« на головну 19.08.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1255)
01
Серпень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Діяльність професійних спілок в умовах приватизації

Діяльність професійних спілок в умовах приватизації

15–16 березня в Києві у Будинку спілок пройшла Міжнародна конференція «Реструктуризація і приватизація державних підприємств у Білору­сі». Конференцію проводила глобальна проф­спілка ІндастріАЛЛза підтримки Фонду ім. Фрі­дріха Еберта та Федерації профспілок України.

Як інформує Департамент міжнародної роботи апара­ту ФПУ, у заході взяли участь представники трьох білоруських членських ор­ганізацій ІндастріАЛЛ: Білорусь­кої профспілки працівників хіміч­ної, гірничої і нафтової галузей промисловості, Білоруської неза­лежної профспілки та Республі­канської профспілки радіоелек­тронної промисловості.

На церемонії відкриття конфе­ренції зі словами привітання до присутніх звернулися Голо-ва ФПУ Юрій Кулик, керівник бюро Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі Урсула Кох-Лаугвітц і представник Інда­стріАЛЛ у країнах СНД Вадим Борисов.

Голова ФПУ Юрій Кулик поба­жав учасникам успішної роботи і висловив сподівання на розши­рення співпраці ФПУ з регіональ­ним представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта. Одинадцять членських організацій ФПУ вхо­дять до глобальної профспілки Ін­дастріАЛЛ, і Федерація високо ці­нує таку співпрацю.

Урсула Кох-Лаугвітц наголоси­ла на важливості співпраці з ФПУ щодо вирішення найгостріших пи­тань соціально-економічного за­хисту трудівників. «Міжнародний досвід профспілкової боротьби до­помагає українським партнерам у визначенні найефективніших шляхів вирішення нагальних пи­тань профспілкового руху Украї­ни», – сказала керівник бюро Фон­ду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі.

Під час конференції учасники обговорили економічну ситуацію в Білорусі з точки зору профспі­лок, очікування профспілок від пропонованої приватизації важли­вих підприємств, вплив привати­зації на зайнятість, умови праці та її оплату, а також стратегії проф­спілок у питаннях захисту інтере­сів своїх спілчан, форми співпраці з державою і роботодавцями.

Досвідом роботи профспілок в умовах приватизації з учасника­ми конференції поділилися ко­лишній Генеральний секретар Міжнародної федерації профспі­лок хіміків, енергетиків і шахта­рів Манфред Варда, Міхаель Воль­терс, який представляв німецьку профспілку IG BCE, голова Проф­спілки працівників енергетики і електротехнічної промисловості України Сергій Шишов, голова Пермської крайової організації Профспілки працівників хімічних галузей Росії Олексій Клейн, голо­ва первинної профспілкової орга­нізації ВАТ «Уралкалій» Ірина Колесник.

 

  Оплата праці бюджетників – під контролем

  На звернення Голови ФПУ Юрія Кулика та лідерів профспілок бюджетної сфери Прем’єр-міністр України Микола Азаров дав низку невідкладних доручень.

  Так, за інформаці­єю департаменту бюджетної політи­ки та соціального захисту апарату ФПУ, 18 березня ц. р. у Бу­динку спілок відбулася консультативна зустріч керівництва ФПУ та всеукраїнських профспілок бюджетної сфери з пред­ставниками Мінсоцполі­тики, Мінфіну та Мінеко­номрозвитку і торгівлі з урегулювання проблем­них питань оплати праці в бюджетній сфері.

Під час зустрічі обго­ворювалися можливості підвищення оплати пра­ці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджет­ної сфери. Після склад­них перемовин сторони ухвалили рішення щодо інформування членів Уряду про варіанти розв’язання зазначеної проблеми.

Крім того, Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив міністру соці­альної політики Наталії Королевській, міністру фінансів Юрію Колобову та міністру економічно­го розвитку і торгівлі Іго­рю Прасолову 28 березня взяти участь у засіданні Президії ФПУ, передба­чивши розгляд питання «Про стан забезпечення трудових, соціально-економічних прав і га­рантій працівників бю­джетної сфери та солі­дарні дії профспілок».

Від профспілкової сто­рони у заході взяли участь заступники Голо­ви ФПУ Григорій Осовий і Сергій Кондрюк, голова Профспілки працівників охорони здоров’я Украї­ни Вікторія Коваль, го­лова Профспілки праців­ників державних уста­нов України Тетяна Нікі­тіна, голова Профспілки працівників соціальної сфери України Володи-мир Тьоткін, заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Рома­нюк, заступник голови профспілки працівників культури Галина Гай­дук, керівник департа­менту бюджетної політи­ки та соціального захисту апарату ФПУ Людмила Остапенко.

23.03.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання