« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Згадати останній вальс…

Згадати останній вальс…

28 березня у При­луцькому гуманітар­но-педагогічному ко­леджі ім. І. Я. Франка відбулася традиційна зустріч випускників. До рідної альма-ма­тер з’їхалися випус­кники 1963–2008 ро­ків. Нині майже всі вони працюють у на­вчальних закладах області. Організував святкове рандеву, як і багато років по­спіль, профком сту­дентів.

Рідний коледж чи, можливо, для ко­гось училище… Різ­ні назви, але одна­кові відчуття. Такі ж пари, заліки, екзаме­ни… Лекції, конспекти, се­мінари… Недоспані ночі, недописані зошити, недо­читані книги… Та най­більше пам’ятають випус­кники останню урочисту лінійку на подвір’ї та феє­ричний випускний бал.

У пам’яті виринають п’янкі аромати троянд і лі­лій, усмішки й жарти од­ногрупників, сум і хвилю­вання викладачів, сльози й слова-настанови рідного куратора. І, звичайно, ча­рівний і неповторний останній вальс. Тож орга­нізатори зустрічі за під­тримки адміністрації ко­леджу зробили все, щоб перенести всіх присутніх у залі в юнацькі роки, спо­внені цікавих знайомств, палкого кохання й безтур­ботного життя.

Розпочала святкову програму заступник голо­ви профкому студентів Ганна Балицька. Вона на­гадала, що дзвін останньо­го дзвоника з прощальної лінійки, це «звук минулих юнацьких років, які відчу­вали, душею жили, які пролетіли без вороття – та­кий закон руху й таке жит­тя». Голова профкому ви­кладачів Юрій Скиба за­співав зворушливий вальс про теплу зустріч одно­групників через багато ро­ків. А виконання директо­ром коледжу Ольгою По­пенко пісні про швидко­плинність часу й немож­ливість повернути чудові миті молодості надзви­чайно зворушило присут­ніх, а у декого на очах на­віть з’явилися сльози.

Не менш проникливим був виступ голови профко­му студентів Олени Ли­сенко і викладача музики Олександра Дубовика. Вони нагадали всім, що студентські роки – це пері­од, коли зароджується ко­хання, яке дуже часто, наче «долгое эхо друг дру­га», відлунює крізь роки в наших серцях.

Святкова програма ви­явилася такою насиченою і цікавою, що ніхто й не помітив, як швидко мину­ло майже дві години. Ви­пускники не тільки згада­ли минулі юнацькі роки, висловили слова подяки своїм викладачам, а й, здавалося, відчули себе знову студентами: таки­ми, якими вони були у сті­нах рідного закладу – без­турботними й веселими.

Сподіваємося, що ця зворушлива зустріч, напо­внена проникливими ви­ступами наших виклада­чів і смаком запашних ко­роваїв гостинної прилуць­кої землі, надовго зали­шиться в пам’яті випус­кників. Відтак наступного року вони знову захочуть завітати до рідної альма- матер. Ласкаво просимо!

Профком студентів Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І. Я. Франка

 

НА ЧЕСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ ПОСАДИЛИ ЛІС

Від початку ескалації росій­ської агресії в Криму проф­спілчани Рівненщини нада­ли дієву допомогу україн­ським військовим, організу­вали збір коштів для при­дбання продовольчих това­рів для наших прикордон­ників. Безпосередньо у вій­ськові частини вже відправ­лено продовольства на суму понад сто тисяч гривень. І ця робота триває. У Фонді солідарності профспілок об­ласті, який було створено на благодійних засадах із до­бровільних внесків як рядо­вих профспілковців, так і га­лузевих профоб’єднань, уже акумульовано понад 50 тис. грн, які також підуть на потреби українських вояків.

На цьому матеріальна та моральна підтримка армій­ців не припиняється, адже люди мріють про сильну та могутню армію, здатну ефективно протистояти су­противникові, дати йому гідну відсіч на землі, в небі і на морі.

Ці мрії та щире патріотичне прагнення втілились у ще одну ідею, що її подав голо­ва ФПО Микола Шершун: посадити на честь україн­ської армії молодий ліс, що зростатиме й міцнітиме ра­зом із розбудовою наших Збройних Сил. Ідею схвали­ла президія ФПО. І от мину­лої п’ятниці разом із праців­никами апаратів Федерації і галузевих обкомів проф­спілкова громада приїхала в Мостівське лісництво для втілення задуму в життя.

Директор ДП «Острозьке лі­сове господарство» Михай­ло Крук і лісничий Мостів­ського лісництва Володи­мир Никитюк доброволь­цям-профспілчанам довіри­ли посадити садженці дуба та сосни за однієї умови: все зробити чітко за техно­логією, інакше ліс не вирос­те. Профспілчани із завдан­ням упорались, і невдовзі вони повернуться на цю ді­лянку, щоб закріпити зро­блене. Адже молодий ліс, як і армія країни, потребу­ють постійного догляду та щирої турботи.

Профінформцентр ФПО

 

ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ

Відбулося засідання постійної робочої групи обласної тристоронньої соціаль­но-економічної ради. Сторони соціаль­ного діалогу обговорили проблемні пи­тання, пов’язані з діяльністю суб’єктів господарювання – роботодавців, які на­ймають працівників для подальшого ви­конання робіт на умовах трудових дого­ворів.

Сергій ЛИЗАНЧУК

У заході взяли участь відповідальні працівники управління праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації, ради профспілок області, обласної ради профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості, виконавчого апара­ту обласного об’єднання організацій роботодавців.

Учасники засідання зазначили, що на території об­ласті почастішали випадки застосування роботодав­цями різних технологій організації праці, зокрема, таких форм зайнятості, як аутстаффінг (залучення до виконання роботи працівників, які юридично оформ­лені в іншого роботодавця), аутсорсинг (передача ін­шому роботодавцеві виконання другорядних проце­сів на умовах договору-підряду), рекрутинг (надання роботодавцям послуг із пошуку та підбору персона­лу) тощо. Відповідні технології застосовуються меха­нічно, без урахування вимог законодавства України. Це спричиняє штучну ліквідацію робочих місць, зни­ження зарплати, погіршення умов праці, соціальну незахищеність працюючих, ухиляння від сплати по­датків, зменшення надходжень до місцевих бюджетів.

З набранням чинності ЗУ «Про зайнятість населення» з 1 січня 2013 року частково вирішено проблеми, пов’язані з трудовим законодавством. Разом із цим застосування нових форм зайнятості не узгоджено з вимогами чинного податкового законодавства. Сто­рони соціального діалогу прийняли рішення зверну­тися до головного управління Міндоходів України в області щодо напрацювання пропозицій про внесен­ня змін до Податкового кодексу України в частині сплати роботодавцем податку з доходів фізичних осіб не за місцем його реєстрації, а за місцем прова­дження господарської діяльності.

13.04.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання