« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Перспектива належить молодим

Перспектива належить молодим

17 січня в столичному Будин­ку спілок відбулось навчан­ня молодіжного активу Проф­спілки авіабудівників України. Участь в заході взяли представ­ники молоді ДП «Антонов», СЗ «Антонов», ДАХК «Артем», ДП «МФ «Артем», ДП «Завод 410 ЦА», ДП «ЖМЗ «Візар», ДП «ДержККБ «Луч», ПАТ «НТК «Електронприлад», а також го­лови та заступники голів ПО ПАУ на вказаних підприємствах.

Відкрили навчання голова ПАУ Ярема Жугаєвич, за­ступник голови ПАУ по м. Києву, голова ПО ПАУ ДАХК «Артем» Олександр Кельїн та голова Молодіжної ради ПАУ Андрій Сидоров. У своїх про­мовах виступаючі акцентували увагу присутніх на важливості ре­алізації молодіжної політики на підприємствах галузі.

Тренінг для слухачів провів го­ловний спеціаліст Департаменту розвитку профспілкового руху Фе­дерації профспілок України Воло­димир Майданюк. Розглядалися ак­туальні питання профспілкової ді­яльності, у тому числі робота з мо­тивації членства у профспілці. Мо­лодь ознайомилася з принципами побудови й організаційної структу­ри профспілок та їх молодіжних ор­ганізацій.

Жвавою та цікавою була прак­тична робота учасників тренінгу в групах. А дискусія, яка відбулася після цього, пройшла в конструк­тивному руслі.

 

НАШЕ МАЙБУТНЄ ФОРМУЄТЬСЯ ВЖЕ ЗАРАЗ

Надія ПРОХОРЕНКО,

начальник бюро діловодства та контролю організаційно-розпорядчої документації ДП «Жулянський машинобудівний завод «Візар»:

«Семінар, у яко­му я взяла участь, сподо­бався рівнем організації, актуальною для молоді тематикою і дружньою атмосферою. Відкрив навчання голова Профспілки авіабудівни­ків України Ярема Васи­льович Жугаєвич, який виступив з цікавою допо­віддю, при цьому демон­струючи графіки динамі­ки розвитку галузі. Він до­сить стисло й вичерпно розкрив нинішній стан справ у нашій галузі: низька продуктивність праці, необхідність тех­нічної та технологічної модернізації виробни­цтва, посилення кадрово­го потенціалу, в тому чис­лі за рахунок омолоджен­ня кадрів, підготовки не­обхідних фахівців, дер­жавної підтримки, поси­лення кооперації з під­приємствами Російської Федерації і т. ін. Швидше за все, брати участь у ви­рішенні цих проблем до­ведеться і нашому поко­лінню – аж надто непро­сті завдання постають нині перед галуззю. Тому ми повинні чітко розумі­ти, в чому причина наших бід. Це також проблеми, з якими стикається молодь постійно: відсутність жит­ла, незадовільне матері­альне становище, що пе­решкоджає створенню сім’ї, відсутність стимулів до активності й ініціатив­ності в профспілковому середовищі і т. ін.

Цікавим і насиченим був виступ голови Молодіж­ної ради ПАУ Андрія Си­дорова. Виступ лектора Володимира Майданюка було побудовано таким чином, щоб до обгово­рення долучилися якомо­га більше учасників. Це приклад живого, дина­мічного навчання. Було дуже цікаво.

На семінарі було багато нових учасників та пред­ставників молоді підпри­ємств галузі, з якими я вже знайома за іншими профспілковими захода­ми. Сподіваюся, що поді­бні семінари, а також інші заходи Молодіжної ради ПАУ будуть проводитися частіше, щоб у нас була можливість обмінятися досвідом, поставити за­питання, які нас цікав­лять, й отримати вичерп­ні відповіді».

 

ІНІЦІАТИВА МАЄ ВИХОДИТИ ВІД МОЛОДІ

Cергій БОЯНДІН,

Голова по ПАУ ДП «Завод 410 цивільної авіації»:

«Приємно зазна­чити, що в та­кий непростий для країни час Федерація профспілок України та ЦК Профспілки авіабудівників України не знижують темп своєї робо­ти, а навпаки, постійно її вдосконалюють, активізу­ють різні напрями діяль­ності, залучаючи й нас до такої роботи.

Ідея проведення навчання молодих профспілкових активістів під егідою ФПУ, якщо чесно, перевершила всі мої очікування. Воно виявилося живим, цікавим і пізнавальним як для мо­лоді, так і для нас, голів профспілкових організа­цій. Такі семінари змушу­ють замислитися над існу­ючими проблемами й над тим, як їх вирішити, який досвід мають першопро­хідці, що можна корисного почерпнути для своєї по­дальшої практичної робо­ти. Позитивна енергетика дискусії продемонструва­ла, що потрібно частіше спілкуватися, прислухатися до думки один одного, і тоді буде простіше бороти­ся з труднощами.

Ви знаєте, що у нас робота з молоддю активізувалася з призначенням на посаду ге­нерального директора заво­ду Сергія Подрези, а до цьо­го було не до того – багато­місячна заборгованість із зарплати і важке соціально-економічної становище під­приємства мимоволі відсу­нуло на задній план питання молодіжної політики. Однак сьогодні це складова части­на кадрової та профспілко­вої роботи на нашому під­приємстві. Для молоді від­крилися нові можливості.

Я з цікавістю спостерігав за роботою тематичної групи, в якій брали участь пред­ставники нашого підприєм­ства. Тематика – проблеми профспілкового молодіж­ного руху. Сподіваюся, що в ході дискусії молоді люди зрозуміли, що проблемати­ка полягає не в тому, що хтось у чомусь заважає їм, принаймні, на рівні підпри­ємств, а у відсутності чітко­го плану й організаторів, які зможуть презентувати його, залучити актив, заці­кавити адміністрацію під­приємства. Не можна зне­важливо ставитися до мо­лодіжного руху. Запитання «А що воно нам дасть?» не повинне виникати. Потріб­но відповісти на інше: «А що я можу зробити для свого підприємства? Що за­лежить від мене?».

31.01.2014


Олександр ПАЛІЙ

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання