« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ХРОНІКА БУДНІВ ВОЄННОГО ЧАСУ

ХРОНІКА БУДНІВ ВОЄННОГО ЧАСУ

 
Гасло профспілок «В єдності – наша сила» як ніколи актуальне в умовах воєнного вторгнення РФ в Україну. Бердичівська міська організація профспілки працівників освіти і науки згурто ­вано та цілеспрямовано працює і надає гуманітарну та волонтерсь­ку допомогу ЗСУ, теробороні, ви­мушеним переселенцям, а також тим, хто особливо потребує тур­боти.

Кожна первинна профспілкова органі­зація долучилася до збору коштів для по­треб Збройних Сил України, повідомила голова Бердичівської міської освітянської профспілки Анжела Цвєткова. Окрім цьо­го, освітяни плетуть маскувальні сітки для воїнів в одному з приміщень, яке надав міський підприємець. Серед постійних та активних майстринь плетіння – педагоги і працівники освітніх закладів Оксана Кото­венко, Марина Панчук, Тетяна Поліщук, Аліна Цвєткова, Майя Сологуб і Маріанна Шеленгівська. До них приєдналися берди­чівляни Лідія Шаустюк, Людмила Олек­сюк, Оксана Черняк, Анатолій Єрін, Юрій Антонюк, Анатолій Ціваш, Олександр Зи­ков, студенти Анастасія Іськова, Марія Бу­лига, Анна Цвєткова, Максим Білоус і Дмитро Лотоцький, переселенки з Києва Анна Люта і Тетяна Дикун, інші небайду­жі містяни. «Матеріал для маскувальних сіток отримуємо звідусіль, допомагають і жителі міста. Також співпрацюємо з во­лонтерами, які забезпечують нас зеленою тканиною. Необхідні нитки надсилають із Польщі. Великий внесок робить Церква Різдва Христового. Ми сплели близько 100 сіток різних розмірів. Також шиємо по­душки для наших воїнів, їх виготовили близько 700. Разом робимо все, щоб набли­зити Перемогу», – розповіла Анжела Цвєт­кова. «Такої аури, як у нашому колективі, мабуть, ніде немає. Атмосфера – доброзич­лива, родинна», – додала Марина Панчук.

Освітяни продовжують збирати речі, по­трібні нашим оборонцям та мирним лю­дям, які постраждали від злочинних дій агресора, втративши свої домівки і зали­шившись без найнеобхіднішого. «Прагне­мо підтримувати вимушених переселен­ців, зокрема вирішувати проблеми з жит­лом, – зазначила Анжела Цвєткова. – Наша сила – в єдності. Міськком профспілки, ди­ректор міського ліцею № 15 Ванда Івасюк допомогли влаштуватися на новому місці родинам із м. Буча Київської області та м. Чугуїв, що на Харківщині, а член прези­дії міської профспілки Леонід Красов­ський – сім’ям із Запорізької області. Завідувач ЗДО № 11 Валентина Бєліч і голова профкому закладу Галина Климчук, голо­ви профкомів ЗОШ № 5 (Таміла Новікова), ЗОШ № 12 (Алла Кирилюк) та ЗОШ № 18 (Людмила Бабич) забезпечили їх продук­тами. Голова профкому Скраглівської гім­назії Інна Нагорнюк подбала про одяг для переселенців. Велика подяка всім нашим профспілковим лідерам, які долучилися до волонтерського руху. Пішли назустріч адміністрація Бердичівської міської лікар­ні, голова профкому медичного закладу Юрій Печенюк, щоб оглянути 9 - місячного Владислава з Бучі. Надається допомога ко­лишній вчительці школи № 1, 81-річній Ніні Микитівні Колосович, будинок якої в Ірпені був зруйнований…».

Для наших захисників важлива будь-яка підтримка земляків. Пироги, вареники та інші смаколики від бердичівских осві­тян - профспілчан для оборонців та пацієн­тів госпіталю для ветеранів війни зроблені з любов’ю і добрими побажаннями. Час­тинку своєї душі в українські страви вкла­дають освітяни Інна Хрипун, Тетяна Не­дайборщ, Зінаїда Данилова, Олена Петри­чук, Валентина Драчук, Дарія Бойко, На­дія Запольська, колектив ЗДО «Дошколя­рик» с. Скраглівка та чимало їх колег з ін­ших закладів освіти.

Міська профспілка працівників освіти і науки не залишає наодинці із проблемами своїх спілчан, які перебувають на заслуже­ному відпочинку. За підтримки директора дитячо - юнацького табору «Соколятко» Пе­тра Залізного самотнім пенсіонерам було доставлено продукти харчування та мийні засоби. У ці важкі дні Бердичівський міськком профспілки не забуває вітати і ювілярів поважного віку…

ВІКТОРІЯ КУЧЕРЯВА, БЕРДИЧІВСЬКА МІСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ

 

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ АПК ПІДТВЕРДИЛА РЕПРЕЗЕНТАТИВНІСТЬ

У зв’язку із закінченням 5-річного терміну з момен­ту проходження оцінки від­повідності критеріям ре­презентативності суб’єктів сторони профспілок до від­ділення Національної служби посередництва і примирення в Закарпат­ській області звернулася обласна організація проф­спілки працівників АПК (голова Ганна Кулик), яка є третьою за чисельністю се­ред галузевих профспілок Закарпаття.

За висновками комісії з опрацювання поданих мате­ріалів, відділенням НСПП у Закарпатській області при­йнято рішення про відпо­відність критеріям та під­твердження репрезентатив­ності зазначеній організа­ції профспілки на територі­альному рівні. Це дає їй право брати участь у колек­тивних переговорах з укла­дення територіальної угоди та делегувати представни­ків до органів соціального діалогу.

Начальник відділення НСПП Іван Палко привітав голову обласної організації профспілки працівників АПК Ганну Кулик і вручив їй свідоцтво про визнання ре­презентативності на терито­ріальному рівні.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ, ПРЕС-ЦЕНТР ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

 

1,6 МЛН ГРН НА ПОТРЕБИ ЗСУ

Закарпатською обласною орга­нізацією профспілки працівників охорони здоров’я (голова – член Ради ФПУ Володимир Турок), її членськими організаціями на по­треби Збройних Сил України пе­рераховано понад 1,6 млн грн та закуплено медикаментів на суму 111 тис. грн.

Окрім цього, надано допомогу в розміщенні більш ніж 350 вимушених переселенців. Доставлено гуманітарний вантаж, зокрема мийні засоби та засоби індивідуальної гігієни, ковдри для тимчасово прожи­ваючих у КНП «Солотвинська облас­на алергологічна лікарня» Закарпатської обласної ради. Для військових ЗСУ Закарпатський тер­центр екстреної медичної допомоги відправив тактичні аптечки з інструментарієм та медикаментами, сім медичних автомобілів. Тренери-медики регулярно проводять в територіальних громадах Закарпаття безкоштовні навчання для всіх бажа­ючих з надання невідкладної допомо­ги у надзвичайних ситуаціях. У місцях проживання вимушено переміщених осіб працюють волонтерські медичні пункти з числа закарпатських медиків – сімейних лікарів.

Члени профспілки медиків активно долучилися до збору речей першої необхідності, продуктів харчування та ліків на потреби військовослужбовців і передають їх у зону бойових дій через волонтерські центри.

Вимушено переміщені особи та військові, які перебувають в області, забезпечені необхідною медичною до­помогою, а поранені – лікуванням та цілодобовим доглядом.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ, ПРЕС-ЦЕНТР ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

 

ДНІПРОПЕТРОВЩИНА ПРАЦЮЄ НА ПЕРЕМОГУ

Фінансова та матеріальна допо­мога армії і теробороні, організа­ція разом з роботодавцями ви­пуску необхідної промислової та оборонної продукції, облашту­вання біженців, допомога пора­неним бійцям та підтримка сі­мей військовослужбовців – до всього цього сьогодні причетні профспілки області.

Про це йшлося на черг овому засіданні президії обласного об’єднання профспілок. Прозвітувавши про зроблене, голова профоб’єднання Віталій Дубіль націлив керівників галузевих облпрофорганізацій на подальше за ­безпечення потреб армії та оборони країни, яка бореться з російською агресією, а також на вирішення по­всякденних проблем трудових колективів. Акцентовано увагу й на необхідності посилення контролю з боку профспілок за організацією тр у­дових відносин в умовах воєнног о часу. Про її особливості поінформував учасників засідання та відповів на їхні запитання член міжгалузевої ради профспілок, профспілковий адвокат Олексій Погрібняк.

ПРЕС-ЦЕНТР ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО

ОБЛПРОФОБ’ЄДНАННЯ

10.06.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання