« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Профспілки – Збройним силам України

Профспілки – Збройним силам України

 Профспілкові організації ре­гіону нині вважають одним з важливих напрямів сво­єї роботи надання благо­дійної допомоги Збройним cилам України, й зокрема на матеріально-технічне забез­печення батальйону тери­торіальної оборони Закар­патської області. Це питання всебічно обговорювалося на засіданні президії обласної ради профспілок.

Сергій БАРАНЧИКОВ

Як зазначалося, від початку антите­рористичної опе­рації на сході Збройні сили України вже відчули до­помогу профспілкових організацій нашої облас­ті. Зокрема, працівники облпрофради, обласних організацій галузевих профспілок перерахува­ли українським військо­вим свій одноденний за­робіток. Профорганізації працівників зв’язку об­ласної дирекції УДППЗ «Укрпошта» зібрали й відправили військовим понад 55 тис. грн. Ужго­родський міськом проф­спілки працівників осві­ти і науки спільно з управлінням освіти міської ради ініціювали збір коштів серед освітян обласного центру для на­дання допомоги закар­патському батальйону територіальної оборони. На зібрані кошти в сумі понад 135 тис. грн було закуплено військову аму­ніцію, яку вручено ба­тальйону. Обласна орга­нізація профспілки пра­цівників автотранспорту та шляхового господар­ства разом з Асоціацією автоперевізників закупи­ла і передала нашому ба­тальйону 14 мобільних рацій. За сприяння профорганізацій різних галу­зей також було придбано різне обладнання, про­дукти харчування, засоби гігієни, медикаменти тощо. Загалом на потреби українських військових перераховано і викорис­тано понад 300 тис. грн.

Рішенням президії в облпрофраді створено штаб з надання благо­дійної фінансової допо­моги нашому батальйо­ну територіальної оборо­ни, який очолив заступ­ник голови облпрофради Василь Захарець. Оскіль­ки на засіданні президії вирішено акумулювати кошти на потреби закар­патського батальйону на окремому рахунку, на нього вже надійшло 250 тис. грн від обласних, міськрайонних, первин­них профспілкових орга­нізацій різних галузей, профспілкових санаторі­їв. Найбільше коштів пе­рерахували профспілко­ві організації працівни­ків освіти і науки, куль­тури, торгівлі, громад­ського харчування та по­слуг, санаторії Представ­ництва ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» в Закар­патській області.

На черговому засідан­ні штабу, де був присут­ній керівник обласного координаційного центру – радник голови Закар­патської облдержадміні­страції з питань оборон­ної та мобілізаційної ді­яльності Григорій Доро­шенко, йшлося, зокрема, про забезпечення дієво­го контролю за цільовим використанням отрима­них коштів, прозорість у проведенні цієї роботи, співпрацю профспілко­вого штабу з обласним координаційним цен­тром при фінансуванні конкретних потреб на­шого батальйону тощо. За заявками військових уже придбано й переда­но батальйону взуття, запчастини й обладнан­ня для військового тран­спорту на суму майже 80 тис. грн.

 

 Захисту Вітчизни – міцне плече спілчан

Як повідомляє прес-центр Федерації проф­спілок області, апарат ФПО перерахував одноден­ний заробіток, обком споживчої ко­операції перерахував одноденний заробіток і надіслав маски «ЕСС про­філетурбан» на 25,1 тис. грн, воду та продукти харчування на 3,3 тис. грн батальйону спецпризначення «Бог­дан»; профорганізації держустанов придбали бронежилети; колектив ПАТ «Хмельницькобленерго» пере­рахував одноденний заробіток; під­приємство «Укрелектроапарат» на­дало допомогу в ремонті транспорт­них засобів, придбало бронежиле­ти, автомобілі. Триває волонтерська робота щодо збору коштів: загалом зібрано 15 тис. грн. Майже 10 тис. грн використано на придбання води, водяних радіаторів, стартера та генератора для автомобіля «ЗІЛ-130». Ці засоби передані хмель­ницьким десантникам у зону АТО.

Обласна організація, профорганізації профспілки працівників соцсфери на­дали допомогу на суму 352412 грн. Не залишилась осторонь благород­ної справи облпрофорганізація проф­спілки текстильників: Кам’янець-Подільське колективне швейне під­приємство перерахувало 5 тис. грн, ТОВ «Взутекс» надало 110 пар взуття спецбатальйону «Богдан» і за кошти спонсорів пошило 428 пар взуття для батальйону територіальної оборони, ПАТ «Горинь» – 137 комплектів ниж­ньої білизни на суму 1918 грн.

Трудові колективи, профорганізації профспілки працівників лісового господарства на потреби армії нада­ли допомогу в розмірі 406,6 тис. грн. Тут і середньоденний заробіток, і бронежилети, і військові сертифі­кати, а також продукти, дрова, паль­не, допомога сім’ям загиблих тощо. Кам’янець-Подільським КП «Міськтепловоденергія» придбано карема­ти і продукти на 20 тис. грн, профком МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» витратив на спорядження та матеріальну допомогу мобілізо­ваним працівникам 6060 грн, профкоми компідприємств Волочиська придбали білизни, води, продуктів на 4,5 тис. грн, а Хмельницьке КП «Електротранс» за рахунок підпри­ємства перевозило бійців у зоні АТО і передало на потреби армії два па­сажирських автобуси.

Профорганізації галузі охорони здоров’я перерахували на підтримку військових частин міста, що наразі перебувають у зоні АТО, 15 тис. грн.

Допомагає армії також ДП «Краси­лівський агрегатний завод», зокре­ма придбано 40 камуфляжних одно­строїв, чоботи, оргтехніку, 700 л диз­палива, 21 рацію, канцтовари, пере­раховано одноденний заробіток працівників, загалом на 230 тис. грн.

 

 Підтримали у важку годину

 Через загострення ситуації на cході Украї­ни тисячі мешканців Донбасу змушені по­лишати свої домівки. Чимало з них тимча­сово переїхали на Дніпропетровщину.

 Віктор КОВРИГА

Керівництво області, громадські організації, в тому числі профспіл­ки, надають їм необ­хідну допомогу в забезпе­ченні житлом і харчуван­ням, працевлаштуванні.

Нещодавно президія Дні­пропетровського облпрофоб’єднання схвалила ініціа­тиви низки облпрофоргані­зацій і трудових колективів щодо надання допомоги вимушеним переселенцям із сходу й АР Крим, а також пораненим воїнам – учас­никам АТО. Зокрема, від­значено активну роботу са­наторіїв ПрАТ «Укрпрофоз­доровниця» – «Дніпров­ський», «Славутич» та «Но­вомосковський», а також Зонального навчально-методичного центру облпрофоб’єднання, які розміс­тили у себе біженців.

Десятки їх проживають нині в санаторії «Новомосков­ський», який очолює заслу­жений лікар України Олек­сандр Андрієнко. Сприяє він і працевлаштуванню тимчасових переселенців. Ось як про це розповідає одна з мешканок Донбасу.

– Я, Григоренко Тетяна Ві­кторівна, лікар із Слов’янська, через неспокійну ситу­ацію в рідному місті вирі­шила виїхати за його межі. Постало питання – куди? Активно займаючись пошу­ками роботи, помітила ого­лошення в Інтернеті про за­прошення лікаря за моїм профілем на роботу в ДП «Санаторій «Новомосков­ський». Одразу ж зателефо­нувала туди, пояснила свою ситуацію. І ось уже понад 2 місяці працюю в цьому за­кладі. За моїми плечима – певний життєвий і профе­сійний досвід, я працювала в подібному закладі, ДП «Санаторно-курортний реа­білітаційний центр «Слов’янський курорт», понад 20 років і тому хочу поділи­тися своїми враженнями про санаторій, в який потра­пила волею долі. По-перше, мене дуже тепло прийняли в колективі, який очолює Олександр Андрієнко. Не­зважаючи на загальний на­пружений стан у суспільстві, тут панує дружня атмосфе­ра. Працівники згуртовані, націлені на досягнення успі­ху в своїй роботі, а ще – ве­ликі оптимісти. І цей настрій передався й мені.

Також мене приємно врази­ли моральні відносини в ко­лективі, які культивує керів­ник. Відчула тут щире ба­жання допомогти мені як людині, як колезі в працевлаштуванні та розділити мою біду. Я потрапила в ма­леньке «суспільство», де сформовано прогресивні моральні норми.

Була приємно вражена й станом матеріально-технічної бази санаторію. В усіх корпусах – затишні кім­нати для проживання, є й такі, що відповідають євростандартам. Дуже гарні умови в їдальні. Особливо вражають своєю сучасністю виробничі приміщення, що рідко побачиш у наших оздоровницях. Доглянута територія, вся потопає в зе­лені. Також тут добре орга­нізований відпочинок, що­дня функціонує центр до­звілля. А здавалося, що за­клад у промисловому регіо­ні нічим здивувати не може.

Велике враження на мене справила й лікувальна база з особливо вибудованою тактикою надання допомо­ги хворим на цукровий діа­бет та із захворюваннями гастроентерологічного про­філю. Від головного лікаря невпинно надходять все нові й нові ідеї щодо пошу­ку методів роботи. Важли­во, що це відбувається за тісної співпраці з Інститутом гастроентерології.

Не так давно цим же шля­хом пішла і моя колега – Ірина Завражна, фахівець з медичної реабілітації. Її теж працевлаштували в санато­рії за спеціальністю, надали кімнату для проживання. Ми їхали тимчасово, а те­пер все більше схиляємося до думки залишитися тут назавжди.

01.09.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання