« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Підбито підсумки конкурсу журналістів

Підбито підсумки конкурсу журналістів

Президія Закарпатської обласної ради профспілок підбила підсумки щорічного кон­курсу на краще висвітлення діяльності профспілок у засобах масової інформації у 2013–2014 роках. Проведення цього конкурсу значною мірою сприяло поліпшенню висвітлення у ЗМІ питань, що стосуються життя усієї профспілкової громади, як-от укладання колективних договорів і угод, проведення звітів і виборів у профспілках, забезпечення соціального партнерства, питань трудового законодавства, охорони праці, соціального страхування, оздоровлення працюючих та членів їхніх сімей, ди­тячого відпочинку, культурно-масової і фізкультурно-спортивної роботи, діяльності санаторно-курортного і туристсько-екскурсійного комплексу профспілок тощо.

Сергій БАРАНЧИКОВ

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

Підсумки традицій­ного обласного конкурсу закар­патських журна­лістів було оголо­шено на зустрічі в облпрофраді у День журналіс­та. Перше місце серед жур­налістських колективів об­ласних ЗМІ присуджено колективам редакцій газе­ти «Новини Закарпаття» та обласної державної теле­радіокомпанії «Тиса». Дру­ге місце посіли ТРК «М-Студіо» та ТРК «Даніо» – 21 канал, третє – газета «Спорт тайм». Серед редак­цій міськрайонних газет перше місце присуджено редакції газети «Мукачів­ська Ратуша», друге – Ір­шавській районній газеті «Нове життя», третє – ре­дакції газети «Вісті Ужго­родщини». Їх нагороджено Почесними грамотами президії Закарпатської облпрофради та грошови­ми винагородами. Відзна­чено активну участь у кон­курсі з врученням Подяки президії облпрофради ре­дакцій Тячівської райгазе­ти «Дружба», видань «Профспілкове щодення», «Медичний вісник», часо­писів «Синій Вир» і «Кар­патська Україна». Подяка­ми облпрофради та грошо­вою винагородою відзначе­но групу журналістів всеукраїнських, обласних та міськрайонних видань, які висвітлюють профспілкову тематику в ЗМІ.

Під час зустрічі з жур­налістами про діяльність профспілкових організа­цій області, її інформацій­не забезпечення розповіли заступник голови Закар­патської облпрофради Ва­силь Захарець, голови об­ласних організацій проф­спілок працівників куль­тури – Наталія Товтин, охорони здоров’я – Володи­мир Турок. Питання співпраці засобів масової ін­формації з профспілками порушили у своїх висту­пах голова обласної орга­нізації Національної спіл­ки журналістів України Дмитро Воробець, власний кореспондент газети «Уря­довий кур’єр» у Закарпат­ській області Василь Бе­дзір, завідуючий відділом редакції угорськомовної газети «Карпаті ігаз со» Чоба Балог, заступник ре­дактора газети «Вісті Ужгородщини» Марія Під­горна та інші журналісти.

Заступник голови За­карпатської облпрофради Василь Захарець вручив нагороди профспілок ре­дакційним колективам та окремим журналістам – переможцям конкурсу.

 

СПІЛЬНО ФОРМУВАТИ ГРОМАДСЬКУ ДУМКУ

Напередодні Дня журналіста у Дніпропетровському облпрофоб’єднанні відбулася тради­ційна зустріч із працівниками місцевих та всеукраїнських засобів масової інформації.

Як повідомляє прес-центр Дніпропетровського облпрофоб’єднання, голо­ва профцентру Віталій Ду­біль поздоровив журналіс­тів із професійним святом, вручив їм нагороди і подя­кував за активне та об’єктивне висвітлення ді­яльності профспілок області щодо правового та соціаль­но-економічного захисту трудящих.

Зокрема, йшлося про ни­нішню боротьбу профспілок за недопущення в умовах кризи скорочення робочих місць і падіння життєвого рівня людей праці. Завдяки підтримці ЗМІ вдалося сформувати громадську думку стосовно ініціативи керівництва області та профспілок про необхід­ність збереження соціаль­них гарантій і суттєве зрос­тання рівня оплати праці. Тільки за останній місяць відбулося три наради сторін соціального діалогу, готу­ється до підписання Мемо­рандум із цього питання, на деяких підприємствах (ГМК, паливно-енергетичний комплекс) спостерігається підвищення зарплати. На­разі продовжується ця ро­бота з керівництвом та профспілковими організаці­ями машинобудівників, ав­тотранспортників та ін.

Крім того, з огляду на ни­нішню непросту ситуацію в країні, зазначив голова облпрофоб’єднання, проф­спілки надають конкретну матеріальну допомогу бій­цям української армії.

 

 

З ТУРБОТОЮ ПРО ШКОЛЯРІВ

Грузевицька загальноосвітня школа I–III ступе­нів Хмельницького району – навчальний заклад, який має свою давню історію та гарні традиції. Адміністрація і профспілковий комітет закладу (директор Надія Ткачук, голова профкому Люд­мила Юзвишина) велику увагу приділяють оздо­ровленню школярів під час літніх канікул.

Валерій МАРЦЕНЮК

Так, цьогоріч учні 1-х–10-х класів відпочиватимуть у пришкільному таборі з денним перебуванням «Ра­дість». Тут вони ходитимуть на екскурсії в ліс, на річку, займатимуться улюбленою справою: вишивкою, виго­товленням іграшок із різноманітних природних матері­алів, братимуть участь у спортивних змаганнях і різних конкурсах тощо.

До речі, дванадцять учнів 8-х–10-х класів школи відпо­чиватимуть у наметовому таборі «Патріот» при Стуфчи­нецькій загальноосвітній школі I–III ступенів, шестеро – в літній профільній школі для старшокласників «Еру­дит» при Давидковецькій ЗОШ I–III ступенів, а вихован­ці 3-х–8-х класів матимуть нагоду оздоровитися в табо­рі «Надія», що в селі Доброгорща рідного Хмельниць­кого району.

 

СТАРТУВАВ ОЗДОРОВЧИЙ СЕЗОН

Обласна рада профспілок, профспілкові органі­зації всіх рівнів спільно з власниками дитячих оздоровчих закладів приділяють велику увагу належній підготовці дитячих оздоровниць до приїзду дітей на відпочинок.

Анатолій ЧЕРЕПЄХІН

завідувач відділу культурно-масової, спортивної роботи та оздоровлення Запорізької облпрофради

На виконання рішень наради з організації і проведен­ня оздоровчої кампанії спеціалісти облпрофради, га­лузеві профспілки разом із технічною інспекцією пра­ці профспілок у травні перевірили дитячі оздоровчі заклади. Основна увага приділялась організації без­печного відпочинку дітей, добору кваліфікованих працівників харчоблоку, вожатих і вихователів, ме­дичного і технічного персоналу. Виявлені недоліки були усунені невідкладно і в повному обсязі.

На підготовку дитячих оздоровчих закладів до приїз­ду дітей власники витратили близько 15 млн грн.

У корпусах, де проживатимуть діти, зроблено ре­монт, закуплено нові ліжка, постільну білизну, інше обладнання. Для належної роботи харчоблоків при­дбані холодильні камери. Пляжі приведені до ладу і відповідають вимогам чинного законодавства. Заку­плено лікарські препарати. Укладено договори зі всі­ма організаціями, які працюють на ринку надання послуг для дитячих оздоровчих закладів.

Облпрофрада постійно тримає на контролі хід підго­товки й проведення оздоровчої кампанії, співпрацює з органами влади, роботодавцями, виконавчою ди­рекцією Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо пошуку додаткових коштів на оздо­ровлення дітей.

Станом на 3 червня у 18 позаміських оздоровчих за­кладах Запорізької області відпочивають 4350 дітей і підлітків.

Співпраця з держсанепідемслужбами приморських зон, керівництвом місцевого самоврядування дає по­зитивний результат у справі забезпечення якісного відпочинку дітей.

22.06.2014



Коментарі

#1 24.06.2016 15:37 добавил: ссс | додати коментар

ссс

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання