« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ

ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ

 
15 серпня голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько та в.о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області Оксана Єзерська офіційно підпи ­сали угоду про співпрацю.

Угода, зокрема, передбачає проведен­ня ГУ Держпраці у Львівській області за заявою Об’єднання профспілок Львів­щини у період дії воєнного стану поза­планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодав­ства про працю юридичними особами незалежно від форми власності, виду ді­яльності, господарювання а також фі­зичними особами, які використовують найману працю. «Співпраця з профспіл­ками дозволяє максимально забезпечи­ти ризико-орієнтований підхід у роботі Держпраці. Якщо профспілки зверта­ються, якщо вони бачать предмет пору­шення, і сторони трудових відносин не можуть самостійно врегулювати ці пи­тання, це буде важливою якісною під­ставою для вжиття заходів реагування», – зазначила в.о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області Оксана Єзер­ська.

Також угода передбачає взаємний об­мін інформацією та залучення пред­ставників Об’єднання профспілок Львівщини до участі в роботі комісій та робочих груп, що утворюються Держпраці, відповідно до законодавства України.

ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК ЛЬВІВЩИНИ

 

НОВІ ВИКЛИКИ ДЛЯ ГАЛУЗІ БУДІВНИЦТВА ТА ПРОФСПІЛКИ

Незважаючи на точкові поновлення робіт на буді­вельних майданчиках України, будівельна галузь за місяці повномасштабної війни скоротилася більш ніж на 70%, тоді як собівартість будівництва зросла на 20%. Окрім цього, постало питання щодо виплат заробітних плат будівельникам, а також фахової під­готовки майбутніх спеціалістів галузі будівництва.

Ці проблеми та питання розвитку профспілкового руху на Дніпропетровщині в умовах воєнного стану обговорили на на­раді 8 серпня профспілковці Дніпропетровської обласної орга­нізації профспілки працівників будівництва і промисловості будматеріалів. Її голова Олена Сова під час виступу зазначила, що напередодні професійного свята – Дня будівельника перед обласною організацією профспілки постало багато питань, і одне з ключових – захист прав працівників галузі відповідно до змін трудового законодавства, а також надання членам проф­спілки та навчальним закладам галузі (в гуртожитках яких роз­міщено переселенців) гуманітарної та іншої допомоги. Голова Профспілки будівельників України Василь Андреєв, який при­єднався до наради онлайн, привітав її учасників та зазначив, що Профспілка разом із соціальними партнерами докладає всіх зусиль, щоб у цих складних умовах зберегти трудові колективи, забезпечити соціальний захист працівників, підтримати галу­зеві заклади професійно-технічної освіти.

У нараді також взяли участь голови профспілкових коміте­тів, директор Науково-методичного центру ПТО у Дніпропе­тровській області Віктор Василиненко, який розповів про ін­формаційно-довідковий матеріал щодо ресурсів і формування робітничого потенціалу для будівельної галузі на основі нових законодавчих документів, методист Сергій Федоренко та адво­кат Олексій Погрібняк, який ознайомив присутніх з нормами Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин».

ДНІПРОПЕТРОВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК

 

ХАЕС ДОПОМАГАЄ РОДИНАМ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Чергову допомогу надали волон­тери Логістичного центру Хмельницької АЕС внутрішньо переміщеним особам Плужненської громади. Родинам переселенців хмельницькі атом­ники доставили необхідні продуктові набори.

Починаючи з травня, на Хмельницькій АЕС створено Логістичний центр для координації запитів і організації цільової гуманітарної допомоги роди­нам внутрішньо переміщених осіб, які прибули до громад території спостере­ження. Працівники відділу розвитку персоналу атомної станції співпрацюють з головами громад, що увійшли до 30-кілометрової зони навко­ло ХАЕС. Відповідно до запитів громади формуються продуктові набори. Члени молодіжної профспілкової організації ВП ХАЕС ак­тивно долучаються до ро­боти. Волонтери-атомни­ки отримують, формують та відправляють гуманітарні вантажі. Для дітей волонтери мають невеличкий сюрприз – книгу Катерини Сад «Де народжується світло». Так наймолодші гості регіону можуть дізнатися про найбільше підприємство з виробництва електроенергії.

Із 202 населених пунктів Хмельницької та Рівненської областей, які входять до території спостереження ХАЕС, волон­тери вже побували у 141 та передали гуманітарну допомогу. Допомагаючи ближнім, наближаємо перемогу!

ПРЕС-СЛУЖБА АТОМПРОФСПІЛКИ

 

ПІКАПИ ТА МІКРОАВТОБУС ДЛЯ ЗСУ

Енергетики ДТЕК Бурштинська ТЕС, а також ремонтники Галременерго та Інтеренергосервісу придбали та передали для потреб українських захисників два пікапи, один мікроавтобус та п’ять ди­зельних генераторів, загальною вартістю понад 1 млн грн.

Кошти на купівлю транспорту й облад­нання для ЗСУ було зібрано як за раху­нок внеску енергетиків, які перерахува­ли на допомогу захисникам свій одно­денний заробіток, так і ресурсів підприємства. А підбором і доставкою авто зайнялися активісти з Благодійного фонду «Країна нескоре­них». Ще до процесу передачі машини пройшли техогляд, перевзулися в свіжу гуму, пофарбувалися в оливу та стали схожими на «Бандеромобіль». Дякуємо всім, хто долучився до цієї допомоги, хто підбирав, доставляв, ремонтував, фарбував, майстрував та вкладав свою душу в цей процес. Наш народ не здола­ти!

Разом із цим енергетики своїми силами змайстрували 5 буржуйок, які також поїхали на фронт. Туди ж відправилися 25 вогнегасників та нещодавно придба­ний за кошти з велопробігу далекомір. І звичайно ж, нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Група ДТЕК направила на підтримку ЗСУ, сил тероборони та гуманітарну допомогу населенню 527 млн грн. Тут і закупівля засобів захисту для військових, медикаментів та про­дуктових наборів, і підтримка вимуше­них переселенців, а також безкоштовне надання електроенергії медичним та військовим закладам.


АВТОМОБІЛЬ ДЛЯ ЗАХИСНИКІВ

Придбати автомобіль для хлопців- захисників – така ініціатива ви­никла в колективі КНП «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради».

Про це повідомила голова первинної профспілкової організації МКПЦ Світлана Вінтонюк.

Усі працівники центру відмовилися від подарунків профспілки до професійного свята. До акції долучилися й працівники кафедри акушерства і гінекології ім. І.Д. Ланового Івано-Франківського національного медичного університету, колективи ПП «Гал-Діагност», КДЛ «Мед­люкс», її підтримали обласна профспілка медичних працівників, міське управління охорони здоров’я Івано- Франківська, друзі і пацієнти з-за меж України, колеги з інших медичних закладів, знайомі і незнайомі люди, а та­кож хлопці, для яких призначений автомобіль. Освячення автівки провів отець Юрій Бурак. Завдяки благодійним фондам і волонтерам – як із Прикарпат­тя, так і з Польщі, багажник було запо­внено потрібними на передовій речами і продуктами.

Тільки разом ми можемо зробити багато чого й обов’язково переможемо. Слава Україні, її Збройним Силам та народу!

РАДА ПРОФСПІЛОК ІВАНО- ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02.09.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання