« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Паперовики – бійцям АТО

Паперовики – бійцям АТО

Військові дії на сході нашої держави та участь у них пра­цівників Відкритого акціонер­ного товариства «Київський картонно-паперовий комбі­нат» не залишили байдужи­ми профспілковий комітет і трудовий колектив підприєм­ства. За рахунок коштів проф­спілкової каси для бійців АТО було придбано необхідне спорядження, бронежилети, каски, військову форму, при­лад нічного бачення.

 Тетяна РУБАН

«ПВ»

Як розповів «ПВ» голова профко­му ВАТ «Київський картонно-папе­ровий комбінат» Олексій Дуля, пер­винка комбінату з перших днів до­лучилася до надання допомоги мо­білізованим працівникам, членам Профспілки лісових галузей Украї­ни. Першим п’ятьом мобілізованим бронежилети і форму відправляли в Маріуполь. Коштом профкому було придбано 14 бронежилетів, 3 каски, 2 спальних мішки, 5 комплектів форми, прилад нічного бачення. Че­рез Нову пошту військове споря­дження передано бійцям АТО, які сьогодні перебувають у Дебальцево­му, Ілловайську та ін­ших гарячих точках.

Адміністрація під­приємства надає значну фінансову допомогу на лікування поранених. Для сім’ї важкопоране­ного бійця працівники комбінату зібрали 30 тис. грн. Також органі­зовано переведення бій­ця, який проходив ліку­вання в центральній лікарні м. Біла Церква, до столичного військового шпиталю, щоб рідні мали змогу швидше дістатися до нього.

Сьогодні через те, що профспілкова каса не розрахована на витрати в зв’язку з військовими діями, допомога мобілі­зованим здійснюється через благодійний фонд «Картонник», створений свого часу для підтримки праців­ників і пенсіонерів підприємства. Задля фінансового наповнення фон­ду працівники мають змогу написа­ти заяву про відрахування певної частини зарплати на підтримку бій­ців АТО. В даному випадку проф­спілковий комітет проводить орга­нізаційні заходи щодо закупівлі якісного спорядження і передання його мобілізованим працівникам комбінату. Також працівники пере­дають необхідні речі та продукти волонтерам м. Обухів, які збирають і доставляють все необхідне в зону АТО.

 

  МОЛОДІ – ШАНС. КЕРІВНИЦТВУ – ПОВАГА

 Як часто ми чуємо від моло­дих працівників небезпідстав­ні нарікання на обмеженість творчого розвитку та відсут­ність перспектив кар’єрного зростання. На жаль, відсут­ність робочих місць і низький рівень доходів подекуди не дозволяє талановитій молоді сповна реалізовувати себе в професії.

 Сергій ЛИЗАНЧУК

Отримавши вищу освіту, молоді фахів­ці виявляються незатребуваними, тому з радістю погоджуються на робочу по­саду в будь-якому структурному під­розділі ПАТ «Укрнафта», де зарплата є значно вищою за середню в регіоні. Тож уже нікого не дивує слюсар з ви­щою освітою менеджера або приби­ральниця з дипломом аудитора. Втім такі реалії аж ніяк не додають творчо­го натхнення. І маємо нераціональне використання кадрового потенціалу та втрату інтересу молодих працівників до самореалізації.

Задля подолання цього негативного явища ПАТ «Укрнафта» вже шостий рік поспіль на базі Івано-Франківського на­уково-дослідного проектного інституту проводить конференції молодих спеці­алістів. Цьогоріч така конференція від­булася в червні. Із 87 творчих робіт, розглянутих на ній, більше 16% розро­блені молодими працівниками НГВУ «Надвірнанафтогаз». Надвірнянські на­фтовики успішно захистили свої творчі проекти та вибороли три призових міс­ця. Роботи ще чотирьох працівників від­значені заохочувальними грамотами.

Але справа цим не обмежилась. Нещо­давно начальник НГВУ «Надвірнанаф­тогаз» Володимир Чуприна за участю голови профкому та молодих спеціаліс­тів провів спеціальну нараду, присвяче­ну створенню умов, за яких молодь мо­гла б повністю розкрити свої здібності, а НГВУ використати ці розробки.

Нарада проходила жваво, бо не була заходом для «галочки». Зокрема, ке­рівники структурних підрозділів НГВУ визначили низку виробничих за­вдань, що потребують негайного вирі­шення. Їх і запропонували молодим фахівцям, а підсумки роботи виріши­ли підбити в березні 2015 року, вже на своїй виробничій конференції мо­лодих спеціалістів.

 

  НА ЧАСІ: СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ, ЗВІТИ І ВИБОРИ

 На початку нового навчального року Чер­нігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України провела семінар з найактуальніших питань роботи.

 Віталій КОПИШ

Розпочала семінар голо­ва обласної організації профспілки Тетяна Мат­веєва. Перше і найголо­вніше питання її виступу – недопущення знижен­ня соціальних стандартів працівників освіти. Лідер організації окреслила си­туацію в розрізі районів щодо дотримання прав працівників та організації належного навчально- виховного процесу.

Тетяна Матвеєва розпові­ла про зусилля всіх ланок профспілки, спрямовані на мінімізацію негатив­них наслідків скорочення державних витрат. Також вона наголосила, що стан законодавчої бази в дер­жаві на сьогодні міг бути ще гіршим, якби не прин­ципова позиція профспіл­ки з обстоювання прав працівників. «Профспілка і надалі буде принципо­вою в питаннях недопу­щення збільшення норми педагогічного наванта­ження вчителів, збіль­шення нормативу напо­внюваності класів, скоро­чення чисельності пра­цівників освіти», – запев­нила Тетяна Матвеєва.

У структурних ланках об­ласної організації проф­спілки проходить звітно- виборна кампанія. Неза­баром розпочнуться звіт­но-виборні конференції територіальних організа­цій. Саме цьому питанню присвятила другу части­ну семінару заступник го­лови Чернігівської облпрофорганізації Ніна Дудка. Разом з учасника­ми вона розглянула всі проблемні питання під­готовки звітно-виборних конференцій в профспілкових організаціях. Профлідери обговорили інструкцію ЦК профспіл­ки щодо проведення зві­тів і виборів, а також но­вий методичний посіб­ник облпрофорганізації з цього питання.

На семінарі було оголо­шено про входження но­вих структурних ланок до обласної організації профспілки, а саме: пер­винних профспілкових організацій Чернігівсько­го професійного ліцею деревообробної промис­ловості та Чернігівського професійного ліцею по­буту.

 

  У ПОШУКАХ ВИХОДУ З КРИЗИ

 Адміністрація ДП «Закарпатське вертоліт­не виробниче об’єднання» (директор Іван Дзябко) спільно з профспілковим коміте­том підприємства (голова Василь Мадар) у важкий фінансово-економічний період шу­кають шляхи виходу з кризи, намагаються вирішувати питання соціально-економічно­го захисту працівників.

 Сергій БАРАНЧИКОВ

На підприємстві, розта­шованому в гірській гли­бинці регіону – віддале­ному селищі Дубове Тя­чівського району, силами фахівців завершується підготовча робота для се­рійного виробництва ан­тенної техніки та прив’язних систем, запчастин до літака АН-32. Підприємство готове ви­конати всі замовлення концерну «Укроборонпром» щодо дрібновуз­лового складання дета­лей для виробництва різ­них видів продукції згід­но з потребами військо­во-промислового комп­лексу.

Інша проблема, що хви­лює керівництво та профком ДП «Закарпатське вертолітне виробниче об’єднання», це пога­шення існуючої заборго­ваності із заробітної пла­ти. Щодо цього питання вони звернулися до ке­рівників концерну «Укроборонпром» і сподіва­ються на якнайскоріше його вирішення.

 

22.09.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання