« на головну 19.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1245)
22
Лютий
 
Інтерв’ю
 
ЮРІЙ ПЕТРЕНКО: «МЕНЕ ТРИМАЄ РОБОТА!»

ЮРІЙ ПЕТРЕНКО: «МЕНЕ ТРИМАЄ РОБОТА!»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

АКЦЕНТ НА ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ

АКЦЕНТ НА ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ

Відбулося перше засідання Ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, де, як завжди, обговорювалися і приймалися важливі рішення, що безпосе­редньо впливатимуть на роботу профорганізацій області найближчим часом.

У виступі з основного питання порядку денного лідер проф­спілок області Ігор Моска­ленко поінформував учасни­ків засідання про завдання щодо ви­конання рішень VІI з’їзду ФПУ.

За його словами, в попередні роки профспілки через багаторів­невий соціальний діалог, колек­тивні солідарні акції домоглися зростання фонду оплати праці, но­мінального підвищення розмірів прожиткового мінімуму та міні­мальної заробітної плати. Член­ські організації ФПУ активно роз­вивали потенціал колективно-до­говірного процесу. Ціна такої ро­боти – десятки мільярдів гривень щорічної додаткової вигоди для працюючих.

Разом з тим, профспілки не повною мірою використовують наяв­ний потенціал для захисту прав та інтересів працівників, не завжди виявляють єдність та солідарність колективних дій. «Але роботи в нас, як представників інтересів працю­ючих, дуже багато, і з кожним днем стає ще більше. Середня зарплата працівників області залишається низькою і становила в лютому 3484 грн, що складає 75,8% середньо­державного показника. Борги із зарплати склали майже 21 млн грн. Сума несвоєчасно виплаченої зарплати працівникам освіти станом на 01.04.2016 складала 7,99 млн грн, працівникам охорони здоров’я – відповідно 1,77 млн грн. Дуже складна ситуація і з виплатою зарплат у ДП «Облавтодор», ПАТ «ЧеЗаРа», будівельній галузі та на інших підприємствах», – зазначив очільник профспілок області.

З метою підвищення ролі й ав­торитету організації, Ігор Моска­ленко окреслив пріоритетні за­вдання, які сьогодні постають пе­ред активом профспілкового руху.

Віталій КОПИШ

ІГОР МОСКАЛЕНКО, ГОЛОВА ФЕДЕРАЦІЇЇ ПРОФСПІЛОК ЧЕРНІГІВЩИНИ:

«У ситуації, коли в нашій державі відбуваються важкі процеси реформування усіх сфер життя, профспілки не ма­ють права зупинятися в своєму розвитку. Ми маємо змінюватися, розвиватися і, врешті- решт, посісти гідне місце в системі соціального діалогу».


 УГОДА, ЩО ОБ’ЄДНАЄ ЗУСИЛЛЯ АГРАРІЇВ І ОСВІТЯН

Кіровоградський обком Профспілки працівників освіти і науки України й обласна організація Аграрної партії підписали Угоду про співпрацю. Обидві структури, що сповідують принципи соціального захисту працюючих, давно віднайшли точки перетину.

Приміром, серед доброчинників, які посприяли проведенню тра­диційного зльоту молодих вчи­телів Кіровоградщини, голова обкому профспілки освітян Світлана Скалько назвала обласну організацію Аграрної партії і висловила надію на порозуміння у вирішенні багатьох осві­тянських питань, адже аграрії почина­ються з дитячого садка і школи. Так склалося життя, що не можна працюва­ти відокремлено – результат досягаєть­ся поєднанням зусиль.

За словами голови обласної організа­ції Аграрної партії Сергія Таровика, сіль­ське господарство й освіта завжди йдуть поруч. Сільські території вже відчува­ють підтримку партії, зокрема місцевих фермерів. Чимало проблем приносять ре­форми, зокрема створення освітніх окру­гів, тому партійний лідер вважає, що слід пліч-о-пліч обстоювати спільні по­зиції аграріїв і освітян, виходячи з аксіо­ми: немає школи – немає села. Проблеми, які торкаються малокомплектних шкіл, створення НВК, перевезення учнів, ре­монтування доріг – ось поле спільної ді­яльності. Й аграрії, і обком профспілки проти бюрократичного підходу до їх ви­рішення, тож планують разом шукати вихід, як кажуть, з прив’язкою до кожно­го району. Можна назвати чимало при­кладів, коли фермери рятують від за­криття сільські школи, знаходять мож­ливість відремонтувати дороги. Тепер у них є союзник в особі обкому профспілки.

Першою ластівкою співпраці, ще до підписання угоди, став спільний проект з оптимізації Мар’ївської школи Компа­ніївського району. Експертом у даному питанні виступив заступник голови об­кому профспілки Сергій Петров. Обидві сторони зацікавлені в тому, щоб реорга­нізація шкільної мережі була логічно ви­будувана і проводилася безболісно для освітян і учнів.

Марія ІВАНОВА

20.05.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

24.12.2023 14:21

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання