« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Держслужбовцям збільшать зарплати

Держслужбовцям збільшать зарплати

 Новий Закон України «Про державну службу», який набуде чинності з 1 січня 2014 року, пе­редбачає підвищення розміру заробітних плат і посадових окладів для держслужбовців. Про це повідомив голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов під час прес-конференції «Модерні­зація державної служби», що відбулася 27 серп­ня в Укрінформі.

 За словами В’ячеслава Толко­ванова, новий закон вста­новлює мінімальний оклад держслужбовця на рівні 2 мінімальних зарплат – 2294 грн. Певні зрушення відбудуться й у пенсійному забезпеченні цієї категорії. Як зазначив В. Толкова­нов, уряд доручив Міністерству со­ціальної політики розробити від­повідні пропозиції щодо перегля­ду пенсій державних службовців. З метою ефективної модернізації державної служби створено низку підзаконних актів, які врегулюють такі важливі питання, як мотива­ція проходження державної служ­би, надання службового житла, відшкодування витрат у зв’язку з відкликанням держслужбовця з відпуст­ки для виконання службо­вих завдань тощо.

З урахуванням нових завдань, визначених Ука­зом Президента України від 1 лютого 2012 року «Про Стратегію держав­ної кадрової політики на 2012–2020 роки», відбулося кардинальне оновлення змісту ді­яльності кадрових служб шляхом переорієнтації з ведення кадрово­го обліку на стратегічне управлін­ня людськими ресурсами, впрова­дження компетентнісного підхо­ду, передбаченого новою редакці­єю ЗУ «Про державну службу». За­безпечено розробку профілів про­фесійної компетентності для 97% посад держслужбовців, організо­вано навчання 7452 керівників та працівників служб персоналу дер­жавних органів. За словами В. Тол­кованова, з метою адап­тації державної служби до стандартів ЄС розро­блено та прийнято цільо­ву програму її розвитку на період до 2016 року, спрямовану на формуван­ня висококваліфіковано­го кадрового потенціалу держслужби шляхом за­лучення нових механіз­мів, стандартів і проце­дур управління людськими ресур­сами, посилення інституційної спроможності, а також упрова­дження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в управлінні державною службою.

Проведена модернізація систе­ми професійного навчання з ура­хуванням Концепції реформуван­ня системи підвищення кваліфіка­ції держслужбовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад. «Уперше з 2004 року, – наголосив В. Толкова­нов, – Нацдержслужбою спільно з Міносвіти проведено комплексну роботу щодо оновлення галузевого стандарту вищої освіти з підготов­ки магістрів за спеціальністю «державна служба» галузі знань «Державне управління». Також за­безпечено обов’язкове підвищення кваліфікації з питань запобігання і протидії корупції 82625 держ­службовців та посадових осіб міс­цевого самоврядування».

 

 Від викликів до нових можливостей

 Олексій ПЕТРУНЯ

 Актуальні питання участі профспілок у модернізації виробництва, підвищення ефективності праці та впровадження в Україні європейського досвіду в цій сфе­рі обговорили учасники зустрічі, що від­булася 27 серпня в Будинку профспілок. Провів зустріч в. о. Голови ФПУ Сергій Кондрюк.

 

У заході взяли участь представники апара­ту ФПУ та централь­них комітетів галузе­вих профспілок – членських організацій ФПУ, що вхо­дять до глобальної проф­спілки «ІндастріОлл», а та­кож директор Регіонально­го представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Укра­їні та Білорусі Урсула Кох-Лаугвітц і менеджер проек­ту ARIBERA, IG Metall (Ви­конавчий комітет), депар­таменту виробничої політи­ки «Робота+ Інновації» Пе­тер Павліцкі.

В. о. Голови ФПУ Сергій Кондрюк поінформував Пе­тера Павліцкі про структу­ру, завдання та діяльність Федерації профспілок України і висловив зацікав­леність у вивченні досвіду європейських профспілок щодо соціально-економічного захисту прав пра­цівників. Він підкреслив, що українські профспілки беруть активну участь у ви­рішенні питань досягнення гідної кваліфікації, якості, інновацій та конкуренції. Але, на жаль, в Україні пра­ця є нерентабельною.

Урсула Кох-Лаугвітц у своєму виступі наголосила на тому, що економіці Укра­їни вкрай потрібні інвести­ції, а підприємствам – мо­дернізація та інновації. Крім держави в цьому про­цесі, на її думку, можуть взяти участь і самі праців­ники. А профспілки в змозі активізувати цей процес.

Про те, як це відбуваєть­ся в Європі, розповів Петер Павліцкі. У його виступі «Проактивні профспілки для кращого майбутнього. Робочі комітети як промо­утери інновацій: через участь у прийнятті рішень до забезпечення стабіль­ної зайнятості та гідної праці» підкреслювалася основна ідея – не ставати дешевшими, а ставати кра­щими. Також гість презен­тував два важливих проек­ти: надання консультацій профкомам і ARIBERA як логічне втілення цієї програми.

31.08.2013


Тетяна РУБАН, «ПВ»

Коментарі

#5 30.12.2013 13:33 добавил: ДС | додати коментар

Альтернативна профспілка!!!

Група Вконтакті - "Держслужбовц і не раби"

 
#4 23.12.2013 14:41 добавил: ДС | додати коментар

В черговий раз державні службовці України отримали від ПР, комуністів та позфракційних народних депутатів подарунок під ялинку - відтермінування до 1 січня 2015 року набрання чинності Законом "Про державну службу" від 17 листопада 2011 року аргументуючи це своєю безпорадністю у питанні уніфікації чинного законодавства, а саме неможливістю узгодженого і синхронного введення його в дію з новою редакцією закону "Про службу в органах місцевого самоврядування&q uot; але МИ чудово розуміємо, що це є лише формальною підставою, в реальності ж, відтермінування набрання чинності Законом "Про державну службу" є наслідком недостатності фінансового ресурсу для втілення в життя раніше задекларованих соціальних гарантій.

 
#3 21.12.2013 15:37 добавил: Петро | додати коментар

Держслужбовців знову "кинули" разом з обіцяльником - Толковановим. Та ніякої модернізації. А профспілка продовжує безрезультатну "паперову" війну. Може хоч ці події прокоментує ПГ?!

 
#2 12.11.2013 06:57 добавил: Петро | додати коментар

Чого тут дивуватися - Нацдержслужби є підрозділом виконавчої влади, а її цинічне відношення до рядових держслужбовців давно відоме. Мене дивує в цій проблемі більше позиція профспілок, яку влада ігнорує через "беззубу" поведінку (обмежуються паперовими зверненнями та протестами). Давно пора пікетувати ВР та КМУ!!! Підтримка буде - дайте тільки оголошення на сайті. Ця осінь- тест на дієздатність профспілки працівників державних установ!!!

 
#1 30.10.2013 22:49 добавил: Ігор | додати коментар

Де взяли цего Толкованова, складається враження що він або не сповна розуму або думає що дае коментарі неписьменним Та недоумкуватим ! Тільки він заявляе про підняття зарплати держслужбовцям , як тут же на сайті очолюваного ним агенства зьявляеться. Проект закону про зміни до закону про державну службу де пропонуеться. Не вводити. Статтю. Про підвищення зарплати. Як це назвати? Цинізм Азаровський і бесхребетна позиція керівника державноі служби Украіни !

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання