« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

ЕНЕРГОДАР Є І НАЗАВЖДИ ЗАЛИШИТЬСЯ УКРАЇНОЮ!

ЕНЕРГОДАР Є І НАЗАВЖДИ ЗАЛИШИТЬСЯ УКРАЇНОЮ!

20 березня щонайменше 1,5 тис. енергодарців оперативно відгукнулися на заклик і менш ніж за годину зібралися біля виконкому на мирну акцію протесту, аби ска­зати «Ні!» свавіллю окупантів та вкотре за­твердити безсумнівну істину: Енергодар був і назавжди залишиться Україною!

Міський голова Дмитро Орлов, його заступники, ко­леги наголосили: в тих реалі­ях, у яких нині працюють ор­гани місцевого самовряду­вання, аби забезпечити ко­мунальні, соціальні і медич­ні послуги навіть в умовах повної блокади Енергодара, викрадення людини, грома­дянина, посадовця Івана Са­мойдюка, який успішно ви­рішував величезний блок со­ціальних проблем, – це про­вокація, що ставить під за­грозу подальше життєзабез­печення міста». Попри те, що акція носила виключно мир­ний характер, уже на етапі її завершення, коли люди по­чали розходитися по домів­ках, приїхали російські вій­ськові та зробили спробу за­хопити кількох учасників за­ходу і запхати їх у машину. Але сотні людей стали щіль­ною стіною та буквально від­били своїх земляків від поло­ну! Окупанти почали стріля­ти в повітря, але змушені були полишити свої загарб­ницькі спроби ув’язнення мирних громадян.

Як зазначає голова ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» Олексій Лич, Атомпрофспіл­ка згуртувалася і продовжує свою основну діяльність із захисту трудових прав пра­цівників, а ще надає гумані­тарну й волонтерську допо­могу, якої так потребують спілчани й українські воїни в умовах режиму воєнного стану: «Профспілка, як і вся країна, працює задля набли­ження Перемоги та миру в Україні. Разом ми сила! Пе­ремога буде за нами! Слава Україні та її мужнім захис­никам!».

ПРЕС-СЛУЖБА АТОМПРОФСПІЛКИ

 

21 березня у м. Вараші, як і в інших містах-супутниках українських АЕС, відбулась акція «ЗАЕС – це Україна».

Працівники всіх атомних станцій України провели акції солідарності та підтримки енергетиків і співробітників Запорізької АЕС, які хоробро протисто­ять облозі й потерпають від терору окупантів.

 

ПОНАД 100 ВАГОНІВ ГУМАНІТАРКИ

З огляду на географічне розташування Закарпаття, на території якого проходить державний кордон України з чотирма країна­ми Європи, з ініціативи обласної влади на базі підприємства «Єврокар» розпочав робо­ту хаб гуманітарної допомоги, куди надхо­дять гуманітарні вантажі для України з країн Євросоюзу: Німеччини, Швейцарії, Італії, Хор­ватії, Чехії, Угорщини, Словаччини та ін.

З початку березня завдяки спільній роботі логістичного центру при Закарпатській об­ласній військовій адміністрації та хабу гума­нітарної допомоги вже відправлено понад 100 вагонів вантажу в регіони, де проходять активні бойові дії. У вантажі понад 6 тис. тонн найнеобхіднішого для Збройних Сил України та постраждалого від ворожої агресії цивіль­ного населення: ліки, продукти харчування, в тому числі дитяче, бутильована вода, термо­білизна, одяг, матраци, каремати, гігієнічні засоби та підгузки тощо.

На адресу профспілок України також на­дійшли перші гуманітарні вантажі з країн Єв­ропи, до керівників профцентрів яких за до­помогою звернувся Голова Федерації проф­спілок України Григорій Осовий. Зокрема, дві­чі гуманітарну допомогу вже отримали від Австрійської Конфедерації профспілок.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ, ПРЕС-ЦЕНТР ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

 

ІЗ ЛЬВІВЩИНИ ВІДПРАВЛЕНО ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ НА СХІД

6 тонн вантажу (побутова хімія, засоби особистої гігієни, одяг, продукти харчування тощо) 20 березня попрямували до Харко­ва, Сум та Охтирки.

«Спільно з друзями відправили гуманітарну допомогу на схід, – поінформував голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько, – працюємо далі».

 

АТОМНИКИ ДОПОМАГАЮТЬ ФРОНТУ

Активну волонтерську підтримку українців та украї­нок, які з 2014 року та від початку масштабного вторгнення Росії героїчно захищають свою держа­ву, забезпечують колектив та Первинна профспіл­кова організація Рівненської АЕС.

З початку війни пра­цівники РАЕС перераху­вали на рахунки ЗСУ та волонтерів майже 8,2 млн грн відповідно до заяв про перерахування заробітних плат у кож­ному структурному під­розділі. Окрему волон­терську допомогу надає також профспілкова ор­ганізація РАЕС.

За кошти ППО заку­плено 1 тонну військової форми для ЗСУ та ТРО, в числі яких, зокрема, чи­мало рівненських атом­ників. За словами голо­ви ППО Івана Мельника, список усього необхідно­го склала місцева волон­терська група, яка кон­тактує з військовими, се­ред яких – рівненські атомники.

ЮЛІЯ КУЛАЄВА ФОТО НАДІЇ ТИМОФЄЄНКО

27.03.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання