« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Аматорські колективи профспілок

Аматорські колективи профспілок

За традицією напередодні Но­вого року було підбито підсум­ки творчої діяльності ансамблю «Веселка».

Ганна Табакович

директор Закарпатського обласного Будинку культури профспілок

Зразковий дитячий ансамбль народ­ного танцю «Ве­селка» Закарпат­ського обласного Будинку культури проф­спілок – один з кращих аматорських колективів профспілок України. У 2013 році ансамбль від­значив 20-річчя від дня створення, став лауреатом міжна­родних, всеукраїнських, обласних конкурсів хореографічного мисте­цтва. В цьому велика заслуга ху­дожнього керівника колективу, та­лановитого балет­мейстера, заслу­женого працівни­ка культури Укра­їни Людмили Пе­трецької.

На святкуванні учасників ансамб­лю, їхніх батьків, інших дітей з об­ласного центру привітали худож­ній керівник «Веселки» Людмила Петрецька та завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради Сергій Баранчиков. Гості свята побачили кілька цікавих номерів у виконан­ні різних груп ансамблю. Влашту­вали й різноманітні ігри, конкурси, розваги біля ялинки разом з Дідом Морозом. Насамкінець учасники ансамблю «Веселка» отримали но­ворічні подарунки.

Святкували Новий рік й інші аматорські колективи обласного Будинку культури профспілок: зразковий дитячий ансамбль на­родного танцю «Джерельця Кар­пат» (художній керівник – заслу­жений працівник культури Украї­ни Михайло Сачко) та вокальна студія «Зорепад» (керівник Тетяна Бабець).

 

У Закарпатській облпрофраді вітали працівників з Новим роком

Сергій Баранчиков

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

У конференц-залі За­карпатської облпрофради праців­ників обласної ради, галузевих обкомів профспілок, виконавчих дирекцій Фонду соціаль­ного страхування з тим­часової втрати працездатності, підвідомчих організацій профспілок привітали з Новим ро­ком та Різдвом Христо­вим. До учасників зі­брання звернулися голо­ва Закарпатської облпрофради Іван Король та директор виконавчої ди­рекції обласного відді­лення Фонду соціально­го страхування з тимча­сової втрати працездат­ності Ігор Сегляник. Іван Король вручив відзнаки ФПУ переможцям всеукраїнських конкурсів – кращим організаторам оздоровлення дітей та профспілкового навчан­ня у 2013 році.

Лунали привітання з новорічно-різдвяними святами й від юних ще­друвальників Закарпат­ського обласного Будин­ку культури профспілок (директор Ганна Табако­вич, художній керівник Тетяна Бабець). Особли­во запам’ятався виступ наймолодшої учасниці групи Софійки Фабіан, який викликав бурхливі оплески присутніх. Після закінчення святкового дійства дітям вручили новорічні подарунки.

 

Підсумки соціального діалогу

У Рівненському, Острозькому та Ро­китнівському ра­йонах підбили підсумки роботи щодо соціального діалогу.

За інформацією прес-служби Фе­дерації профспі­лок Рівненської області, спільні рішення про поліпшення ефектив­ності соціального діалогу підписали ще в трьох ра­йонах області та м. Остро­зі. Підписантами були го­лова ФПО, голови район­них адміністрацій та ра­йонних рад Острозького, Рівненського та Рокитнів­ського районів та м. Ост­рога, а також представник об’єднання роботодавців.

Підписання спільних рі­шень віншувало велику підготовчу роботу з ви­вчення стану колективних договорів та зобов’язань, проведену в районах спе­ціалістами ФПО, які безпо­середньо співпрацювали з керівниками та представ­никами господарських структур, організацій та підприємств, лідерами профспілкових організацій та головами галузевих профорганізацій. Зокрема, робочою групою в складі представників ФПОна чолі із заступником голови фе­дерації Марією Рожко було проаналізовано стан укладання та виконання колективних договорів ор­ганізацій району різних форм власності, в тому числі безпосередньо на місцях. Уході вивчення членами групи ситуації проводилися консультації з питань охорони праці, механізму розробки та ви­конання колдоговору, оплати праці, заборгова­ності із зарплати, зайня­тості, задоволення духовних і культурних потреб, а також дотримання консти­туційних прав та гарантій.

 

Плани на найближчі роки

Напередодні Нового року на Кіровоград­щині відбулася радісна подія: після три­валих, як ніколи складних, але конструк­тивних переговорів нарешті вдалося підписати нову Територіальну угоду на 2014–2017 роки.

Марія Іванова

керівник прес-центру ФПУ

Чим же особлива ни­нішня угода? Вона вперше базується на нормах Закону «Про соціальний діалог в Україні», що чітко визначив форми його здійснення. Голова Кі­ровоградської облдержадміністрації Андрій Нікола­єнко назвав угоду серйоз­ним, концептуальним ін­струментом, що передбачає чесні зобов’язання сторін, які разом мають дати пози­тивний результат. ОДАпо­кладає на себе 94 зобов’язання, насамперед спрямо­вані на соціально-економічний розвиток реального сек­тору економіки області, збе­реження і розвиток трудово­го потенціалу, створення гід­них умов праці. Влада зобов’язується сприяти детініза­ції економіки, забезпеченню своєчасної і повної виплати зарплати працівникам бю­джетної сфери, створенню нових робочих місць…

Як підкреслив голова облас­ного об’єднання організацій роботодавців Павло Штут­ман, крім звичних зобов’язань, що стосуються оплати й охорони праці, робото­давці наполягали на вве­денні положення про про­граму «Онко-стоп», спрямо­вану на раннє виявлення онкозахворювань. Тобто вони беруть на себе зобов’язання за кошти підпри­ємств організувати медичні огляди і за потреби допо­могти в лікуванні.

Серед основних турбот профспілок, як зазначив го­лова ФПОСергій Петров, за­безпечення продуктивної зайнятості. В цьому напрямі профспілкова сторона зобов’язалася повною мі­рою використовувати нада­ні законодавством права, особливо щодо масових звільнень. «Маємо за мету здійснювати ретельний контроль за дотриманням законодавчих норм стосов­но таких звільнень, вико­нання роботодавцями зобов’язань, передбачених ст. 50 Закону про зайнятість населення. Не менш важли­вим є питання оплати праці. Ці зобов’язання були най­більш складними в перего­ворах сторін Територіальної угоди. Нічого більше, ніж це передбачено законодав­ством, об’єднання робото­давців не погодилося гаран­тувати найманим працівни­кам. Єдине, про що домо­вились, – забезпечити вико­нання обласних програм за темпами підвищення міні­мальної зарплати, тому профспілки вживатимуть за­ходів щодо недопущення нижчого рівня оплати праці, ніж це передбачено галузе­вими угодами, вимагати­муть чіткого обґрунтування звернень роботодавців про відтермінування введення норм галузевих угод».

Більш вагомими були досяг­нення домовленостей сто­рін щодо охорони праці та здоров’я. З прийняттям За­гальнодержавної програми щодо поліпшення стану без­пеки, гігієни праці та вироб­ничого середовища на 2014–2018 роки з’явилася надія на вирішення бага­тьох проблем у цій сфері.

 

12.01.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання