« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

«Артем» має стати престижним!

«Артем» має стати престижним!

На це свято у державній акціонерній холдинговій компанії «Артем» чекають цілий рік. У такий день забувають про проблеми й негаразди. Аколи артемів­ський гімн знаменує початок урочистостей, то заводчани відчувають себе єди­ною сім’єю. Бо це наш день – День підприємства!

Катерина КОЛЕСНИК

головний редактор газети «Артемівець»

Цьогоріч традиційний День підприємства відбувся в червні. І цього разу «іме­ниннику» виповнилося 123 роки. Урочисті збо­ри відкрив голова первинної орга­нізації Профспілки авіабудівни­ків України в ДАХК «Артем» Олек­сандр Кельїн і передав слово прези­денту компанії – голові правління Володимиру Коробову.

Володимир Костянтинович, при­вітавши присутніх і подякувавши за самовіддану працю, перейшов до більш офіційної частини – від­вертої розмови з колективом про нагальні справи: «123 роки – дуже солідний вік, навіть для підприєм­ства. Не менше п’яти поколінь за­вод береже традиції, напрацюван­ня, свій потенціал. Але завод – це люди. Ми. Наш із вами єдиний ко­лектив. Я ще доволі молодий ке­рівник. І буду переймати та розви­вати ті успіхи, що вже були досяг­нуті. А сьогодні, сердечно вітаючи вас, хочу поговорити, як ми прожи­ли цей відрізок часу, як житимемо далі. Хочу вислухати вас, ваші пи­тання і проблеми колективу.

Нелегкими були ці наші спільні півроку, але й продуктивними. За­боргованість із заробітної плати ми погасили одразу. Та я не вважаю це геройством – це просто вимога зако­нодавства.

Тепер щодо забезпечення під­приємства замовленнями. Держав­не замовлення за 2014 рік виконано, причому в досить стислий термін. Отже, величезна вдячність колек­тиву! Розпочали виконання держ­замовлення на 2015 рік. Ця робота обіцяє нам багатократне зростання, що обраховується в мільйонах. Що­правда, обстановка – і політична, й економічна – не дуже сприятлива. Але ми пройшли крізь труднощі та перепони – і працюємо, виконуємо. Експортний потенціал виконано, а робота над заміною імпорту наби­рає темпів. І до кінця 2016 року пе­редбачається повністю замінити іс­нуючі замовлення своїми, україн­ськими. Особливе місце займають розробки із спецпродукції. Вона до­сить затребувана, попит має. (На жаль... Бо самі розумієте, яка це продукція...). Вже складено план заходів з технічного переозброєння підприємства з багатьма перспек­тивними напрямами.

Щодо фінансового становища. Постійно індексуємо заробітну пла­ту й потроху її збільшуємо. Плану­ємо (за колдоговором) збільшити ставки й тарифи – поетапно. Фан­тастики й чаклунства не обіцяє­мо, виходимо з реалій сьогодення. І хоча так одразу ми не покриємо інфляцію, та будемо прагнути, щоб праця гідно оплачувалася. Робота в ДАХК «Артем» повинна бути пре­стижною та вигідною! Адже тут ви­сокоінтелектуальне виробництво. Отже, ми повинні тримати марку, тримати своє звання лідера!

Соціальна сфера, якою по пра­ву пишається «Артем», не тільки збережеться, а й будуть створені умови для її розвитку. Плануємо її структурувати, щоб ці послуги гід­но оплачувалися. Та артемівців со­ціальні служби обслуговуватимуть безкоштовно».

Далі слово взяв голова профспіл­кового комітету Олександ Кельїн, який наголосив, що наразі ведуть­ся переговори в рамках двосторон­ньої комісії і що принципові пози­ції адміністрації та профспілково­го комітету дещо різняться, але в усіх мета єдина – процвітання під­приємства, тому завжди шукають спільні компроміси.

У нинішній нестабільній ситуа­ції пріоритетами є збереження робо­чих місць та висока заробітна пла­та. Соціальна сфера поступово пе­реходитиме на госпрозрахунок, але для артемівців і їхніх дітей пільги залишаться, як і раніше. Приміром, у ДБК «Юний артемівець» гурт­ки для артемівських дітей будуть пільговими, а для сторонніх за по­вну вартість. І це цілком нормальні рішення в таких складних умовах. «Треба не боятися труднощів і дба­ти про колектив, майбутнє, нашу зміну. Ми розуміємо, що підпри­ємство повинне вижити й розвива­тися!» – на цій оптимістичній ноті Олександр Кельїн передав слово консультанту президента компанії Олександру Качурі.

Заводчани пам’ятають, що запо­чаткував День підприємства саме Олександр Степанович. Зі спога­дів він і почав: «Пам’ятаєте, коли ця цифра становила 100 років? Тоді теж часи були нелегкими, не ви­стачало замовлень, коштів. Та ми пройшли цей шлях, усе витрима­ли! А сьогодні до нашого колективу влилися нові сили. Сподіваюся, що вони збережуть і примножать сла­ву заводу. І ще не одну дату разом відзначимо!».

Далі слово перейшло до пред­ставників старшого та молодого по­колінь. Від імені артемівської ради ветеранів виступив Володимир Лє­щинський, подякувавши адміні­страції та профспілковому комітету за турботу про цих заслужених лю­дей, за свята, путівки, й передав від ветеранів гарячі вітання. А керівник молодіжного бюро Родіон Васильєв висловив вдячність і старшому по­колінню, і всім артемівцям за ство­рення такого грандіозного підпри­ємства. «Мрію, щоб мої діти й онуки відсвяткували тут 200-річчя!», – пал­ко промовив Родіон. На душі стало приємно, тепло: коли маємо таку зміну, чого нам боятися?

Після урочистих виступів відбу­лося вручення нагород і привітання.

 

Діти атомників мають повноцінний відпочинок

Чергова група дітей працівників Хмельниць­кої АЕС нещодавно вирушила в табір відпо­чинку «Агатівка» на Рівненщині, що є надій­ним багаторічним партнером енергетичного підприємства, аби в умовах чистого лісового повітря отримати заряд бадьорості та необ­хідне оздоровлення.

Як повідомляє Інформа­ційний центр ВП ХАЕС, уже більше 15 років діти працівників Хмельниць­кої АЕС із задоволенням прово­дять частину літніх канікул у цій мальовничій місцевості. На території дитячої оздоровниці є стадіон із спортмайданчика­ми, плавальний басейн, ігрова кімната, бібліотека, відеозал на 400 місць. Санаторно-оздоровчий комплекс має і чудове лісове озеро площею 5 га, де діти мають змогу поплавати на катамаранах.

Єв таборі певні традиції, що підтримуються з року в рік, приміром, у батьківський день діти демонструють свої таланти рідним і близьким, які, до того ж, мають нагоду ознайомитися з умовами їх проживання та відпочинку. Враховуючи минулорічний досвід, коли бажаючих відпо­чити в таборі «Агатівка» було вдвічі більше, працівники профспілки ВП ХАЕС заздале­гідь провели опитування та визначили кількість необхід­них місць, щоб всі діти пра­цівників АС отримали путівки.

Зважаючи на ситуацію в краї­ні, профспілки ВП ХАЕС цього­річ запропонували дітям пра­цівників атомної станції відві­дати новий оздоровчий табір «Фрістайл» в унікальному ре­гіоні Карпат.

 

Головне завдання – соціально-економічний захист працівників

Нелегкі часи переживають нині підприєм­ства житлово-комунального господарства За­карпаття. Неоднозначно сприймається в сус­пільстві необхідність підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Але ж від цьо­го залежить заробітна плата і добробут сімей працівників. Інше важливе завдання – залу­чення молоді до роботи в галузі, якої вкрай не вистачає. Аяк вирішувати питання профорієнтаційної роботи? Саме про це йшлося на обласній звітно-виборній конференції проф­спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побу­тового обслуговування населення.

Сергій БАРАНЧИКОВ

У своїй доповіді голова обласної організації профспілки Іван Зелін­ський не оминув го­стрих кутів. Обстоюючи права та інтереси спілчан, галузева профспілка за можливості на­магалася впливати на забезпе­чення життєдіяльності галузі, соціально-економічний захист її працівників. Надсилалися листи Президенту, Верховній Раді, Кабінету Міністрів щодо наболілих проблем, представ­ники регіону брали участь у всеукраїнських акціях протесту профспілок у м. Києві, конкре­тизувалися зобов’язання галу­зевої угоди, колдоговорів на місцях. Для кращої мотивації профчленства використовува­лися й інші напрями роботи профспілки, зокрема оздоров­лення дітей працівників галузі в одному з кращих таборів За­карпаття ДОЗ «Барвінок», що­року проводилися галузеві спартакіади, започатковано обмін досвідом роботи керів­ників та голів профкомів із сво­їми колегами з Рівненської об­ласті тощо. Йшлося і про інші проблемні питання та шляхи їх вирішення, зокрема необхід­ність піднесення іміджу під­приємств галузі, що входять до складу галузевої профспілки, привернення уваги органів влади до її проблем, прове­дення профорієнтаційної ро­боти в навчальних закладах, фінансову дисципліну при пе­рерахуванні профорганізаціям членських внесків тощо.

На конференції також висту­пили заступник директора департаменту – начальник управління житлово-комунального господарства та бу­дівництва Закарпатської ОДАВасиль Романець, голова облпрофради Іван Король, голо­ва ЦКПрофспілки працівників житлово-комунального госпо­дарства, місцевої промисло­вості, побутового обслугову­вання населення України Олексій Романюк.

Головою Закарпатської облас­ної організації профспілки пра­цівників ЖКГ, МП, ПОНзнову обраний Іван Зелінський.

22.08.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання