« на головну 20.08.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1255)
01
Серпень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Що відбувається?

Кияни матимуть доступне житло

Кияни матимуть доступне житло

На засіданні президії Київської міської ради профспілок, яке відбулося 11 вересня, питання забезпечення доступ­ним житлом киян, які потребують поліпшення жит­лових умов, було пріоритетним серед багатьох акту­альних питань, винесених на порядок денний. Проводив засідання голова Київміськпрофради Валерій Мельник.

 Начальник Го­ловного управ­ління житло­вого забезпе­чення Київ­ської міськдержадміні­страції Володимир Дени­сенко виступив з інфор­мацією «Про державну програму «Доступне жит­ло» та озвучив пропозиції КМДА щодо заходів, спрямованих на здешев­лення вартості іпотечних кредитів для забезпечен­ня доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов у Києві. Для забез­печення реалізації жит­лових прав громадян – працівників підприємств, установ та організацій міського господарства, які перебувають на квар­тирному обліку, Київська міська рада прийняла низку рішень, серед яких, зокрема, часткова ком­пенсація вартості житла громадянам, які виявили бажання збудувати влас­не помешкання за дер­жавною програмою зде­шевлення іпотечних кре­дитів. Для цього з місько­го бюджету вже виділено 25 млн гривень.

Члени Президії при­йняли рішення погодити пропозиції КМДА з ура­хуванням пропозицій членських організацій Міськпрофради, а також провести семінар-нараду керівників членських ор­ганізацій, голів профко­мів із питань реалізації держпрограми «Доступне житло» за участі спеціа­лістів Київської міськ-держадміністрації, пред­ставників банків, буді­вельних компаній, що забезпечують виконання програми здешевлення вартості іпотечних кре­дитів для забезпечення доступним житлом киян з метою поліпшення си­туації щодо виділення коштів та укладення до­говорів на придбання житла, а також спрощен­ня процедури і скорочен­ня строків на отримання дозволу на будівництво помешкання тощо.

Президія КМРП вирі­шила видавати спілча­нам кредити на придбан­ня житла за рахунок ко­штів «Профспілкової скарбниці».

На засіданні також об­говорювалися підсумки оздоровлення та відпо­чинку дітей цього літа. З інформацією виступила начальник управління з гуманітарних питань, спортивних заходів і між­народної роботі Київ-міськпрофради Людмила Литвин. Вона зауважила, що питання оздоровлен­ня та відпочинку дітей систематично розгляда­лися на засіданнях проф­спілкового активу міста, на президіях Київміськ-профради. Їх внесено у колективні договори та угоди між профспілкови­ми організаціями, адміні­страціями та підприєм­ствами. Завдяки цьому нинішнього літа в поза­міських дитячих оздоров­чих закладах оздоровле­но 35 125 дітей.

У ході засідання члени президії затвердили від­повідальних виконавців від профспілкової сторо­ни за виконання зо-бов’язань Територіальної угоди на 2012–2013 роки та підтвердили повноважен­ня й функціональні обов’язки заступників го­лови, керівників департа­ментів об’єднання проф­спілок, організації проф­спілок у м. Києві «Київ­ська міська рада профспі­лок».

  У 2012 році для реалізації державної програми «Доступ­не житло», яку підтримали столичні профспілки, з місь­кого бюджету виділено 25 мільйонів гривень. Для вивчення шляхів реалізації проекту президія вирішила про­вести у вересні семінар-нараду керівників членсь­ких організацій, голів профкомів за участі спе­ціалістів КМДА, Ощад­банку, будівельних та ін­ших організацій, що забез­печують виконання програми.

Валерій МЕЛЬНИК, голова Київміськпрофради

 

 

 ПРОПОЗИЦІЇ ДО ПРОЕКТУ ДЕРЖБЮДЖЕТУ–2013

 Керівник СПО профспілок, Голова ФПУ Юрій Ку­лик звернувся до Прем’єр-міністра України Мико­ли Азарова з низкою соціально-важливих пропози­цій, які не підтримало Міністерство фінансів.

 У своєму зверненні Юрій Кулик акцентує увагу на тому, що про­ект Державного бюджету Украї­ни на 2013 рік має ґрунтуватися на завданнях, визначених Дер-жавною цільовою соціальною програмою подолання та запобігання бідності на період до 2015 року, завданні Прези­дента України про наближення якості життя та соціальних стан­дартів в Україні до рівня пере­дових країн світу, скорочення розриву в доходах між багатими й бідними. Крім того, подальшої реалізації потребують соціальні ініціативи Президента України, оголошені 7 березня п. р., щодо збільшення доходів громадян, ефективної зайнятості, житлової політики, компенсації вкладни­кам Ощадбанку колишнього СРСР.

ДЕПАРТАМЕНТ БЮДЖЕТНОЇ ПОЛІТИКИ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ АПАРАТУ ФПУ

 

 

 ПРИПИНЕННЯ ПОДАТКОВОЇ ДИСКРИМІНАЦІЇ

 На звернення Голови ФПУ Юрія Кулика до гене­рального директора Міжнародного бюро праці Хуана Сомавіа щодо розроблення рекомендації МОП про справедливе оподаткування – важливого інструменту для припинення податкової диск­римінації в оподаткуванні зарплати на адресу ФПУ надійшла відповідь від МБП, що засвідчує по­зитивну оцінку ініціативи ФПУ.

 У листі повідомляється, що про­позицію про розроблення за­значеної рекомендації буде роз­глянуто на засіданні Адміністра­тивної ради. Для об’єднання зу­силь і солідарної підтримки в боротьбі проти податкової дис­кримінації в оподаткуванні за­робітної плати ФПУ звернулася до своїх членських організацій, Усеєвропейської регіональної ради, Міжнародної конфедера­ції профспілок, Загальної конфе­дерації профспілок, Федерації незалежних профспілок Росії з проханням підтримати її ініціативу.

ДЕПАРТАМЕНТ БЮДЖЕТНОЇ ПОЛІТИКИ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ АПАРАТУ ФПУ

 

 ОНОВЛЕННЯ КОНСТИТУЦІЇ – ВИМОГА ЧАСУ

 Відбулося друге засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків люди­ни й громадянина, на якому обговорювалися пропо­зиції щодо внесення змін до Конституції України.

 Конституційна Асамблея ство­рена Указом Віктора Януковича як спеціальний допоміжний ор­ган при Президентові України. На неї покладається завдання напрацювання пропозицій щодо внесення змін до Консти­туції на основі узагальнення практики реалізації Основного закону України з урахуванням досягнень і тенденцій розвитку сучасного конституціоналізму, залучення до цієї роботи про­відних учених, представників громадянського суспільства та різних політичних сил, міжна­родних експертів Європейської комісії «За демократію через право», експертів інших міжна­родних установ та організацій. До складу Асамблеї увійшов, за згодою, Голова ФПУ Юрій Кулик. Він вніс на розгляд Комісії низку пропозицій щодо напрямів ре­формування чинної КУ, зокрема стосовно соціально-економіч­них і трудових прав працівників.

Також особливу увагу звернуто на передбачення норм, які га­рантуватимуть безумовну реалі­зацію в Україні трудових і со­ціальних прав, встановлених актами міжнародного права, у т. ч. конвенціями МОП.

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР ФПУ, ДЕПАРТАМЕНТ ПРАВОВОГО ЗАХИСТУ АПАРАТУ ФПУ

18.09.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання