« на головну 26.10.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1260)
03
Жовтень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ПІДСУМКИ РОБОТИ ПЕНСІЙНОЇ СЛУЖБИ РОЗГЛЯНУТО ЗА УЧАСТІ ПРОФСПІЛОК

ПІДСУМКИ РОБОТИ ПЕНСІЙНОЇ СЛУЖБИ РОЗГЛЯНУТО ЗА УЧАСТІ ПРОФСПІЛОК

Підсумки роботи пенсій­ної служби краю впро­довж першого півріччя 2024 року обговорено під час засідання колегії при начальниці ГУ ПФУ в області Анастасії Пентек.

До заходу, що проходив в режимі онлайн, долучилася заступниця Голови правління ПФУ Тетяна Король. В роботі колегії взяв участь голова об­лпрофради Іван Зелінський.

Аналізувала роботу пенсій­ників Закарпаття перша за­ступниця начальника ГУ На­талія Кіш. Як зазначила вона у своєму виступі, в області за­безпечено стабільне фінансу­вання усіх виплат, які здій­снюють органи Фонду. Загаль­ні видатки на фінансування пенсій, житлових субсидій і пільг та страхових виплат жи­телям області у січні – червні становили 7820,9 млн грн, що на 967,9 млн грн більше порів­няно з першим півріччям ми­нулого року.

Протягом першого півріччя 2024 року до бюджету Фонду в області з усіх джерел фінансу­вання надійшло 7902,8 млн грн, або на 13,1% більше, ніж у аналогічному періоді 2023 року.

Однак, як наголосила Ната­лія Кіш, залишається значною загальна заборгованість до ПФУ: станом на 1 липня вона сягнула 72,9 млн грн, з якої 61,2 млн грн – борг із відшкодуван­ня фактичних витрат на ви­плату та доставку пільгових пенсій.

Загалом на обліку в ГУ ста­ном на 1 липня перебуває 253,7 тис. пенсіонерів (середній роз­мір пенсії у порівнянні з ана­логічним періодом минулого року зріс на 467,84 грн і стано­вить 4666,64 грн), нараховуєть­ся 18,3 тис. домогосподарств – отримувачів субсидій, 31,2 тис. осіб – отримувачів пільг та 1,1 тис. отримувачів страхо­вих виплат.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ, ЗАКАРПАТСЬКА ОБЛ.

 

ПОЗИТИВНИЙ ДОСВІД РОБОТИ СТВОРЕННЯ БЕЗПЕЧНИХ ТА НЕШКІДЛИВИХ УМОВ ПРАЦІ

Заступниця голови облорганізації Профспілки працівників освіти і науки України Уляна Гураль за участі пред­ставників ГУ ПФУ та директорки Лі­цею №3 Івано-Франківської міськра­ди Наталії Микули провела робочу зу­стріч щодо організації роботи з охо­рони праці в навчальному закладі.

Учасники заходу ознайомилися із системою управління охороною праці в закладі освіти, організаційно-технічними заходами, які здій­снює керівництво щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці для працівників, організацією проведення навчання та ін­структажів працівників з питань охорони праці, створення належних санітарно-побуто­вих умов та забезпечення засобами індивіду­ального захисту.

За підсумками зустрічі за круглим столом відзначено, що управління охороною праці та безпекою життєдіяльності в ліцеї здійсню­ється на всіх рівнях та прийнято рішення щодо вивчення позитивного досвіду роботи зі створення безпечних та нешкідливих умов праці в Ліцеї №3 Івано-Франківської міськра­ди з метою поширення у інших закладах осві­ти області.

РАДА ПРОФСПІЛОК ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛ.

 

БЕЗПЕКА ВИРОБНИЦТВА – НА КОНТРОЛІ ПРОФСПІЛОК


На робочій нараді Феде­рації профспілок області розглянуті актуальні пи­тання трудової діяль­ності працівників.

Начальник відділу розслідування нещасних випадків на виробництві ГУ ПФУ в області Анатолій Карпенко та технічний інспектор з охорони пра­ці ФП Сергій Калюжний поінформу­вали про стан виробничого травма­тизму на підприємствах, установах та організаціях області за 1 півріччя 2024 року, причини настання нещас­них випадків, проблемні питання ор­ганізації розслідування нещасних випадків.

Так, станом на 1 липня надійшло 43 повідомлення про нещасні випад­ки на виробництві, в т.ч. 3 групові. Смертельно травмовано 13 осіб. За­вершено 45 розслі­дувань, в т.ч. 16 спе­ціальних. Визнано пов’язаними з ви­робництвом 30 не­щасних випадків.

Найбільше не­щасних випадків за­реєстровано в соці­ально-культурній сфері – 17, в т.ч. 4 смертельні, тран­спорті – 7, торгівлі – 5, з них 1 смер­тельний, сільському господарстві – 4, з них 2 смертельних, машинобуду­ванні – 3, з них 1 смертельний.

Основними причинами настання нещасних випадків на виробництві є:

– невиконання вимог інструкцій з охорони праці;

– особиста необережність потер­пілого працівника;

– порушення вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів.

За результатами обговорення теми направлені пропозиції ФПУ щодо проблемних питань роботи ко­місій з розслідування нещасних ви­падків на виробництві.

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛ.

 

ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКА ОМБУДСМАНА З ГАЛУЗЕВИМИ ЧЛЕНСЬКИМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ ПРОФСПІЛОК

Представник Упо­вноваженого на зу­стрічі з профспіл­ками області пре­зентувала Щорічну доповідь Омбуд­смана.

Представниця Упо­вноваженого ВРУ з прав людини в облас­ті Оксана Кізаєва провела зустріч з профспілками. У ній взяли участь голова Федерації профспі­лок області Олег Ско­вородніков, керівни­ки і спеціалісти галу­зевих членських ор­ганізацій профспі­лок, підвідомчих ор­ганізацій та праців­ники виконавчого апарату ФП.

Представник омбуд­смана повідомила, що сьогодні минуло два роки, відколи український парла­мент обрав Уповнова­женим з прав люди­ни Дмитра Лубінця та презентувала Що­річну доповідь Упо­вноваженого ВРУ про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадяни­на в Україні у 2023 році.

Під час зустрічі Оксана Кізаєва озна­йомила присутніх щодо:

– напрямків діяль­ності офісу омбуд­смана та регіональ­ного представни­цтва;

– порядку проведен­ня моніторингових візитів, опрацювання їх результатів та ви­конання наданих ре­комендацій;

– порядку здійснення провадження Упо­вноваженого за зая­вами та скаргами громадян;

– діяльності Консуль­таційного центру Уповноваженого у Хмельницькому, який працює на базі регіонального пред­ставництва омбуд­смана в області та ді­яльність якого спря­мована на надання допомоги дітям та сім’ям з дітьми, які постраждали внаслі­док військової агресії російської федерації проти України.

За результатами зу­стрічі досягнуто до­мовленості про нала­годження подальшої дієвої взаємодії для оперативного розв'язання проблем­них питань, які вини­кають в умовах воєн­ного стану з метою захисту прав люди­ни.

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛ.

 

ПРЕЗИДІЯ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКПРОФРАДИ

У Будинку київських профспілок відбуло­ся чергове засідання президії.

На порядку денному було розглянуто низку важли­вих питань, за результата­ми обговорення яких при­йнято відповідні постано­ви президії.

Члени президії долучили­ся до активного обгово­рення проведення запла­нованих заходів на най­ближчий термін та висло­вили пропозиції щодо по­дальшої роботи Київської міськпрофради.

Обов’язки голови об’єднання профспілок «Київ­ська міська рада профспі­лок» (Київська міськпроф­рада) покладено на за­ступницю голови Київської міськпрофради Тетяну Орисенко.

КИЇВСЬКА МІСЬКПРОФРАДА

 

ФІНАНСОВІЙ РОБОТІ – НОВИЙ РІВЕНЬ

Найактуальніші нині теми розглянули на черговому семінарі для бухгалтерів членських організа­цій та підвідомчих підприємств облпрофоб’єднання.

Відкриваючи захід, голова облпрофоб’єднання Ана­толій Яловий підкреслив необхідність в нинішніх складних воєнних умовах підвищення рівня роботи профспілок за усіма напря­мами, в тому числі – фінан­совому.

Законодавчі новації у По­датковому кодексі для профспілок висвітлила на­чальниця управління ін­формаційної взаємодії ГУ ДПС в області Манушак Осипова. Чимало нового щодо нарахування лікар­няних листків непрацез­датності довідались слу­хачі й з виступу головної спеціалістки ГУ ПФУ Олени Герасименко.

Дуже актуальною, на за­гальну думку, була й ін­формація, надана юристом облпрофоб’єднання Олек­сієм Погрібняком стосовно порядку військового облі­ку на підприємствах.

ПРЕС-ЦЕНТР ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО ОБЛПРОФОБ’ЄДНАННЯ

23.08.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

25.10.2024 21:44

11.10.2024 22:50

10.10.2024 22:03

08.09.2024 21:09

23.08.2024 22:29

23.08.2024 22:00

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання