« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ЛЮДИ ТВОЇ, ПРОФСПІЛКО

ЛЮДИ ТВОЇ, ПРОФСПІЛКО

Небайдужа, наполегли­ва та працелюбна. Та­кими словами можна охарактеризувати справжнього профспіл­кового лідера Вікторію Вінічук – голову профкому комунального підприємства «Вараштепловодоканал». Адже завдяки її що­денній кропіткій роботі вдалося зберегти профорганізацію на підприємстві та підвищи­ти заробітну плату всьому колективу май­же вдвічі.

Д о підписання галузе­вої угоди тариф для розрахунку заробіт­ної плати у праців­ника першого розря­ду становив 1, а тепер – 1,8! Отож, якби профорганізації на підприємстві не було, люди й надалі отримували б зарплату за нижчим тари­фом.

У нашій розмові Вікторія Григорівна розповіла: «Очо­люю профспілку вже 5 років. Профспілка для мене – це, насамперед, об’єднання і згуртування людей довкола однієї мети. Але, на жаль, не всі у нас розуміють суть профспілкової діяльності. Коли мене обрали головою профспілки, я з розумінням важливості справи, маючи ще додатково за професійни­ми обов’язками великий об­сяг роботи (працюю бухгал­тером), прирекла себе на роль того, до кого йдуть, коли важко, і не помічають, коли все гаразд. Не один раз опускалися руки, набридло стукати у всі двері, вже хоті­ла все кинути. Але згадую, що життя – це боротьба, і йду далі. Люди хочуть мати дієву профспілку, бо це і зарплати, і захист. Але, на жаль, не хочуть бути причет­ними до її життя. Трапляєть­ся біда – я втішаю: і добрим словом, і матеріально.

Наша первинка дуже ба­гато допомагає спілчанам матеріально в тяжку хвили­ну. Надали допомогу онкохворим працівникам, на опе­рацію колегам і т. ін. Знаєте, коли хвороба захоплює зне­нацька, будь - яка допомога дуже важлива. І моральна в тому числі. І в цьому теж мі­сія профспілки. Десь підтри­мати, вислухати. Були в моїй профспілковій діяль­ності й судові справи. Людей мали скоротити, а ми їх від­стояли, й вони продовжують працювати. На свята завжди від профспілки у нас має бути подарунок. У мирний час організовували подоро­жі Україною. Відвідали За­карпаття, плани були і на цю весну, й на літо... Але з початком війни в Україні до­помога профспілки пішла в іншому напрямку – на фронт. Колдоговір новий уклали у грудні 2021 року, включивши туди ексклюзив­ний пункт, коли буде затвер­джено новий тариф: усім працівникам до відпускних дораховуватиметься 50% від мінімальної зарплати.

Загалом моя робота як го­лови профспілкового комі­тету полягає у віднаходжен­ні компромісу між праців­никами і роботодавцем. Чого б мені хотілося як очільнику профспілки? Більше ініціативи від лю­дей. Прикро, що не все вда­ється, але тримаємо стрій і крокуємо далі».

ЖАННА АРСЕНІЧЕВА, ПРОФІНФОРМ ФПО РІВНЕНЩИНИ

 

АВТОМОБІЛЬ ВІД ГУМАНІТАРНОГО ШТАБУ ФПО ПОЇДЕ НА ПЕРЕДОВУ

На робочій нараді, що відбулась 24 червня, голова Гуманітарного штабу Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун та член цього штабу Андрій Велесик обговорили з го­ловою правління БО «Благодійний фонд «Неможли­вого не буває» Олександром Гребенюком нагальні питання тилового забезпечення Зброй­них Сил України.

Олександр Гребенюк розповів про основні напрями роботи фонду, який допомагає ЗСУ, зокрема, це транспорт, медицина, технічні засоби, евакуація. Микола Шершун коротко розповів про роботу штабу та запевнив голову прав­ління фонду в повній підтримці його проєктів з фінансової допомоги. Зокре­ма, члени Гуманітарного штабу спіль­ними зусиллями вже зібрали кошти на купівлю автомобіля для одного з під­розділів, які захищають нашу країну на передовій. Триває збір коштів на інші потреби.

ПРОФІНФОРМ ФПО РІВНЕНЩИНИ

 

ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЛЮДЕЙ – ПРІОРИТЕТ ПРОФСПІЛОК

Керівники Полтавської обласної ради профспілок та її членських ор­ганізацій взяли участь у засіданні соціальних партнерів за круглим столом, де обговорили актуальні та складні в умовах воєнного стану наукові й практичні проблеми пра­цевлаштування в Полтавському регіоні.

У плідній дискусії науковці ВНЗ Укоопспілки «Пол­тавський університет економіки і торгівлі», роботодавці, актив відділення Національної служби по­середництва і примирення, Регіонального центру з на­дання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, представники профспілок визна­чили низку пріоритетів своєї діяльності в умовах динамічних змін попиту та пропозицій на ринку праці з урахуванням законодавчих параметрів сфери зайнятості у 2022 році. Зокрема, профспілкові лідери ак­тивно підтримали позицію щодо посилення уваги до ре­ального захисту трудових і соціально - економічних прав працівників в умовах воєнного стану, зосередив­ши увагу на домінантах соціальної політики в трудо­вих колективах, схвально прокоментували нещодавно прийнятий Закон України щодо посилення захисту прав працівників нововведеннями правил масового вивільнення, запровадження колективно - договірного регулювання діяльності ФОП тощо. Наголошувалося, що закон значною мірою обмежує можливу дискримінацію у сфері зайнятості. Напрацьовані учас­никами засідання рекомендації допоможуть соціальним партнерам області ефективніше реалізовувати свої статутні завдання, посилять прак­тичний захист працюючих. Так, предметної і постійної уваги партнерів сьогодні потребують проблеми зайнятості 173 тис. офіційно зареєстрованих у Полтавській області тимчасових переселенців.

ПОЛТАВСЬКА ОБЛПРОФРАДА

06.08.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання