« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Освітяни зібралися на традиційну конференцію

Освітяни зібралися на традиційну конференцію

 27 серпня, напередодні нового навчального року, на базі Чернігівського об­ласного Палацу дітей та юнацтва відбулася головна для всього освітянсько­го загалу подія – обласна серпнева конференція пе­дагогічних працівників.

 Віталій КОПИШ

 В обговоренні акту­альних питань розвитку освіти взяли участь за­ступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сер­гій Журман і голова об­ласної ради Микола Звє­рєв. Відкрив роботу кон­ференції начальник Управління освіти і нау­ки облдержадміністра­ції Анатолій Заліський, який підбив підсумки розвитку дошкільної, за­гальної середньої, поза­шкільної та професійно-технічної освіти регіону в 2013/2014 навчальному році й окреслив завдан­ня на найближчу пер­спективу.

Серед основних досяг­нень галузі – розширення мережі дошкільних на­вчальних закла­дів до 417 оди­ниць, створення всіх умов для функціонування 612 загальноос­вітніх навчаль­них закладів об­ласті, в яких на­вчались майже 90 тис. учнів. Пе­дагогічними ко­лективами за­гальноосвітніх навчальних за­кладів протягом року забезпече­но належний рі­вень викладан­ня предметів. Свідченням цього є той факт, що 22 результати ЗНО учнів 11 класу шкіл Бахмацького, Прилуць­кого, Сосницького райо­нів і міст Ніжин, Чернігів оцінено в 200 балів.

Анатолій Заліський відзначив і надзвичайно результативний виступ команди учнів області на цьогорічних інтелек­туальних змаганнях най­вищого рівня: у фіналі всеукраїнських олімпіад переможцями стали 30 учнів, а на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України ди­пломи отримали 28 учас­ників.

Для оптимального за­безпечення освітніх по­треб вихованців, у тому числі з особли­вими потреба­ми, з 1 вересня розпочинають роботу навчально-реабілітаційні цен­три, створені на базі Черні­гівської та Бе­резнянської спеціальних шкіл-інтернатів. Уперше в області на базі дитячого табо­ру «Юний ту­рист» у червні цього року уро­чисто розпоча­то роботу обласної літ­ньої школи для обдарова­них і талановитих дітей. Протягом двох тематич­них змін природничо-технічного та історико-краєзнавчого профілю 80 учнів 8–10 класів, які ма­ють високі досягнення у всеукраїнських інтелек­туальних змаганнях, мали змогу навчатись та змістовно відпочити.

Щодо ключових про­блем працівників галузі освіти області в ниніш­ніх умовах виступила го­лова Чернігівської облас­ної організації профспіл­ки працівників освіти і науки Тетяна Матвеєва. Зокрема, вона торкнула­ся питання дотримання прав працівників та ор­ганізації належного навчально-виховного про­цесу в умовах жорсткої економії коштів та енер­горесурсів. Також осві­тянський загал було по­інформовано про участь профспілки у підтримці Української армії та до­помозі вимушеним пере­селенцям із зони військо­вого конфлікту. Тетяна Матвеєва наголосила, що стан законодавчої бази в державі на сьогод­ні міг бути ще гіршим, якби не принципова по­зиція профспілки щодо захисту прав працівни­ків. Вона зазначила, що профспілкові лідери й надалі обстоюватимуть позицію освітян, зокрема щодо недопущення збіль­шення норми педагогіч­ного навантаження вчи­телів та нормативу напо­внюваності класів, ско­рочення чисельності пра­цівників освіти.

Також освітяни поді­лилися з присутніми сво­їм баченням роботи в но­вому навчальному році, ознайомили колег із сво­їми досягненнями, успі­хами в роботі з обдарова­ними дітьми, досвідом у реалізації освітніх про­ектів та основними про­блемами в організації навчально-виховного процесу. За доброю тра­дицією на серпневій кон­ференції найкращих пе­дагогів Чернігівщини відзначено почесними грамотами та відзнака­ми обласної державної адміністрації, обласної ради, Управління освіти і науки облдержадміні­страції та обласної орга­нізації профспілки пра­цівників освіти і науки.

Учасники конферен­ції педагогічних праців­ників прийняли рішення та визначили основні шляхи, які б сприяли по­кращенню стану розви­тку освітньої галузі в об­ласті загалом та надан­ню освіти вищої якості кожній дитині, незалеж­но від того, в якій школі вона навчається – сіль­ській або міській.

 

 

 «Увага! Діти на дорозі!»

 З 20 серпня до 20 вересня 2014 року в сто­лиці триватимуть профілактичні заходи під назвою «Увага! Діти на дорозі!». Голо­вна їх мета – збереження життя і здоров’я дітей на дорогах.

 Євгенія ФІЛОНЮК

ДАІ Печерського району м. Києва

Щоб упередити мож­ливі нещасні випад­ки з маленькими пі­шоходами, Держав­тоінспекція Печерського ра­йону нагадує про проведен­ня традиційного рейду «Увага! Діти на дорозі!», під час якого інспектори ДАІ чергуватимуть біля шкіл, що прилягають до проїзної час­тини. Це, безперечно, під­вищить дисципліну і водіїв, і маленьких пішоходів. А 1 вересня, у День знань, наші працівники спільно з педагогами в усіх навчаль­них закладах провели уро­ки дорожньої грамоти.

Дітям, які дотримуються правил безпечної поведінки на дорозі, співробітники ДАІ вручатимуть значки-флікери, що відбивають світло в темний період доби. Таким чином водієві легше помітити дитину на дорозі. А для маленьких по­рушників передбачений дещо інший подарунок – повідомлення батькам. Окрім інформації на ньому надруковані основні прави­ла поведінки на дорозі.

 

 Профспілки допомагають переселенцям

 У зв’язку з подіями на сході країни в регі­оні почали приймати біженців у санаторії, санаторії-профілакторії, дитячі оздоров­чі заклади, долучилися до цієї справи й мешканці області. Облпрофрада, галузеві профоб’єднання, профкоми перерахували кошти на підтримку Збройних сил України.

Ганна ТАРГАЄВА

завідувачка відділу оргроботи та загальних питань – заступник голови облпрофради

З липня в кожному райо­ні області при район­них профорганізаціях освіти функціонують пункти гуманітарної допо­моги постраждалим пересе­ленцям. Постановою прези­дії облпрофради від 2 липня створено тимчасову комісію профспілок із допомоги по­страждалим. Головою комісії обрано лідера обласної ор­ганізації профспілки праців­ників текстильної та легкої промисловості Євдокію Без­рукову. За її ініціативою під­приємства, підпорядковані галузевій профспілці («Вор­скла», «Мрія»), надали бі­женцям верхній одяг, білиз­ну. Осторонь від матеріаль­ної допомоги не залишився жоден профспілковий пра­цівник, надавши одяг, взут­тя, постіль, продукти харчу­вання, іграшки. На сьогодні в гуманітарному центрі облпрофради отримали допо­могу 370 осіб.

Президія облпрофради під­тримала пропозицію щодо перерахування одноденно­го заробітку на допомогу постраждалим воїнам. Кре­менчуцька рада голів профкомів ЖКГ (голова Михайло Кійло) зібрала 30 тис. грн на лікування пораненого бійця з м. Кременчука. Під­приємство «Полтаватеплоенерго» перерахувало на придбання бронежилетів для бійців АТО 123 тис. грн. Пораненим військовослуж­бовцям, які лікуються в ме­дичних закладах м. Полта­ви, профспілка охорони здоров’я допомагає меди­каментами. Голова профко­му «Ремліфт» м. Полтави Алла Зінько прийняла сім’ю переселенців.

Управління внутрішніх справ Полтавської області звернулося до голови облпрофради Леоніда Вернигори з проханням на­дати в тимчасове користу­вання дитячий спортивний табір «Старт», а облпрофрада взяла на себе витрати на комунальні послуги закладу.

08.09.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання