« на головну 18.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Страховий внесок – несоціальний податок!

Страховий внесок –  несоціальний податок! 3 липня відбулося засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, на якому сторони соцдіалогу розглянули стан і подальше реформування податкової систе­ми та системи пенсійного забезпечення, а та­кож питання щодо ратифікації в 2013 році Конвенції МОП 2006 року «Про працю в мор­ському судноплавстві». У заході взяли участь міністр соціальної політики Наталія Королев­ська, заступник співголови НТСЕР від сторони роботодавців Олексій Мірошниченко.

Заслухавши інформацію директора Департамен­ту координації нормотворчої та методологіч­ної роботи з питань оподат­кування Міністерства доходів і зборів України Нелі Прива­лової, сторони від профспі­лок і роботодавців висловили категоричну незгоду з приво­ду законодавчих ініціатив щодо внесення єдиного стра­хового внеску до Податково­го й Бюджетного кодексів України та подальшої його за­міни єдиним соціальним по­датком. Співдоповідачі ви­словили своє занепокоєння тим, що наявність значної бюджетної заборгованості з відшкодування ПДВ і недіє­вість механізму її погашення шляхом випуску казначей­ських фінансових векселів призводить до вимивання обігових коштів, зростання заборгованості з оплати пра­ці та розрахунках з контрагентами, зупинки або бан­крутства підприємств тощо. Також поза увагою залиша­ється питання стосовно удо­сконалення порядку оподат­кування доходів громадян для забезпечення соціальної справедливості, що є важли­вим чинником для створення підґрунтя для інтенсивного розвитку виробництва і, отже, зростання податкових надходжень до бюджетів держави. Спостерігається певна податкова дискриміна­ція в оподаткуванні доходів у вигляді зарплати порівняно з оподаткуванням нетрудових доходів: дивідендів, процен­тів по депозитних вкладах, прибутків від продажу неру­хомого й рухомого майна.

У ході обговорення НТСЕР до­ручила Кабінету Міністрів України спільно з представ­никами НТСЕР терміново роз­робити та затвердити Поря­док випуску, обігу та пога­шення казначейських фінан­сових векселів, Міністерству доходів і зборів України – провести інвентаризацію наявної бюджетної заборго­ваності з відшкодування ПДВ станом на 1 липня 2013 року.

Заслухавши доповідь дирек­тора Департаменту пенсійно­го забезпечення та соціаль­ного захисту інвалідів Мін­соцполітики Миколи Шамбі­ра та доповіді заступника співголови НТСЕР від проф­спілкової сторони Григорія Осового, генерального ди­ректора Федерації металургів України Сергія Притоманова щодо стану реформування системи пенсійного забезпе­чення, Національна тристо­роння соціально-економічна рада доручила сторонам узя­ти участь у доопрацюванні проекту ЗУ «Про внесення змін до деяких законів Украї­ни щодо пенсійного забезпе­чення окремих категорій осіб», повернутого Верхо­вною Радою, здійснити підго­товчі заходи до запроваджен­ня обов’язкових корпоратив­них пенсійних систем для фі­нансування дострокових і спеціальних пенсій для про­фесій, пов’язаних із ризиком для життя.

Члени НТСЕР також розгляну­ли питання «Про ратифікацію в 2013 році Конвенції МОП 2006 року «Про працю в мор­ському судноплавстві». Пози­ція профспілкової сторони полягає у тому, що ратифіка­ція Конвенції та практичне за­стосування її норм сприяти­муть забезпеченню трудових прав, соціального захисту, створенню належних умов праці для працівників мор­ської галузі, а також під час працевлаштування україн­ських моряків на судна іно­земних роботодавців.

З метою практичної реаліза­ції норм Конвенції було за­пропоновано рекомендувати Кабінету Міністрів України внести в 2013 році до Верхо­вної Ради проект ЗУ «Про ра­тифікацію Конвенції Міжна­родної організації праці 2006 року «Про працю в морсько­му судноплавстві».

12.07.2013


Тетяна РУБАН, «ПВ»

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання