« на головну 19.08.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1255)
01
Серпень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Свято весни і праці

Свято весни   і праці

Одеса

Традиційно на Куликовому полі відбувся першо­травневий мітинг за участю громад­ських рухів і пар­тій. Ритм святу на­давали завзяті пер­шотравневі, патріотичні та весня­ні мотиви. На пла­катах – вимоги про підвищення зарплат, пенсій, соцвиплат. Така ж риторика лунала й у виступах учасників акції. Головний акцент – зберегти й примножити матеріальні блага, створені попередни­ками, зберегти підприємства, робочі місця та поліпшити якість життя людей. Перед учасниками мітингу виступили голова Феде­рації профспілок Одеської області, депутат Одеської обласної ради В’ячеслав Буратинський, голова Одеської обласної організації профспілки працівників автотранспорту та дорожнього господар­ства Володимир Чечоткін та ін.

Харків

Урочисті збори профспілкового активу Харківської області, присвячені Дню міжнародної солідарності трудящих, відбулися напередодні свята. В них узяв участь голова Харківської ОДА Ми­хайло Добкін. На урочистих зборах акцентувалася увага на питан­ні взаємодії органів державної виконавчої влади та профспілок щодо вирішення соціально-економічних проблем області. У своє­му виступі Михайло Добкін проаналізував соціально-економічний стан області, озвучив першочергові завдання, над вирішенням яких працює облдержадміністрація. Голова Об’єднання профспі­лок Харківської області Сергій Тесленко окреслив головні пробле­ми, які нині найбільше непокоять профспілки області. Це вкрай низькі темпи зростання середньомісячного рівня заробітної пла­ти, що не відповідають цілям і завданням державної програми бо­ротьби з бідністю, хронічні борги із заробітної плати тощо.

Наприкінці зустрічі для присутніх відбувся святковий концерт.

Донецьк

У нинішньому році Донецька облпрофрада прово­дила першотравневі заходи в одному з парків міста. Тисячі людей стали учасниками свята. Концерт, пер­шотравневі гасла, духовий оркестр, лотерея, дитя­чий конкурс малюнків на асфальті – усе це та багато цікавого чекало на всіх охочих відпочити. На одно­му з майданчиків були розгорнуті інформаційні на­мети – тут надавали кваліфіковані консультації усім охочим.

Святковий мітинг відкрив голова облпрофради Володимир Пастушенко, який у своєму виступі озву­чив пріоритети діяльності профспілок, а саме: недо­пущення порушень трудового законодавства, будь-якого утиску прав працюючих, боротьба за створення гідних умов праці та гідну зарплату. З вітальним словом до учасників маївки звернувся також Доне­цький міський голова Олександр Лук’янченко. Свято продовжив концерт за участю народних і зразкових художніх колективів Донецької області.

Дніпропетровськ

У День міжнародної солідарності трудящих відбулася святкова хода та мітинг представників трудових колективів і профспілко­вих організацій Дніпропетровська й інших міст регіону.

За рішенням ФПУ заходи проходили під лозунгами забезпечен­ня конституційних прав і гарантій для людини праці. В акціях узяли участь понад 5 тисяч осіб. Колони супрово­джував духовий ор­кестр.

На мітингу на цен­тральній площі міста ви­ступили голова облпрофоб’єднання В. Ду­біль, представники проф­спілок – В. Яницький (ме­талурги), В. Зінов’єв (ву­гільники), О. Сова (Моло­діжна рада профцентру), Є. Кузьменко (освітяни), С. Тініцька (харчовики), перший заступник губер­натора області А. Круп­ський.

Чимало першотравне­вих акцій також відбуло­ся в містах і районах, на підприємствах області.

Київ

Першого травня з нагоди відзначення Між­народного дня солідарності трудящих біля Бу­динку Київської міської ради профспілок (вул. Хрещатик, 16) було встановлено інформаційно-консультативні намети, біля яких кияни могли отримати від спеціалістів Міськпрофради кон­сультації та інформаційні матеріали із питань трудового законодавства; охорони праці; заро­бітної плати й тарифів; відпочинку та оздоров­лення дітей; надання кредитів «Профспілко­вою скарбницею»; ознайомитися з газетою «Ки­ївські профспілки». За побажаннями учасників заходу Міськпрофрада проводитиме такі кон­сультації раз на місяць у будні дні.

Запоріжжя

Запоріжжя зустріло Першотравень сонячною погодою, прапорами, транспарантами, ходою та мітингом. Понад 7 тисяч представників трудових колективів прийшли цього дня на головну міську площу Фестивальну. Відкриваючи мітинг, голова облпрофради Віктор Сластьон наголо­сив, що для трудя­щих Першотравень є і буде символом єдності в боротьбі за гідне життя та со­ціальну справедли­вість.

На мітингу ви­ступили й привіта­ли запоріжців зі святом заступник голови Запорізької облради Микола Ярмощук, заступ­ник мера міста Сергій Гладченко, голова профкому студентів та аспі­рантів Запорізького національного тех­нічного університе­ту, голова Молодіж­ної ради обласної ради профспілок Андрій Іванченко та ін. Учасники мі­тингу ухвалили Резолюцію, що містить вимоги профспілок до Президента України, Верховної Ради і Кабінету Міні­стрів.

Після мітингу відбувся святковий концерт народного ко­лективу «Пернач».

Суми

Напередодні травневих свят у Сум­ській обласній філармонії зібралися кра­щі працівники підприємств, організацій і установ області, профспілковці всіх рів­нів, представники влади та роботодав­ців, аби відсвяткувати День міжнарод­ної солідарності трудящих.

З привітальним словом до зібрання звернулася голова Сумської обласної ради профспілок Валентина Єсепчук. Слова щирої вдячності пролунали в її ви­ступі на честь людини праці – робітників і службовців, лікарів, працівників сіль­ського господарства, всіх, хто своєю на­полегливою працею створює добробут у нашій державі. Також до присутніх звер­нулися представники влади – перший за­ступник голови Сумської ОДА Віктор Чернявський, заступник голови Сум­ської облради Валерій Толбатов та ін.

Гостей вітав колектив Сумської об­ласної філармонії. Артисти подарували чудові пісні та неповторний святковий настрій.

 Крим

Свято трудящих завжди актуальне й традиційно проводиться в Криму. За словами голови Ради Міністрів Криму Анатолія Мо­гильова, для всіх кримчан – це свято єдності. Голова Федерації незалежних профспілок Криму Надія Казьміна наголосила на тому, що дуже показово, що 1 Травня і керівництво, і громад­ськість автономії проявили свою добру волю і вийшли на демон­страцію. «Це означає, що в автономії налагоджений ефективний соціальний діалог», – зауважила Надія Казьміна.

Стрункою колоною з актуальними гаслами пройшли проспек­том Кірова на чолі з керівництвом Федерації незалежних проф­спілок Криму представники кримських галузевих профспілок. Першотравневі мітинги відбулися цього дня у багатьох містах і районах автономії.

Луганськ

До Міжнародного дня солідарності трудя­щих було проведено об­ласний профспілковий форум «Стабільна робо­та – гідна зарплата». У ході заходу між Луган­ською облдержадміні­страцією, обласними об’єднаннями організа­цій роботодавців і під­приємців, обласними профоб’єднаннями та облпрофорганізаці­ями було підписано Територіальну угоду на 2013–2015 роки.

Понад 340 профспілкових активістів – представники промис­лових підприємств, вугільних компаній і будівельних організа­цій та бюджетних установ регіону зібралися напередодні Пер­шотравня у великому залі Федерації профспілок Луганської об­ласті. У роботі форуму також узяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації В. Пристюк, перший заступ­ник голови обласної ради Ю. Хунов, генеральний директор гро­мадського об’єднання організацій роботодавців Луганської об­ласті Н. Дейнегіна, а також народний депутат України С. Кілін­каров.

 Севастополь

Цьогоріч, як і в попередні роки, севастопольські профспілки, які об’єднують понад 70% працюючих у регіоні, зустрічають свя­то Першого травня на головних площах міста. Очолили святко­ву ходу понад двох тисяч членів профактиву м. Севастополя, члени Президії та Севастопольської міськпрофради, представ­ники влади. Понад 15 тисяч членів профспілки пройшли цен­тральними вулицями міста. «Профспілки Севастополя – за гідне життя!», «Єдність, солідарність, права людини праці!» – так зву­чать сьогодні головні гасла, з якими профспілки зустрічають День міжнародної солідарності трудящих. Серед профспілкової символіки також можна було побачити вимоги щодо забезпе­чення зайнятості, збереження робочих місць, своєчасної випла­ти зарплати та ін.          







13.05.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання