« на головну 19.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Україна – Франція: спільний семінар освітянських профспілок

Україна – Франція: спільний семінар освітянських профспілок

Днями у рамках міжнародної кампанії «Об’єднаймося заради якісної освіти», яку розпочав Інтернаці­онал Освіти, Профспілка працівників освіти і науки України провела спільний українсько-французький семінар. Делегації обговорили питання особливос­ті освіти в Україні та Франції, захисту прав педаго­гів, діяльності профспілок у країнах, інформаційної складової роботи організацій.

За інформацією прес-служби профспілки, у роботі семінару взяли участь голова профспіл­ки Георгій Труханов, його за­ступники Сергій Романюк і Лю­бов Гарбаренко, голови обласних ор­ганізацій профспілки, фахівці апара­ту ЦК профспілки. Французьку сторо­ну представляли колеги з Національ­ної профспілки вчителів середніх шкіл Франції Оділь Кордільє, Жан-Марі Маяр та Флоріан Ласкру.

З інформацією про «Особливості системи освіти в Україні та Франції» виступили голова профспілки Геор­гій Труханов та координатор SNES Жан-Марі Маяр. У своїх презентаціях вони спинилися на специфіці струк­тури національних освітніх систем, фінансуванні галузі, на ролі педаго­гів, учнів, студентів у навчальному процесі.

Жвавою виявилася дискусія щодо перебігу соціального діалогу проф­спілок у країнах. Так, Георгій Труха­нов спинився на конструктивній складовій співпраці із соціальними партнерами, як-от підписання Галу­зевої угоди, спільна робота над важ­ливими документами, погодження нормативів тощо. Зі свого боку, Фло­ріан Ласкру повідомив, що влада Франції розуміє і чує профспілкову позицію, лише якщо громада вдаєть­ся до активних дій.

Питання оплати праці та соціаль­них гарантій освітян висвітлили спів­доповідачі Сергій Романюк і Флоріан Ласкру. Вони розповіли про складові зарплати педагогічних працівників, систему доплат і надбавок, співвідно­шення зазначених сум із рівнем жит­тя країн.

На завершення спільного заходу учасники поділилися досвідом інфор­маційної роботи профспілок України та Франції. Оділь Кордільє та Інна Михальченко, заввідділом інформа­ційного забезпечення та комунікацій ЦК профспілки, акцентували увагу на оперативній поінформованості спілчан через власну мережу та веб-ресурси, а також на ефективній співпраці із провідними ЗМІ щодо інфор­мування суспільства про гострі проблеми освітянської галузі.

 

Угода про співпрацю у сфері захисту прав споживачів

Як повідомила Анна Шарова, завідувач відді­лу із соціально-економічних питань Миколаївської облпрофради, нещодавно укладено Угоду про співпрацю між Миколаївською облпрофрадою та інспек­цією з питань захисту прав споживачів, підписи під якою поставили відповід­но голова облпрофради Юрій Толмачов та в. о. на­чальника інспекції Ірина Циган.

Сторони переконані, що підписання цього надзви­чайно важливого докумен­та забезпечить набуття споживачами області від­повідних правових знань і сприятиме ефективному захисту їхніх прав.

Реалізація угоди передба­чає, зокрема, спільне про­ведення заходів щодо роз’яснення законодав­ства про захист прав спо­живачів. Відтак облпроф­рада продовжує цикл по­стійно діючих семінарів профактиву.

 

Майбутнє профспілки – в її оновленні

Людмила Шевченко

голова методради профспілки

Нещодавно відбувся семінар Профспілки працівників оборон­ної промисловості України на тему «Чергові за­вдання профспілки в постін­дустріальному світі».

У ході презентацій, інтерак­тивних лекцій, дискусій учасники окреслили основні риси сучасного постіндустрі­ального суспільства, обгово­рили головні тенденції роз­витку промисловості взагалі та оборонної промисловості зокрема. Великий інтерес викликала інформація щодо нових видів і форм зайня­тості, пов’язаних із науково-технічним прогресом.

Також обговорювалося пи­тань змін на ринку праці та їх вплив на чисельність чле­нів профспілки. За підсумка­ми проведення STEP- і SWOT-аналізів середовища діяльності профспілки учас­ники семінару дійшли ви­сновку про нагальну потре­бу оновлення, модернізації профспілки, визначення но­вих пріоритетних завдань, застосування нових підходів до управління тощо. Із заці­кавленням присутні прослу­хали нову для них інформа­цію про сутність, технології та методи профспілкового органайзингу.

Результат семінару – поста­нова ЦРпрофспілки «Про модернізацію Профспілки працівників оборонної про­мисловості України в постін­дустріальному світі».


Коротко

Рівненщина | Голова ФПО Микола Шершун зустрівся з профлідерами споживчої ко­операції Сарненського райо­ну. Колдоговір 2011–2012 ро­ків Клесівського споживчого товариства Сарненської рай­споживспілки визнано най­кращим в Україні у сфері спо­живчої кооперації. За пере­могу на Всеукраїнському конкурсі колектив нагоро­джено дипломом, почесним знаком і грошовою винагоро­дою від ФПУ. Такі ж відзнаки за розвиток соцпартнерства отримала й голова правління Ніна Попок.

Хмельниччина | Нещо­давно у навчально-культурному центрі «Побужжя» ФПО відбувся семінар для го­лів первинок шкіл області. Перед його учасниками ви­ступили заступник голови об­кому профспілки працівників освіти і науки України Георгій Яремчук, працівники обкому профспілки та навчально-культурного центру «Побуж­жя». Присутні ознайомилися з досвідом роботи первин­них освітянських профспілко­вих організацій обласного центру.

Івано-Франківщина | У с. Яблуниця відбувся Перший обласний зліт ветеранів ту­ризму. Ініціаторами заходу виступили облпрофрада і об­ласний державний центр ту­ризму та краєзнавства учнів­ської молоді ПрАТ«Івано-Франківськтурист». Відкрив­ся зліт на туристичній базі «Карпати». Понад 50 учасни­ків, організаторів турпоходів, членів нинішніх туросередків переглянули тематичну фото­виставку, кінострічки, здій­снили сходження на гірську вершину Хом’як. На зльоті було прийнято звернення до органів виконавчої влади щодо розвитку туризму в Карпатах, належної організа­ції турпоходів у гірській міс­цевості та навчання їх про­відників.

10.11.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання