« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

«Запоріжсталь»: в основі взаєморозуміння – спільні цілі

«Запоріжсталь»: в основі взаєморозуміння – спільні цілі

 19 серпня у ВАТ «Запо­ріжсталь» відбулася прес-конференція за участю генерального директо­ра комбінату Ростислава Шурми, голови ЦК Проф­спілки металургів і гірни­ків України Володимира Казаченка, голови Запо­різької обласної ради Ві­ктора Межейка та в. о. ге­нерального директора «Бюро Верітас Україна» Івана Соколова.

Ростислав Шурма підбив підсумки своєї роботи за минулий рік та довів до ві­дома присутніх основні показники діяльності під­приємства. Колективу комбінату є чим пишатися. За 7 місяців 2013 року збільшилося виробництво сталі на 1,3%, прокату на 3,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року. У січні – липні було вироблено 1852 тис. т чавуну, 2208 тис. т сталі та 1862 тис. т прокату.

У зоні особливої уваги адміністра­ції комбінату – модернізація вироб­ництва, яка передбачає цілий комп­лекс технологічних рішень із зни­ження енерговитрат та впроваджен­ня енергозберігаючих технологій. Виконання цієї масштабної програ­ми вплине не лише на подальше під­вищення ефективності виробництва, а й, як результат, істотно поліпшить екологічну ситуацію в регіоні.

У рамках програми модернізації на підприємстві впроваджено про­ект щодо введення в експлуатацію базисного складу вугілля в комплек­сі установки із вдування пиловугіль­ного палива в доменному виробни­цтві. Повний обсяг інвестицій у цей проект склав 1 млрд грн. У травні 2013 року відбувся запуск в експлуа­тацію агломераційної машини № 1 з високотехнологічним газоочисним устаткуванням (інвестиції в проект становлять близько 240 млн грн).

Сьогодні на комбінаті активно провадиться будівництво лінії соляно-кислотного травлення, розпо­чате в січні 2013 року. Вартість об’єкта – 730 млн грн, ефективність – скорочення на 83% викидів пари сірчаної кислоти і повна ліквідація викидів від цеху холодної прокатки в Дніпро. Завершити цей проект пла­нується в квітні 2014 року.

Триває реалізація програми з об­ладнання газоочисним устаткуван­ням всіх наявних агломашин. На 2013 рік заплановано будівництво га­зоочисної установки за агломаши­ною № 2, інвестиції в цей проект – близько 75 млн грн. У програму мо­дернізації та реконструкції виробни­чих потужностей в 2012 році було ін­вестовано близько 450 млн грн.

Поряд з виробничими питаннями учасники прес-конференції значну увагу приділили соціальній складо­вій сьогодення «Запоріжсталі». Від­повідаючи на запитання журналіс­тів, Ростислав Шурма та Володимир Казаченко зазначили, що між адмі­ністрацією підприємства і профспіл­ковим комітетом ПМГУ налагодже­ний ефективний соціальний діалог, результатом якого є дієвий колек­тивний договір, що захищає інтереси працівників «Запоріжсталі». Гене­ральний директор комбінату під­креслив, що в першому півріччі по­точного року повною мірою викона­но всі 120 заходів, запланованих в колдоговорі. Вартість цих заходів у перерахунку на одного працівника минулого року склала близько 11 тис. грн. Ця сума містить додатко­ві пільги на медичне обслуговуван­ня, оздоровлення та відпочинок, отримання матеріальної допомоги, організацію дозвілля тощо.

Та все ж головним показником ді­євості соціального партнерства ад­міністрації та профкому є рівень за­робітної плати трудящих. У першо­му півріччі поточного року цей по­казник зріс порівняно з аналогічним періодом минулого на 14%, склавши 5716 грн. Зарплата представників основних професій (горнові, вальцю­вальники, сталевари) досягла 10–12,5 тис. грн.

У числі пріоритетів адміністрації та профспілкового комітету – охоро­на життя і здоров’я запоріжсталів­ців, створення безпечних умов праці на кожному робочому місці.

Уже рік на комбінаті реалізується програма капітальних ремонтів санітарно-побутових приміщень основних цехів. У 2012 році в цю про­граму було вкладено 920 тис. грн. Розмір інвестицій другого етапу – 2,2 млн грн. У забезпечення опти­мального питного і температурного режиму комбінат вклав більше 730 млн грн.

Піклуються профком та адміні­страція і про майбутнє «Запоріжста­лі». Відтак, на підприємстві розви­вається спортивна і культурно-масова робота, проходять конкурси професійної майстерності і науково-технічні конференції. За 7 місяців 2013 року на роботу у ВАТ «Металур­гійний комбінат «Запоріжсталь» було прийнято 225 випускників ви­шів і коледжів.

«Наше суспільство звично проти­ставляє прагнення до зростання прибутку і розвиток соці­альної сфери підприємства, що вимагає великих фінан­сових вкладень, – висловив свою думку генеральний ди­ректор ВАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма. – А мені здається, це речі взаємодо­повнюючі. Заробити прибу­ток можна лише в тому ви­падку, якщо колектив ціл­ковито поділяє цінності, проголошені компанією. Я переконаний, що людина любитиме рідний комбінат, дорожитиме своїм робочим місцем тільки тоді, коли буде відчу­вати повагу до своєї праці з боку ад­міністрації, турботу про себе і впев­неність у своєму завтрашньому дні. А для цього комбінат повинен пра­цювати прибутково, оскільки тіль­ки з прибутку можна фінансувати серйозні соціальні програми, підви­щувати заробітну плату. І мені зда­ється, що в цьому питанні ми по­вністю порозумілися з профспілко­вим комітетом і його головою Лео­нідом Анісімовим. Сьогодні ми, за­вдяки конструктивній позиції профкому підприємства і Центрального комітету ПМГУ, разом ідемо цим шляхом. І я впевнений, що нас чекає успіх».

Позитивну оцінку співпраці адмі­ністрації і профкому підприємства, розвитку соціальної сфери комбіна­ту дав голова ЦК ПМГУ Во­лодимир Казаченко: «Остан­нім часом на «Запоріжсталі» відбуваються помітні зміни: зростає ефективність вироб­ництва, модернізуються тех­нологічні процеси, інтенсив­но розвивається соціальна сфера. Немає сумнівів, що й надалі соціальний діалог представників бізнесу і профспілки на комбінаті не втратить своєї актуальності і слугуватиме підвищенню рівня життя українських ме­талургів».

Володимир Казаченко,

голова ЦК профспілки трудящих ме­талургійної і гірничодобув­ної промисло­вості України:

«Сьогодні мета­лурги пережива­ють не кращі часи. Проте, по­при кризу на сві­тових ринках і падіння цін бага­тьох видів ме­талопродукції, на «Запоріжста­лі» не знижу­ються обсяги ви­робництва, збе­рігаються робо­чі місця. За під­сумками роботи в першому пів­річчі поточного року був отри­маний прибуток близько 143 млн грн. Серед укра­їнських металур­гів – це кращий результат».

 

08.09.2013


Елеонора Сіліверстова

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання