього року першотравневі заходи проводилися під гаслом «Профспілки – за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добробуту людей».

У ці святкові дні на Полтавщині, у Кіровограді, Вінниці, Харкові, Луганську та інших регі­онах проводилися демонстрації, відбувалися маївки, народні гуляння, святкові концер­ти, спортивні змагання, урочисті вшанування трудових колективів, передовиків вироб­ництва і ветеранів праці.

  Тетяна РУБАН, «ПВ»

(за матеріалами регіональних інформпрофцентрів)

ПОЛТАВЩИНА

З нагоди Дня міжнародної со­лідарності трудящих профспіл­кові організації різних рівнів ра­зом із членами профспілок та їх­німи сім’ями провели маївки, урочисті збори, концерти худож­ньої самодіяльності, спортивні заходи. В облпрофраді та пере­важній більшості обласних профорганізацій були організовані прийоми профактиву та ветера­нів профспілкового руху.

Першого травня в Полтаві, Кременчуці профспілки провели мітинги під гаслом за збережен­ня миру в Україні, за злагоду в суспільстві, збереження робочих місць та виплату зарплати, у яких взяли участь близько 1550 спілчан. У Комсомольську, Луб­нах, Миргороді, Гадячі, Карлівці, Глобино спілчани вийшли на за­гальні демонстрації, присвячені Міжнародному дню солідарності трудящих.

КІРОВОГРАД

Активну участь у Першотрав­невій демонстрації в Кіровограді взяли Федерація профспілок об­ласті та її членські організації, традиційно підтвердивши мету 1 Травня – єднати трудящих у бо­ротьбі за свої права, гідну працю і життя.

Враховуючи нинішню тривож­ну ситуацію в країні, головним лозунгом колони ФПО було гасло «Профспілки Кіровоградщини – за цілісну, єдину, соціально орі­єнтовану Україну!».

Демонстранти під профспілко­вими прапорами озвучили низку вимог, виконання яких має змі­нити життя на краще. Лунали ви­моги на захист молоді та ветера­нів праці. На завершення святко­вої демонстрації представники ФПО привітали людей праці з Першотравнем і побажали їм оптимізму, здоров’я, надії та єд­ності, які вкрай потрібні у ниніш­ній неспокійній ситуації.

ВІННИЧЧИНА

Федерація профспілок Вінницької області провела урочисті збори представників трудових колективів регіону з нагоди Дня міжнародної солідарності трудящих.

Перед початком урочистостей відбулося покладання квітів до меморіальної дошки пам’яті ко­лишнього голови облпрофради, Героя Соціалістичної Праці П. М. Лук’янчикова.

Після доповіді голова Федера­ції профспілок області Володи­мир Паращук вручив кращим трудівникам області та проф­спілковим активістам Почесні знаки ФПО, Почесні грамоти, а також Свідоцтва про занесення до Книги трудової слави та на До­шку пошани Федерації профспі­лок області.

Учасники зібрання ухвали-ли Звернення до трудівників об­ласті.

В урочистостях також взяли участь голова облдержадміні­страції Анатолій Олійник, пер­ший заступник голови обласної ради Ігор Кревський, заступник Вінницького міського голови Ан­дрій Рева, котрі нагородили по­чесними відзнаками кращих представників трудових колекти­вів Вінниччини.

На завершення відбувся свят­ковий концерт народних аматор­ських колективів профспілок ре­гіону.

ЛУГАНСЬК

З огляду на складну суспіль­но-політичну ситуацію в Україні та регіоні зокрема, члени Прези­дії Ради Федерації профспілок Луганської області прийняли рі­шення організувати обговорення ситуації у трудових колективах та самостійно прийняти рішення щодо участі в мітингах.

Зі свого боку, Федерація підго­тувала низку заходів з нагоди 1 Травня – Дня міжнародної солі­дарності трудящих, проведення яких заплановано напередодні травневих свят.

Так, 23 квітня відбулося VIII засідання Ради Федерації, на яко­му було розглянуто питання «Про першочергові завдання профспілок Луганської області у суспільно-політичній та соці­ально-економічній ситуаціях в Україні та області».

Обласні організації профспі­лок також проводили урочисті заходи, присвячені Міжнародно­му дню солідарності трудящих: святкові зустрічі трудових поко­лінь, творчі конкурси, концертні програми, суботники тощо.

ХАРКІВ

Об’єднання профспілок Хар­ківської області підтримало рі­шення Президії ФПУ про прове­дення заходів до Дня міжнарод­ної солідарності трудящих – 1 Травня під гаслом «Профспілки – за єдину Україну, мир і злагоду в суспільстві, поліпшення добро­буту людей».

У зв’язку з цим 23 квітня Рада ОПХО прийняла Звернення до членів профспілок Харківщини з нагоди Дня міжнародної солідар­ності трудящих – 1 Травня.

Враховуючи складну ситуа­цію в регіоні, членські організації ОПХО, їхні організаційні ланки утрималися від проведення мітингів, демонстрацій і організували урочисті збори, ма­ївки, вшанування ветеранів тощо.

Так, Харківська обласна орга­нізація профспілки працівників зв’язку дирекції УДППЗ «Укрпо­шта» спільно з адміністрацією провела урочисті збори, на які були запрошені ветерани праці, на працюючих підприємствах профспілки машинобудівників і приладобудівників України про­ведено збори, присвячені Дню міжнародної солідарності трудя­щих, а на підприємствах, де по­вністю призупинено виробни­цтво, відбулося лише вшануван­ня ветеранів праці та ветеранів Великої Вітчизняної війни.

12.05.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання