« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Від уряду очікують ефективних дій

Від уряду очікують ефективних дій

  Одна з провідних галузей промисловості України – хімічна переживає складні часи як у країні, так і області. Основні проблеми – зупинені на невизначений термін виробни­цтва, відсутність продуктивної зайнятості більшості працівників ТОВ «Карпатнафтохім» та ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття».

  Сергій ЛИЗАНЧУК

Після недавньої мо­дернізації вироб­ництв у м. Калуші, на які витрачено понад 800 млн дол. і де побудовано нові по­тужності з випуску каус­тичної соди, хлору, поліві­нілхлориду, цех із виго­товлення профілю ПВХ, товариство працювало не­довго. В кінці 2013 року трудовий колектив у чер­говий раз попередили про зупинку, пояснюючи це економічною недоцільніс­тю роботи товариства в іс­нуючих умовах. Перед кількатисячним колекти­вом постало питання ви­живання. Адже зупинка підприємства – це наступ­ні скорочення персоналу, режим з неповним робо­чим часом, недоотримані заробітні плати та інші ви­плати. Тривалі простої уже призвели до зменшен­ня кількості працівників. Ця ситуація справляє нега­тивний вплив на суміжні підприємства. З 1 квітня припинило своє існування ПрАТ «Лукор». На підпри­ємствах усе частіше засто­совуються нетипові форми зайнятості. Питання вижи­вання гостро постало також і перед іншими фір­мами.

Як зазначає голова об­ласної ради профспілки працівників хімічної і на­фтохімічної галузей В. Олексин, складна ситуа­ція спостерігається нині на Надвірнянському нафтопе­реробному заводі. Підпри­ємство, що більше 100 ро­ків переробляло україн­ську нафту і забезпечувало якість нафтопродуктів за чинними на той час норма­тивами, зупинено. Доне­давна тут проводились ро­боти із заміни застарілого устаткування, оновлене за­гальнозаводське господар­ство. Реконструкція уста­новок первинної перероб­ки нафти дала змогу май­же вдвічі збільшити їх по­тужність. Але три роки тому власники припинили фінансування робіт щодо модернізації. Обіцянки уряду разом з виробника­ми нафтопродуктів, їх власниками провести мо­дернізацію і реконструк­цію об’єктів галузі, на жаль, залишились невико­наними.

Невтішний стан справ і на підприємствах хімічної та нафтохімічної галузей промисловості. Тож осно­вні дії галузевої профспіл­ки в цих умовах стали предметом обговорення на пленумі її Центральної ради. Зокрема, прийнято рішення запропонувати Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку спільну зустріч фахівців галузі, причетних до врегулюван­ня ситуації керівників ві­домств та представників профспілки для ухвалення рішень щодо збереження важливої для розвитку економіки країни галузі.

 

 

 ПІДГОТОВКА ДО ЛІТНЬОГО СЕЗОНУ

  Заміський стаціонарний оздоровчий заклад «Барвінок», що перебуває на балансі Закар­патської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (голова Іван Зелінський) – один з кращих у нашому краї. За підсумками минулорічної роботи в номінації «Кращий за­клад оздоровлення та відпочинку» його нагороджено пам’ятним кубком Федерації проф­спілок України. Цю відзнаку ФПУ вручив голова Закарпатської облпрофради Іван Король.

  Сергій БАРАНЧИКОВ

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи облпрофради

Нині в дитячому закладі «Барвінок» (начальник Оль­га Барзак) проходить актив­на підготовка до літнього оздоровчого сезону. Як ін­формував голова обласної галузевої профспілки Іван Зелінський, на засіданні президії обкому профспілки до проведення цієї роботи передбачено залучити жит­лово-комунальні підприєм­ства області. Оздоровниця виграла тендер у виконавчій дирекції обласного відді­лення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (ди­ректор Ігор Сегляник), тож цього літа тут протягом змі­ни у 21 день буде оздоров­лено 360 закарпатських ді­тей з 90% оплатою вартості путівки за кошти соцстраху та 10% – батьками. Крім того, як і в попередні роки, за кошти меценатів з Німеч­чини у «Барвінку» відпочи­нуть 40 дітлахів з багатодіт­них, неповних, малозабез­печених сімей та дітей-сиріт з Перечинського району.

Профспілковий лідер галузі Іван Зелінський перекона­ний, що цьогорічне оздо­ровлення дітей у «Барвінку» буде проведено якнайкраще.

 

 

 СТУДЕНТСТВО – АКТИВНИЙ УЧАСНИК МОЛОДІЖНОЇ РАДИ

  Кардинальні зміни в суспільстві вплинули на всі сфери життя нашої держави. Зокре­ма, в кожному місті України створені орга­ни самоврядування. Торкнулися ці ново­введення і м. Прилук. Із березня тут почала діяти Молодіжна рада, яку очолила колиш­ня студентка нашого коледжу, а нині ви­хователька дитячої установи № 28 Марія Кузьменко.

  Олена ЛИСЕНКО,

голова первинної профспілкової організації студентів Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І. Франка

Радою було створено вісім комітетів, один з яких – ко­мітет культури, мистецтва та туризму почала координу­вати заступник голови профспілкової організації сту­дентів коледжу Ганна Балицька. До складу цієї моло­діжної громадської ланки ввійшли студенти різних за­кладів і організацій міста. Першою справою комітету була участь в акції «Зробимо Україну чистою», що від­булася 12 квітня у 800 населених пунктах нашої країни. Об’єктом прибирання члени комітету обрали прилуць­кий парк у військовому містечку, який славиться не тільки чималою територією, а й непрохідними стежка­ми через купи сміття. Протягом дня дівчата та хлопці працювали старанно та плідно, і весь цей час їх не по­лишав веселий та натхненний настрій. Встигли все: і сміття в парку прибрати, і на мітлах політати!

Наступною справою за ініціативи Ганни Балицької була організація майстер-класу з різних технік розпису писа­нок, до якого вона залучила майже весь профспілко­вий комітет студентів нашого коледжу. Кілька днів за широким столом, вкритим різнокольоровими фарбами й малюнками великодніх орнаментів, кипіла творча ро­бота. Така спільна творчість дуже подобається дітям, які відчувають себе справжніми майстрами писанково­го мистецтва!

Сподіваємося, що лідерські й організаторські здібності Ганни Балицької, сформовані завдяки профспілковій ро­боті в нашому коледжі, допоможуть їй досягти успіху й у лавах Молодіжної ради нашого міста. Бажаємо їй но­вих майбутніх перемог не тільки в створенні «чистого обличчя» м. Прилук, а й відродженні його духовності!

 

 

 ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКА ЧОРНОБИЛЬСЬКИХ ПОДІЙ

  Напередодні Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля у Вищому професійному учи­лищі № 25 м. Хмельницького на учнівській лінійці вшанували тих, хто брав активну участь у ліквідації наслідків катастрофи.

  Серед ліквідаторів Чорнобильської катастрофи – май­стер виробничого навчання Володимир Томусяк. Воло­димир Володимирович чимало років поспіль серце і душу віддає майбутнім електромонтерам з ремонту й обслуговування електроустаткування, дбає, аби вони були не тільки добрими фахівцями своєї справи, а й високодуховними, ідейними розбудовниками нашої держави. Розповідає він вихованцям і про ті нелегкі дні та ночі, коли довелося ліквідовувати наслідки жах­ливої трагедії на ЧАЕС.

Адміністрація училища (директор – кандидат педаго­гічних наук, залужений працівник освіти України Олег Гаврилюк), профспілкові комітети – інженерно-педаго­гічних працівників та учнівський (голови Оксана Безін­ська і Наталя Пенделюк) вшанували Володимира Воло­димировича і подякували за виявлений ним героїзм.

17.05.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання