« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Як ми відпочивали...

Як ми відпочивали...

Гарні враження привезли із собою з Приморська заводчани, котрі відпочивали там разом з дітьми. Десять яскравих днів мами, тата та їхні дітки провели на Азовському морі за пільговими путівками, заплативши за дитячий відпочинок 10% від повної вартості, а за себе – 25%. Основне навантаження в оплаті лягло на плечі профспілкового комітету та адміністрації ДП «Харківський машинобу­дівний завод «ФЕД».

Інна ПІДЯК

редактор багатотиражної газети «Федівець» ДП «ХМЗ «ФЕД»

Розповідаючи про свої вра­ження, відпочивальники насамперед згадали про ор­ганізацію самої поїздки. Профком заводу потурбу­вався про придбання квитків на по­їзд Харків–Бердянськ. Уранці в Бер­дянську, теж на прохання профко­му, федівців зустрів комфортабель­ний автобус і доставив усіх на узбе­режжя, в санаторій «Приморський». Цей санаторій уже вдруге гостинно відкрив свої двері для заводчан. Їх поселили в чисті, затишні двомісні номери напівлюкс, забезпечивши всім необхідним для комфортного відпочинку.

Приємно здивувало, що на тлі загального підвищення цін на про­дукти харчування вартість путі­вок у санаторій залишилася на рів­ні 2014 року. Меню було різноманіт­ним, страви смачними, годували навіть краще, ніж минулоріч. Хоча й тоді на харчування нарікань не було. Щодня в раціоні були молочні каші, сир, масло, йогурти, банани, яблука та персики. Потішили дітво­ру й шоколадними цукерками. До їдальні часто навідувався директор санаторію Мирон Хода, щоб почути відгуки нашої групи про якість при­готованих страв.

Усім, кому було рекомендовано лікування дихальних шляхів, про­йшли спелеотерапію. Однак, пере­буваючи більшу частину доби на свіжому повітрі, дітки природним шляхом зміцнювали свій імунітет, купаючись в Азовському морі.

У санаторії працювали дитячі гуртки. Приміром, у гуртку з виго­товлення фігурок із глини всі бажа­ючі могли побачити майстер-клас від досвідченого гончара, який на одному з фестивалів гончарного мистецтва в Опішні завоював гран-прі. В іншому гуртку дітвора навчи­лася робити ляльки-мотанки, а в спеціально обладнаній дитячій кім­наті адміністратор Тетяна Григорів­на розважала малечу іграми та кон­курсами, а також вчила малювати, робити аплікації, ліпити, захопле­но читала дітям книги. Щодня пра­цював кінотеатр із двогодинною де­монстрацією мультфільмів.

Поки діти розважалися, їхні батьки організовано готували шаш­лик, щоб потім усім разом посидіти в приємній обстановці на природі.

Багатьом діткам сподобалося в санаторії, вони навіть висловлюва­ли своє бажання залишитися тут жити. Годують добре, дозвілля ці­каве. А вже як весело на пляжі! На­ввипередки з батьками дітвора лі­пила крокодила. Потім порівнюва­ли, в кого краще.

Перед від’їздом директор сана­торію М. Хода знову поспілкувався із заводчанами, цікавився якістю відпочинку, їхніми побажаннями. Федівці подякували персоналу са­наторію і особисто його керівнико­ві за чудовий відпочинок та чуйне ставлення.

Як побажання запропонували розширити дитячий майданчик, зробити його більш сучасним. А за­галом, відпочинком всі залишили­ся задоволені.

Додому їхали так само організо­вано, як і приїхали: на автобусі до Бердянська й в одному вагоні до Харкова. Дітвора не могла нагово­ритися. Ділилися своїми враження­ми і дорослі.

Група заводчан, які побували на морі, дякує профкомітету й ад­міністрації ДП «ХМЗ «ФЕД» за те, що в такий нелегкий для країни час, коли фонд соцстраху обмежив надання санаторних путівок, вони знайшли кошти на оздоровлення дітей.

 

Поповнили робітничі лави

У Вищому професійному училищі № 25 м. Хмель­ницького відбувся 28-й випуск елек­тромонтерів з ремонту та обслуговування електроустат­кування, секре­тарів керівни­ка, операторів комп’ютерного набору, обліков­ців із реєстрації бухгалтерських даних, агентів з постачання, жи­вописців, декора­торів вітрин.

Валерій МАРЦЕНЮК

Загалом 155 молодих ро­бітників отримали доку­менти про освіту та сер­тифікати про набуття на­вичок роботи із спеціальним програмним забезпеченням і попрощалися з рідним учили­щем. Дипломи кваліфіковано­го робітника з відзнакою отри­мали Анастасія Ямборко, Іри­на Томусяк, Ольга Ковтонюк, Валентин Катербарський, Яна Ровінська та Ростислав Черне­лівський.

Щиро привітали майбутню ро­бітничу зміну директор учили­ща, кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України Олег Гаврилюк, його заступники Володимир Варцаба, Галина Бас, депутат Хмельницької міської ради Сергій Мандзій, голова профкому інженерно-педагогічних працівників Наталія Салабай, майстри виробничого навчан­ня, батьки, гості.

Випускникам, які добре навча­лися та брали активну участь у громадському житті, зокрема в художній самодіяльності, спорті, учнівському самовря­дуванні, профспілковій роботі, вручено Почесні грамоти.

Аучасники художньої самоді­яльності підготували для учас­ників зібрання чудову кон­цертну програму.

 

Оберіг соціальної сфери

У вересні 2014 року президія обласної ради профспілки працівників соціальної сфери, заручившись підтримкою і допомогою ди­ректора Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністра­ції Руслана Чикала та керівників інтернат­них установ, прийняла рішення про створен­ня «Рушника єдності». Рушник – це полотно завдовжки 7 м, яке почали вишивати в День працівника соціальної сфери.

Людмила ВЕСЕЛОВСЬКА

голова обласної профспілки працівників соціальної сфери

Майже 7 місяців ман­дрував «Рушник єд­ності» інтернатними установами, де на полотні умілі руки майстринь творили шедеври народної творчості.

Відповідальна місія бути першими лягла на плечі пра­цівників Будищенського пси­хоневрологічного інтернату. І це не випадково, адже інтер­нат розташований на Звени­городщині, де народився і виріс Тарас Шевченко. Дуже відповідально поставилися до почесної справи праців­ники інтернатів: переглядали багато символів, вивчали іс­торію та орнаменти рідного краю, затверджували малю­нок усім колективом, аби че­рез ромби, хрести, квадрати донести глибокий зміст єд­ності роду. Лише 14 днів було в працівників кожного інтернату для втілення заду­маного на рушнику. Тож умі­лі руки 22 майстринь вдень і вночі творили красу та істо­рію на полотні. І як резуль­тат, 14 неперевершених кар­тин, різних і водночас об’єднаних спільною працею тру­дівників соціальної сфери. Приміром, працівники Ротмі­стрівського будинку-інтернату для громадян похилого віку доручили вишивати «Рушник єдності» голові профкому Оксані Проців.

На полотні життя можна поба­чити державні символи – Пра­пор, Герб та Гімн України, пор­трет Великого Кобзаря, роз­кішний коровай, огорнутий колосками пшениці, чашу з деревом життя, козаків та україночок, голубів миру, зо­лоту підкову і жар-птиць, гілки дуба та калини і, звичайно ж, квіти (барвінок, соняхи, мак, троянди). Чудовими словами завершується остання компо­зиція «Рушника єдності»:

Хай щастя в домі – в Україні

Нам ця підкова принесе!

Шануймо мир в своїй країні

Понад усе! Понад усе!

26 червня відбулася довгоочі­кувана презентація оберегу соціальної сфери, на якій ди­ректорам інтернатних уста­нов було вручено квіти, проф­спілкові виплати, подяки ко­лективам і майстриням.

«Рушник єдності» – робота великої родини працівників інтернатних закладів, а виши­тий на ньому весь Черкась­кий край. Що буде з рушни­ком потім? За задумом об­ласної профспілки, він має за­початкувати музей досягнень працівників соціальної сфери.

Хочемо подякувати всім, хто долучився до створення «Рушника єдності», особливо нашим умілим майстриням, які через вишивку подарува­ли людям частинку тепла сво­єї душі. Бажаємо продовжу­вати творити, насолоджува­тись працею, мати гарний со­нячний настрій, міцне здоров’я та прихильність долі.

15.08.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання