« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Острів дитячої радості

Острів дитячої радості

Свій черговий сезон прово­дить один з кращих дитячих закладів Закарпаття – оздо­ровчий табір «Вогник» об­ласної організації профспіл­ки працівників державних установ в с. Оноківці Ужго­родського району, який усі тепло називають островом дитячої радості.


З аступник голови обласної орга­нізації профспілки Діана Гон­дорчин розповідає, що кожен з 14 днів табірної зміни заповне­ний цікавими, захоплюючими заходами: конкурси малюнка, пісні і тан­цю, свята казки, дитячої творчості, інте­лектуальні та виховні ігри, дні самовря­дування, екскурсії, пішохідні мандрівки, спортивні змагання тощо. А як не згада­ти улюблене місце дітей – ігровий май­данчик під оригінальною назвою «вогник-ленд», або «дерево бажань», на якому кожен маленький відпочивальник може розмістити своє бажання?

Запам’яталося дітям урочисте відкриття табірної зміни, яке включало винесення Дер­жавного прапора України, речівки загонів, імпровізований концерт, на якому були при­сутні всі діти, а також багато їхніх батьків – працівників різних галузей краю. Кожен з них отримав путівку в дитячу оздоровницю від галузевої профспілки. Тепло вітали ді­тей голова обласної організації галузевої профспілки Марія Петечук, начальник табо­ру Ярослава Мороз, заступник голови Закар­патської облпрофради Василь Захарець, го­лова обласної організації профспілки пра­цівників освіти і науки Тетяна Повханич, а отець Іван провів процедуру освячення.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ ОРГАНІЗАЦІЙНО-

ГУМАНІТАРНОЇ РОБОТИ

ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

ФОТО АВТОРА

 

Байдужість – найлютіший ворог профспілок

Гострі питання сьогодення обговорюва­лися на нещодавньому пленумі Рівнен­ської обласної організації працівників культури. Було проаналізовано роботу профактивістів галузі щодо збережен­ня і розбудови профспілкових структур в умовах децентралізації та посилення соціального захисту працівників.

З доповіддю виступив голова обласної орга­нізації профспілки Петро Давидюк. Також у роботі пленуму взяли участь та виступи­ли начальник відділу регіональної куль­турної політики управління культури і ту­ризму ОДА Галина Ковальчук, головний спеціаліст із соціально-економічних питань ФПО Ніна Скорик, голова Волинської обласної організації профспілки працівників культури Ярослав Корнилюк, директор КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» облради Володимир Самчук.

«І зарплата, і пенсія в галузі культури зберігають­ся на мінімальному рівні, й навіть нижче. Більше того, намагаючись втиснутися в межі бюджету, на значній частині територій нашої області застосову­ються суворі санкції до працівників культури з боку влади, яка переводить їх на неповні посадові оклади. Ця система принижень праці наших колег стала не просто популярною, а навіть обов’язковою. Особливо це стосується частини громад, які насправді є неспро­можними сповна виплачувати людям зарплату...», – з переліку цих та інших невеселих реалій сьогодення, в яких живуть і працюють працівники культури, роз­почав свою доповідь на пленумі обласної організації профспілки працівників культури її голова Петро Да­видюк. З усіх бюджетних галузей саме її представни­ки потерпають найбільше і від низького рівня зарплат, і від скорочення посад та переведення людей на половину, чверть ставки, і від ліквідації шкіл мис­тецтв та художніх гуртків, руйнації бібліотечної ме­режі тощо. І все тому, що за усталеною практикою минувшини галузь культури фінансується за залиш­ковим принципом.

Петро Петрович також зазначив: «Будемо відвер­тими, байдужість, розпач, зневіра торкнулися і нас, певної частини членів профспілки. Люди змирилися із своїм пригнобленим становищем і моляться, аби не було гірше. Така позиція, як і байдужість, – найлю­тіший ворог профспілок. Думати, що нехай хтось за мене добивається всім кращої долі, це ганебно і без­соромно. Це не наша позиція! Олігархічна влада всі­ма силами намагається внести розкол у профспілко­вий рух, вибити з нього ініціативу, згуртованість, єд­ність. Тому й розпочався широкомасштабний наступ на профспілки, створюються підконтрольні «фейко­ві» організації, так звані «незалежні» і т. ін.».

ТАМАРА СТЕЦЮК

 

Ласкаво просимо у «Мрію»!

19 червня відкриттям першої зміни в дитячо­му оздоровчому закла­ді Черкаської галузевої профспілки працівників освіти та науки Украї­ни «Мрія» розпочалося літнє оздоровлення ді­тей спілчан області.

П рофспілкові органі­зації області – облас­ні комітети, райкоми та первині профспіл­кові організації – пе­редбачили кошти в сумі близько 4 млн грн на цьогорічну оздоров­чу кампанію. Кошти профспілко­вого бюджету суттєво зменшу­ють батьківську доплату та за­безпечують збільшення чисель­ності оздоровлених дітей.

Доплата батьків за дитячу путівку становить від 10 до 20% її вартості. Діти освітян, меди­ків, хіміків, енергетиків, праців­ників лісової галузі, соціальної сфери, держустанов, АПК, ВАТ «Укртелеком», ПАТ «Укрпо­шта» цьогоріч відпочиватимуть та оздоровлюватимуться на Черкащині та в мальовничих куточках Івано-Франківщини, Одеси, Запорізької області.

В області кооперація коштів місцевих бюджетів, об’єднаних територіальних громад, профспі­лок, роботодавців (а це близько 34 млн грн) дозволить забезпечи­ти послугами оздоровлення та відпочинку майже 82 тис. дітей.

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК

ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08.07.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання