« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ

ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ

 
15 серпня голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько та в.о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області Оксана Єзерська офіційно підпи ­сали угоду про співпрацю.

Угода, зокрема, передбачає проведен­ня ГУ Держпраці у Львівській області за заявою Об’єднання профспілок Львів­щини у період дії воєнного стану поза­планових заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодав­ства про працю юридичними особами незалежно від форми власності, виду ді­яльності, господарювання а також фі­зичними особами, які використовують найману працю. «Співпраця з профспіл­ками дозволяє максимально забезпечи­ти ризико-орієнтований підхід у роботі Держпраці. Якщо профспілки зверта­ються, якщо вони бачать предмет пору­шення, і сторони трудових відносин не можуть самостійно врегулювати ці пи­тання, це буде важливою якісною під­ставою для вжиття заходів реагування», – зазначила в.о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області Оксана Єзер­ська.

Також угода передбачає взаємний об­мін інформацією та залучення пред­ставників Об’єднання профспілок Львівщини до участі в роботі комісій та робочих груп, що утворюються Держпраці, відповідно до законодавства України.

ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК ЛЬВІВЩИНИ

 

НОВІ ВИКЛИКИ ДЛЯ ГАЛУЗІ БУДІВНИЦТВА ТА ПРОФСПІЛКИ

Незважаючи на точкові поновлення робіт на буді­вельних майданчиках України, будівельна галузь за місяці повномасштабної війни скоротилася більш ніж на 70%, тоді як собівартість будівництва зросла на 20%. Окрім цього, постало питання щодо виплат заробітних плат будівельникам, а також фахової під­готовки майбутніх спеціалістів галузі будівництва.

Ці проблеми та питання розвитку профспілкового руху на Дніпропетровщині в умовах воєнного стану обговорили на на­раді 8 серпня профспілковці Дніпропетровської обласної орга­нізації профспілки працівників будівництва і промисловості будматеріалів. Її голова Олена Сова під час виступу зазначила, що напередодні професійного свята – Дня будівельника перед обласною організацією профспілки постало багато питань, і одне з ключових – захист прав працівників галузі відповідно до змін трудового законодавства, а також надання членам проф­спілки та навчальним закладам галузі (в гуртожитках яких роз­міщено переселенців) гуманітарної та іншої допомоги. Голова Профспілки будівельників України Василь Андреєв, який при­єднався до наради онлайн, привітав її учасників та зазначив, що Профспілка разом із соціальними партнерами докладає всіх зусиль, щоб у цих складних умовах зберегти трудові колективи, забезпечити соціальний захист працівників, підтримати галу­зеві заклади професійно-технічної освіти.

У нараді також взяли участь голови профспілкових коміте­тів, директор Науково-методичного центру ПТО у Дніпропе­тровській області Віктор Василиненко, який розповів про ін­формаційно-довідковий матеріал щодо ресурсів і формування робітничого потенціалу для будівельної галузі на основі нових законодавчих документів, методист Сергій Федоренко та адво­кат Олексій Погрібняк, який ознайомив присутніх з нормами Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин».

ДНІПРОПЕТРОВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПРОФСПІЛОК

 

ХАЕС ДОПОМАГАЄ РОДИНАМ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Чергову допомогу надали волон­тери Логістичного центру Хмельницької АЕС внутрішньо переміщеним особам Плужненської громади. Родинам переселенців хмельницькі атом­ники доставили необхідні продуктові набори.

Починаючи з травня, на Хмельницькій АЕС створено Логістичний центр для координації запитів і організації цільової гуманітарної допомоги роди­нам внутрішньо переміщених осіб, які прибули до громад території спостере­ження. Працівники відділу розвитку персоналу атомної станції співпрацюють з головами громад, що увійшли до 30-кілометрової зони навко­ло ХАЕС. Відповідно до запитів громади формуються продуктові набори. Члени молодіжної профспілкової організації ВП ХАЕС ак­тивно долучаються до ро­боти. Волонтери-атомни­ки отримують, формують та відправляють гуманітарні вантажі. Для дітей волонтери мають невеличкий сюрприз – книгу Катерини Сад «Де народжується світло». Так наймолодші гості регіону можуть дізнатися про найбільше підприємство з виробництва електроенергії.

Із 202 населених пунктів Хмельницької та Рівненської областей, які входять до території спостереження ХАЕС, волон­тери вже побували у 141 та передали гуманітарну допомогу. Допомагаючи ближнім, наближаємо перемогу!

ПРЕС-СЛУЖБА АТОМПРОФСПІЛКИ

 

ПІКАПИ ТА МІКРОАВТОБУС ДЛЯ ЗСУ

Енергетики ДТЕК Бурштинська ТЕС, а також ремонтники Галременерго та Інтеренергосервісу придбали та передали для потреб українських захисників два пікапи, один мікроавтобус та п’ять ди­зельних генераторів, загальною вартістю понад 1 млн грн.

Кошти на купівлю транспорту й облад­нання для ЗСУ було зібрано як за раху­нок внеску енергетиків, які перерахува­ли на допомогу захисникам свій одно­денний заробіток, так і ресурсів підприємства. А підбором і доставкою авто зайнялися активісти з Благодійного фонду «Країна нескоре­них». Ще до процесу передачі машини пройшли техогляд, перевзулися в свіжу гуму, пофарбувалися в оливу та стали схожими на «Бандеромобіль». Дякуємо всім, хто долучився до цієї допомоги, хто підбирав, доставляв, ремонтував, фарбував, майстрував та вкладав свою душу в цей процес. Наш народ не здола­ти!

Разом із цим енергетики своїми силами змайстрували 5 буржуйок, які також поїхали на фронт. Туди ж відправилися 25 вогнегасників та нещодавно придба­ний за кошти з велопробігу далекомір. І звичайно ж, нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Група ДТЕК направила на підтримку ЗСУ, сил тероборони та гуманітарну допомогу населенню 527 млн грн. Тут і закупівля засобів захисту для військових, медикаментів та про­дуктових наборів, і підтримка вимуше­них переселенців, а також безкоштовне надання електроенергії медичним та військовим закладам.


АВТОМОБІЛЬ ДЛЯ ЗАХИСНИКІВ

Придбати автомобіль для хлопців- захисників – така ініціатива ви­никла в колективі КНП «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради».

Про це повідомила голова первинної профспілкової організації МКПЦ Світлана Вінтонюк.

Усі працівники центру відмовилися від подарунків профспілки до професійного свята. До акції долучилися й працівники кафедри акушерства і гінекології ім. І.Д. Ланового Івано-Франківського національного медичного університету, колективи ПП «Гал-Діагност», КДЛ «Мед­люкс», її підтримали обласна профспілка медичних працівників, міське управління охорони здоров’я Івано- Франківська, друзі і пацієнти з-за меж України, колеги з інших медичних закладів, знайомі і незнайомі люди, а та­кож хлопці, для яких призначений автомобіль. Освячення автівки провів отець Юрій Бурак. Завдяки благодійним фондам і волонтерам – як із Прикарпат­тя, так і з Польщі, багажник було запо­внено потрібними на передовій речами і продуктами.

Тільки разом ми можемо зробити багато чого й обов’язково переможемо. Слава Україні, її Збройним Силам та народу!

РАДА ПРОФСПІЛОК ІВАНО- ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02.09.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання