« на головну 08.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Профспілкове навчання на театральних підмостках

Профспілкове навчання на театральних підмостках

Чернігівський навчально-методичний центр профспі­лок постійно впроваджує нові форми, методи і тема­тики навчання. Різноманітністю відзначаються й місця проведення семінарів. Поряд з навчанням безпосе­редньо на базі центру заходи організовуються в райо­нах, на підприємствах, у вишах та школах, а віднедав­на й у закладах культури Чернігова.

 Віталій Копиш

заступник завідувача навчального відділу НМЦ ФПО Чернігівської обл.

Уже відбулося навчання го­лів первинок, голів та членів постійно дію­чих комісій профкомів з питань культурно-масової, спортивної та оздо­ровчої роботи на базі Чер­нігівського історичного музею ім. Василя Тарнов­ського, а також Чернігів­ського літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинсько­го. І ось – нова зустріч, цього разу в стінах Черні­гівського обласного акаде­мічного українського музично-драматичного теа­тру ім. Т. Г. Шевченка.

Навчання проходило в затишному концерт-холі театру, де представники профорганізацій розгля­нули актуальні питання дитячого відпочинку про­тягом літнього сезону 2013 року. Семінар від­крив заступник голови ФПО Чернігівщини Пе­тро Чорнорот. Далі слово отримала заступник за­відувача відділу соціально-економічного за­хисту ФПО Ніна Грицай, яка зосередила увагу на проблемі встановлення оптимального терміну оздоровлення дітей, що обмежує масштаби цієї діяльності. Директор Чернігівської міської ви­конавчої дирекції облас­ного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати пра­цездатності Віта Бах­мацька запросила лідерів профспілкових організа­цій усіх рівнів до актив­нішої співпраці, навівши відповідні фінансові ар­гументи.

Далі перед профспіл­ковим загалом виступи­ли генеральний директор театру Сергій Линник та художній керівник – го­ловний режисер, заслу­жений артист України Андрій Бакіров. Митці коротко розповіли про етапи становлення теа­трального колективу – від його заснування в 1934 році до сьогодення, коли Чернігівську драму зна­ють у багатьох містах України та ближнього за­рубіжжя. Керівники теа­тру та присутні профспіл­кові лідери домовились про проведення спільних заходів у майбутньому, з турботою про духовний розвиток спілчан через відвідини вистав, органі­зацію тематичних вечо­рів та концертів. Продо­вжили знайомство з теа­тром провідні актори й музиканти колективу, які продемонстрували свої творчі таланти.

 

 

 Головні акценти роботи

 Днями в Дніпропетровському Будин­ку профспілок відбулася зустріч заступ­ника Голови ФПУ Сергія Кондрюка з представниками членських організацій облпрофоб’єднання.

 За інформацією прес-центру Дніпропетров­ського облпрофоб’єднання, Сергій Кондрюк розповів про основні напря­ми роботи головного проф­спілкового штабу країни, зокрема участь у формуван­ні проекту Держбюджету–2014, розробці Концепції со­ціального розвитку Украї­ни. Значна частина його ви­ступу була присвячена ак­туальним питанням укла­дення нової Генеральної угоди на 2013–2015 роки та прийняття нового Трудово­го кодексу. Підкреслюва­лась важливість невідклад­ного прийняття цих доку­ментів. Сергій Кондрюк по­дякував дніпропетровцям за активну участь у їх підго­товці і підтримку всіх дій Федерації з обстоювання прав та інтересів трудящих. Також заступник Голови ФПУ відповів на численні запитання присутніх.

Представники дніпропетровських профспілок пози­тивно сприйняли звістку про призначення Голови ФПУ Юрія Кулика головою Національної тристорон­ньої соціально-економічної ради та висловили спо­дівання, що це сприятиме зростанню профспілкового авторитету й активізації вирішення на державному рівні нагальних соціально-економічних проблем, які нині турбують спілчан Дніпропетровщини та всієї країни.

 

 

 З користю для спілчан

 Облпрофрадою Івано-Франківщини спіль­но з Територіальним відділенням Всеукраїнської громадської організації Асоціа­ції платників податків України та Головним управлінням Міністерства доходів та збо­рів України в Івано-Франківській області проведено семінар на тему: «Особливос­ті оподаткування доходів неприбуткових (профспілкових) організацій та установ».

Як повідомив Сергій Лизанчук, спеціалісти звернули увагу на порядок складання і терміни по­дання звітності до органів Державної податкової служби, оподаткування профспілкових виплат у поточному році, розміри соціальних податкових пільг, утримання та спла­ту до бюджету податку на доходи фізичних осіб і не­рухоме майно, надання по­даткового розрахунку за відповідними формами.

Представник обласного державного архіву ознайо­мив учасників семінару з прийнятими у 2013 році но­вими нормативними акта­ми, що регламентують до­кументування управлін­ської інформації в проф­спілкових організаціях.

Члени профспілкових ор­ганізацій Прикарпаття отримали вичерпні відпо­віді на свої запитання, а та­кож інформаційні матеріа­ли для вивчення та вико­ристання в роботі.

 

 

 Коротко

 Охорона праці | На базі Карпатського експертно-технічного центру Держ­гірпромнагляду України проведено навчання голів профкомів та керівників профспілкових закладів з питань охорони праці. Більше 30 лідерів профспі­лок працівників хімічних та нафтохімічних галузей, а також нафтової та газової промисловості області прослухали курс лекцій і склали екзамен на знання ЗУ «Про охорону праці» й інших законодавчих актів. Після завершення навчан­ня слухачі отримали по­свідчення.

Акція | Активно долучи­лися до Всеукраїнської ак­ції «Серце до серця» чле­ни учнівського профкому вищого професійного учи­лища № 25 м. Хмельниць­кого. Мета її – збір коштів для закупівлі медичного обладнання дітям з вада­ми слуху. Ініціаторами ми­лосердної акції стали 12 учнів, зокрема Влад Попе­речний, Андрій Кібець, Аня Трембач, Петро Дей­нека, Микола Волошин, Максим Павлюк, Слава Хи­трий, Аня Глущак, Аня Са­пуга, Аня Польовик, Таня Лящук та Ліза Юрчук. Юні волонтери збирали кошти в училищі та на вулицях міста. Загалом було зібра­но понад 1500 грн. «Я за­доволена їхньою активніс­тю, – сказала голова учнів­ського профкому, майстер-вихователь навчального закладу Наталія Пенде­люк. – Такі акції проводи­тимемо й надалі».

Молодь | Активізувала роботу молодіжна рада облпрофради Закарпаття, яку очолює Федір Смірнов. На її засіданні обговорю­валися шляхи реалізації обласної програми забез­печення молоді житлом на 2013–2017 роки. На окре­мих аспектах молодіжної політики зупинилася в сво­єму виступі спеціаліст об­ласної профорганізації працівників держустанов, член Молодіжної ради ФПУ Роксана Єнінгі. Цікаво пройшла фахова дискусія на тему «Молодіжна полі­тика профспілок: реалії і перспективи», в якій взяли участь члени молодіжної ради та запрошені керів­ники галузевих профспі­лок. Йшлося, зокрема, про проблеми зайнятості, ор­ганізації оздоровлення та дозвілля молоді тощо. До роботи засідання долучив­ся і голова Закарпатської облпрофради Іван Король.

09.06.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання