« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Новорічно-різдвяні свята відбулись

Новорічно-різдвяні свята відбулись

 Запорізька обласна рада проф­спілок, профспілкові організа­ції всіх рівнів разом з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування доклали мак­симальних зусиль, аби різдвя­ні й новорічні свята, зимові ка­нікули залишили у дітей лише найкращі враження

Анатолій Черепєхін

заввідділом культурно-масової, спортивної роботи та оздоровлення облпрофради

Напередодні облпрофрада провела з керівниками па­лаців, будинків культури нараду з питань якісного та безпечного проведення новорічних і різдвяних свят.

Перед початком святкових за­ходів технічна інспекція праці профспілок перевірила стан до­тримання закладами культури ви­мог безпеки, виявлені недоліки було усунуто. Президія облпроф­ради затвердила склад робочої групи з організації та контролю за ходом підготовки і проведення но­ворічних свят.

Надзвичайно цікаво і на висо­кому рівні пройшли новорічні свята у палацах культури мета­лургів ВАТ «Запоріжсталь» (ди­ректор закладу Микола Володь­ков), ВАТ «Дніпроспецсталь» (ди­ректор закладу Ірина Зозуля), А.Т. «Мотор Січ» (директор закладу Володимир Котов), автомобілебу­дівельного заводу (директор за­кладу Клара Волік), «Сучасник» м. Енергодар (директор закладу Володимир Фалілєєв) та ін.

Святкові заходи традиційно проводились у Запорізькому ака­демічному обласному українсько­му музично-драматичному театрі ім. В. Г. Магара (керівник Володи­мир Панькін), Академічному об­ласному театрі юного глядача (ди­ректор Віталій Шкляренко), об­ласному театрі ляльок (директор Анатолій Колб). Також відбулися благодійні акції для дітей із соці­ально незахищених сімей.

Понад 750 юних артистів – учас­ників художньої самодіяльності палаців культури показали свої таланти у новорічних виставах і інтермедіях біля ялинки. Для них були організовані зимові табори з харчуванням. Найактивніші учас­ники свят отримали призи і пода­рунки. Профкоми разом із робото­давцями подбали про юних артис­тів, виділивши на харчування та подарунки понад 100 тис. грн.

Для дітей Запорізької області за рахунок Фонду соціального страхування закуплено 142 тис. подарунків, окрім того, профспіл­кові організації всіх рівнів при­дбали понад 80 тис. подарунків і близько 80 тис. квитків на ново­річні вистави. Відтак кожна дити­на дістала подарунок або новоріч­ний квиток на свято.

Під час зимових канікул у дитячо-юнацьких спортивних школах, якими опікуються проф­спілки, проводилися змагання із різних видів спорту. Спортивні то­вариства «Україна», «Спартак», «Колос» та спортклуби підпри­ємств виявили всіляку підтримку проведенню спортивних змагань і нагородження переможців. Усьо­го в змаганнях узяли участь близько 2000 дітей і підлітків.

Слід відзначити добру тради­цію, започатковану профкомом А.Т. «Мотор Січ» (голова Михай­ло Труш), щодо оздоровлення і відпочинку батьків із дітьми у санаторії-профілакторії підпри­ємства під час зимових канікул. Цього року там відпочили 162 ро­дини.

За організаційно-фінансової участі профспілок проведено по­над 200 новорічних ялинок, на яких побувало 80 тис. дітей.

 

Радощі для малечі

Уже стали традиційними новорічно-різдвяні зустрічі, які проводяться для дітей членів профспілок на Черкащині. Не став винятком і цей рік. Так, 5, 6 і 7 січня Федерація профспілок Черкаської області за участю обласних галузевих профоб’єднань зібрала майже 2300 дітей у залі Будинку культури ім. Івана Кулика на святкове дійство.

 Маленькі відвіду­вачі стали актив­ними учасника­ми вистави Чер­каського академічного лялькового театру, а також отримали подарунки й чи­мало позитивних вражень і емоцій.

Зі святами дітлахів та їхніх батьків привітали голова Федерації профспілок Чер­каської області Петро Шев­ченко, голови обласних га­лузевих профоб’єднань, представники влади. Свя­щенники православної церкви Київського та Мос­ковського патріархатів розповіли про історію Різдва Христового, приві­тали присутніх зі святами та побажали веселих свят.

Допомогли в організації і проведенні ранків Чер­каський міськвиконком та працівники Будинку куль­тури ім. Івана Кулика.

Понад 2000 дітей працівни­ків державних установ, Чер­каської філії ПАТ«Укртелеком», УДППЗ«Укрпошта», хімічної та нафтохімічної га­лузей промисловості відві­дали новорічні ранки в Чер­каському академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка та палаці культури «Дружба народів».

 

 

 Профспілка – ровесник ліцею

Старокостянтинівський професійний ліцей напередодні Нового року відзначив 40-річний ювілей

 Валерій Марценюк

У травні далекого 1971 року було закладено перший камінь у фун­дамент майбутнього професійно-технічного учи­лища, а вже восени 1973-го розпочався навчальний рік. За парти сіли 480 учнів – майбутніх токарів, фрезеру­вальників, сантехніків, слюсарів-складальників, елек­тромонтажників, кранівни­ків. Велика заслуга в цьому директора Старокостянти­нівського заводу «Металіст» В. Андрющенка, який від­дав училищу чимало сил та енергії. До слова, разом зводилися школа, дитсадок, житловий мікрорайон.

Першим директором на­вчального закладу було призначено С. Пляскання, згодом у свій час колектив очолювали Г. Мельниченко, Д. Сафронов, А. Середин­ський, В. Чвертяка, П. Соб­чук, які багато зробили для розвитку матеріально-технічної бази училища.

Тож недарма за досягнуті успіхи у підготовці робітни­чих кадрів колективу Старо­костянтинівського ПТУ було вручено перехідний Черво­ний прапор обласної ради народних депутатів і галузе­вого обкому профспілки.

У 1993 році училище очолю­вав В. Якимовський. У цей час з’являються нові спеці­альності – кухар-кондитер, слюсар із ремонту автомобі­лів, оператор комп’ютерного набору, які нині користують­ся попитом на ринку праці. Продовжив добру справу своїх попередників і В. Вдо­виченко. Згодом училище отримало статус ліцею.

Нині колектив очолює ко­лишній випускник училища Сергій Кучерук. Гордість на­вчального закладу – Л. Сукач, Н. Руднєва, Н. Кондратюк, М. Демчишина, М. Грибок, О. Іщук, О. Січкарьова, Г. Не­стерук та інші, які понад по­ловину свого життя віддали вихованню робітничої зміни.

Нині в ліцеї навчаються 400 учнів. На базі дев’яти класів готують електрозварників ручного зварювання на авто­матичних та напівавтоматич­них машинах, електромон­тажників з освітлення, освіт­лювальних мереж та сило­вих мереж і електроустатку­вання, слюсарів із ремонту автомобілів, кухарів, конди­терів, столярів будівельних, теслярів. На базі одинадцяти класів – електрозварників ручного зварювання.

Ровесник училища-ліцею – його профспілка, яка зроби­ла чималий внесок у ста­новлення та розвиток на­вчального закладу. Саме за­вдяки сорокарічним спіль­ним зусиллям адміністрації, профспілкового комітету, всіх інженерно-педагогічних працівників зростає пре­стиж ліцею, збережено матеріально-технічну базу, яка постійно розширюється, і, як кажуть, училище три­мається на плаву. Нині очо­лює профспілковий комітет інженерно-педагогічних працівників майстер вироб­ничого навчання Світлана Свістунова. Спільно з адмі­ністрацією училища, його директором Сергієм Куче­руком вони успішно розв’язують проблеми навчально-виховного процесу.

В основі соціального парт­нерства – колективний до­говір, де працівникам ліцею передбачено соціальні га­рантії, які дають змогу по­вною мірою реалізувати фі­нансові можливості на­вчального закладу. Тут розу­міють, що якщо інженерно-педагогічний працівник не обтяжений побутовими, фі­нансовими клопотами, то він якнайповніше віддава­тиметься роботі з учнями, перейматиметься їхньою успішністю та вихованням.

19.01.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання