« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Лідери профспілкової передплати

Лідери профспілкової передплати

  На засіданні пре­зидії Закарпатської облпрофради (голо­ва Іван Король) роз­глянуто підсумки передплати на ви­дання підприємства «Профінформ» ФПУ на 2014 рік. За дани­ми «Укрпошти», ста­ном на 1 березня в області передплаче­но 1001 примірник газети «Профспілкові вісті» та 365 примір­ників «Бібліотечки го­лови профспілкового комітету», що значно більше, ніж торік.

  Сергій БАРАНЧИКОВ

завідувач відділу організаційно- гуманітарної роботи облпрофради

За підсумками перед­плати, Закарпат­ській обласній раді профспілок підпри­ємство «Профін­форм» ФПУ присудило перше місце серед регіо­нальних профоб’єднань України. Цього року у За­карпатті центральне проф­спілкове видання перед­платили 62,4% кількості усіх профкомів області при середньому показнику по Україні 17,1%.

Згідно з постановами президій Федерації проф­спілок України та облпрофради обласним орга­нізаціям галузевих проф­спілок було рекомендова­но провести передплату газети «Профспілкові ві­сті» відповідно до кількос­ті профспілкових коміте­тів у галузях. Найбільше профспілкових видань на 2014 рік передплатили профорганізації працівни­ків освіти і науки (голова Тетяна Повханич), охоро­ни здоров’я (Володимир Турок), культури (Наталія Товтин), державних уста­нов (Марія Петечук), спо­живчої кооперації (Надія Лошак), соціальної сфери (Людмила Ляпіна), торгів­лі, громадського харчу­вання та послуг (Галина Сваричевська), АПК (Ган­на Кулик), санаторії ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» (директор представництва Любов Бурак).

Рекомендовані показ­ники передплати – кож­ним профкомом, включаю­чи медиків, виконали об­ласні організації профспі­лок працівників Закарпат­ської філії ПАТ «Укртеле­ком» (Петро Паук), облди­рекції УДППЗ «Укрпошта» (Василь Гецко), текстиль­ної та легкої промисловос­ті (Магдалина Глушеня), лісових галузей (Володи­мир Ільков), профорганіза­ції, що перебувають у профобслуговуванні облпрофради. В більшості об­ласних організацій галузе­вих профспілок газету пе­редплатили понад 60% профкомів.

Цікавий факт: майже в кожному номері газети «Профспілкові вісті» чита­чі знаходять різноманітні матеріали про життя профспілок Закарпаття. Тож діє правило: профор­ганізації нашого краю кра­ще від усіх передплачують центральне профспілкове видання, а газета постійно публікує матеріали про їх діяльність. Такий паритет, безперечно, заслуговує на всіляку підтримку.

 

 

 БУТИ БЛИЖЧЕ ДО ЛЮДЕЙ

  У практику роботи Дніпропетровського об­ласного об’єднання профспілок упроваджу­ється проведення виїзних засідань президії на провідних підприємствах області.

  Віктор КОВРИГА

завідуючий прес-центром облпрофоб’єднання

Нещодавно члени президії побували на Придніпров­ській ТЕС ДТЕК «Днiпро- енерго». Вони ознайомили­ся з діяльністю однієї з най­більших у країні теплоенер­гетичних станцій, роботою її профспілкового комітету із забезпечення соціально- економічного захисту трудящих.

Незважаючи на всі трудно­щі, профкому (обласна орга­нізація працівників енерге­тики та електротехнічної промисловості, голова Є. Бу­сурулов) вдається на перего­ворах з керівництвом ТЕС і компанії ДТЕК знаходити ва­гомі аргументи для забезпе­чення виконання положень колективного договору. На станції досягнуто стовідсот­кове профспілкове член­ство, що свідчить про високу довіру трудящих до своєї ор­ганізації.

Зважаючи на специфіку ро­боти енергетиків, особлива увага приділяється питанням охорони праці та оздоров­лення працюючих і членів їх­ніх сімей. Так, уже декілька десятиліть енергетики мають можливість поправляти здоров’я у своєму санаторії- профілакторії на 100 місць, який обладнаний найсучасні­шою медичною апаратурою.

За словами голови профко­му Придніпровської ТЕС О. Анохіна (до цього він ба­гато років обіймав посаду го­ловного лікаря цього профі­лакторію), у цьому оздоров­чому закладі застосовуються найсучасніші лікувальні ме­тоди, є навіть своя унікальна соляна кімната, грязелікар­ня, басейн з гідромасажем. Улітку тут оздоровлюються діти працівників. За 24-ден­ну путівку енергетики спла­чують лише 400 грн, а лево­ву частку витрат бере на себе адміністрація.

Після ознайомлення з під­приємством відбулося засі­дання президії облпрофоб’єднання. Серед основних на порядку денному розгля­далося питання про роботу президії та членських органі­зацій профцентру щодо за­безпечення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства в 2013 році.

Акцентувалася увага на не­обхідності в умовах ниніш­нього наступу капіталу на права працівників, збільшен­ня кількості порушень трудо­вого законодавства подаль­шої активізації цієї роботи.

Обговорювалися також інші актуальні питання профспіл­кового життя, зокрема, під­готовка до Першотравня, ор­ганізація допомоги військо­вослужбовцям української армії, які нині стоять на сто­рожі нашого миру і спокою.

 

 

 КООРДИНАЦІЯ КОЛЕКТИВНИХ ДІЙ

Відбулися засідання президії обкому профспілки працівників держустанов і нарада-семінар із головами райкомів, міськкомів профспілки, на яких суспіль­но-політичну ситуацію в країні охаракте­ризовано як украй напружену.

Сергій ЛИЗАНЧУК

Присутні обговорили події Майдану, особливу увагу акцентували на допомозі організацій профспілки держустанов учасникам мирних акціях протесту.

Профспілки підсумували свою діяльність у минулому році та визначили завдання на 2014 рік. Голова Ради профспілок області Ігор Басюк висвітлив актуальні питання організації подальшої роботи профактивістів Прикарпаття.

Учасники семінару обговорили питання про завдан­ня організацій галузевої профспілки з удосконалення соціального діалогу та колдоговірної роботи, прове­дення зборів трудових колективів щодо виконання колективних договорів, звернули увагу на основні напрями організаційної роботи.

Обласна організація профспілки працівників держус­танов, як і раніше, об’єднує 292 первинні профспіл­кові організації. Охоплення профспілковим член­ством дещо зросло і становить 95,1%. Загальна кіль­кість спілчан збільшилася на 320 осіб.

Визначені переможці обласних оглядів-конкурсів на кращу первинну профорганізацію, кращий колектив­ний договір, кращий райком, міськком профспілки, кращі трудові колективи та профспілкові організації структурних підрозділів філії – обласного управління ПАТ «Ощадний банк».

Також підписано Угоду про співпрацю між Івано- Франківською та Херсонською обласними організаці­ями профспілки працівників державних установ для представлення спільних інтересів і захисту прав членських організацій на регіональному та загально­державному рівнях, координації колективних дій щодо захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки в органах державної влади й міського самоврядування. Надалі здійснюва­тимуться спільні організаційні, навчально-інформа­ційні, культурно-масові, спортивні, оздоровчі та інші заходи для членів профспілки. Організаційно-мето­дичне, правове та фінансове забезпечення виконан­ня Угоди покладається на відділи обкомів профспіл­ки працівників державних установ обох областей.

 

 

  ТЕПЛІ СЛОВА ЗІГРІВАЮТЬ

Валерій МАРЦЕНЮК

Нещодавно мешканець села Шарівка Ярмолинецького району Франц Пилипчук відсвяткував своє сторіччя. Ювіляра прийшла вітати велика родина: двоє доньок із родинами – семеро онуків, десятеро правнуків і пра­правнучок. Вшанували іменинника також і представни­ки влади, профспілок та учні.

Франц Іванович 75 років живе у парі зі своєю дружиною Франею Іванівною, якій через два роки також випо­вниться сто років.

Тепло привітали ювіляра заступник голови Ярмолинець­кої райдержадміністрації Віталій Канарський, колектив працівників Шарівської сільської ради разом із головою села Василем Карпалюком, керівник місцевого дослід­госпу Надія Панасенко.

Учні Шарівської загальноосвітньої школи цього святко­вого дня приготували імениннику музичний дарунок. До слова, в цьому навчальному закладі ювіляр здобу­вав початкову освіту ще на початку 20-х років минулого століття. Вихованці школи поважають свого односельця, завжди вшановують ветерана-визволителя. Тим часом цьогорічні святкування збіглися з відзначенням звіль­нення Хмельниччини від німецько-фашистських загарб­ників, яку в далекому 1944-му визволяв ювіляр.

Голова профспілкового комітету Шарівської загальноос­вітньої школи Неоніла Доротюк від імені батьків й усьо­го педагогічного та учнівського колективів низько вкло­нилася іменинникові, розповіла присутнім про його життєвий, бойовий і трудовий шлях.

 

 

27.04.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання