« на головну 20.08.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1255)
01
Серпень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Міська влада йде назустріч киянам

Міська влада йде назустріч киянам

 У Будинку профспілок за ініціативи Київської міської ради профспілок 19 жовтня відбу­лася зустріч профактиву столиці з голо­вою Київської міської держад­міністрації Олександром Поповим.

 Вів засідання голо­ва Київської міської ради профспілок Ва­лентин Мельник. У заході взяли участь Го­лова Федерації профспі­лок України Юрій Кулик, очільники міських проф-організацій, голови перви­нок столичних підпри­ємств і лідери галузевих профспілок.

Учасники зустрічі об­говорили актуальні пи­тання розвитку й погли­блення соціального діало­гу в Києві, зокрема, вико­нання положень територі­альної угоди між Київ­ською міською держав­ною адміністрацією, Фе­дерацією роботодавців Києва та Київською місь­кою радою профспілок. Цей документ регламен­тує зобов’язання соцпарт­нерів щодо соціально-економічного розвитку Києва, соціального захис­ту й зайнятості населен­ня, оплати та охорони пра­ці, соціальних виплат і гарантій, підвищення стандартів життя у столи­ці тощо.

Також було проаналі­зовано перші підсумки реалізації міської програ­ми «Стратегія розвитку м. Києва до 2025 року» та перспективи її подальшо­го удосконалення, пов’я-заного з викликами часу та вимогами людей.

Голова Київської міськ-держадміністрації Олек­сандр Попов у своєму ви­ступі наголосив на тому, що за цей рік чимало зро­блено для виконання за­вдань щодо соціально-економічного розвитку столиці, забезпечення лю­дей доступним житлом, якісним соціальним, транспортним, медич­ним, культурним обслуго­вуванням. Він докладно розповів, що вдалося до­сягти завдяки спільній праці соціальних партне­рів – влади, роботодавців і профспілок і що треба зробити, аби створити ки­янам гідні умови життя та праці.

Олександр Попов спи­нився, зокрема, на про­блемах реформування медичної галузі, забезпе­чення киян якісною пит­ною водою, подачі тепла в оселі киян, благоустрою столиці.

У своїх виступах пред­ставники профспілкових організацій, авіабудівни­ків, будівництва і про­мисловості, медицини та освіти, ритуальних по­слуг, УТОС, ДЮСШ, про­форганізацій студентів порушували гострі про­блеми щодо виплати за­робітної плати, збережен­ня робочих місць, зайня­тості, дотримання соці­альних гарантій і пропо­нували шляхи їх вирі­шення.

Підбиваючи підсумки, Голова Федерації проф­спілок України Юрій Кулик зазначив, що проф­спілки зроблять усе від них залежне для налаго­дження взаєморозуміння із соціальними партнера­ми – органами державної влади та роботодавцями щодо спільної діяльності на благо людей. Він також наголосив, що профспіл­ки брали й надалі брати­муть активну участь у вирішенні актуальних проблем Києва та його мешканців.

Під час зустрічі пред­ставники профспілок ви­словили побажання про­водити такі зустрічі яко­мога частіше, хоча б два рази на рік.

 

 Здорова нація– міцна країна

 В Українському домі 18 жовтня відбувся III Спортивний конгрес України, присвячений Року спорту і здорового способу життя та 60-річчю участі наших атлетів в Олімпійсь­ких іграх.

Зірки-олімпійці, керівники держави та столиці, громад­ські діячі з усієї країни зібра­лися для того, щоб обговори­ти нагальні проблеми галузі й вибудувати стратегію роз­витку вітчизняного спорту на найближчі десять років.

Відкрив захід Президент України Віктор Янукович, який у вітальному слові від­значив позитивні тенденції у розвитку вітчизняного спор­ту. Серед них, зокрема, ус­пішне проведення Євро–2012, здобутки вітчизняних спортсменів на літній Олім­піаді у Лондоні тощо. Глава держави наголосив на необ­хідності вдосконалити зако­нодавство у сфері фізичної культури та спорту, а також посилити державну та при­ватну підтримку українських спортивних шкіл.

У роботі конгресу взяв участь Голова Федерації профспілок України Юрій Ку­лик, який високо відзначив видатні досягнення спорт­сменів ФСТ «Спартак», «Ук­раїна» і «Колос» на міжнарод­них аренах і наголосив на необхідності поліпшувати розвиток масового спорту в Україні.

За підсумками форуму прий­нято резолюцію конгресу, а також підписано низку угод й меморандумів між НОК і партнерами олімпійського руху в Україні.

Під час роботи учасники оз­найомилися з експозиціями фотовиставки «Спортивні миттєвості», що її присвячено олімпійському Лондону, та новим проектом НОК «Олім­пійська книга».

Добірку підготувала Тетяна РУБАН, «ПВ»

24.10.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання