« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

На обрії «культурного» обкому – 60

На обрії «культурного» обкому – 60

 Весна подарувала Кіровоградському обкому профспілки працівників культу­ри чудове свято – його 60-річчя. З цієї нагоди членські організації організува­ли в оновленому обласному музично-драматичному театрі святкування.

 Марія Іванова

керівник прес-центру

У розрізі однієї організації 60 – це справжній літопис до­брих справ. На ювілейному полотні немов вигаптова­но всі доробки цих літ. Про них і йшлося під час свята. Най­більше компліментів лунало на адресу лідера «культурного» обко­му Зої Кадук.

Привітав обкомівців вірний друг профспілок (спілчанин з 1966 року) голова облради Микола Ко­вальчук. Він підкреслив, що Кіро­воградщина має потужну проф­спілкову структуру, яка об’єднується у ФПО. На цьому фоні поміт­но виділяється обком профспілки працівників культури, який не­змінно захищає права та інтереси спілчан, різними заходами підтвер­джує свою дієвість. Усі важливі соціально-економічні питання проф­спілки вирішують разом з владою і роботодавцями – в області склав­ся міцний соціальний діалог.

Підтримала думку щодо співпраці влади і профспілки керівник департаменту культури, туризму і культурної спадщини ОДА Валентина Животовська. До речі, депар­тамент підготував особливий пода­рунок – усі нові працівники вступи­ли до лав профспілки. А підтвер­дженням тісної співпраці партне­рів стане угода про співпрацю, яку сторони наразі відпрацьовують.

Високо оцінив діяльність обко­му профспілки і всіх його структур­них ланок голова ФПО Сергій Пе­тров: «Ви не тільки на високому рівні виконуєте професійні обов’язки, а й віднаходите час для гро­мадських справ, успішно очолюєте первинні, районні профорганізації. Ви – легкі на підйом, разом з інши­ми членськими організаціями бе­рете участь у мітингах, акціях про­тесту… Ми разом, тому й дістаємо перемоги. На Кіровоградщині має­мо високий показник профспілко­вого членства – майже 90% праців­ників. Утішає й те, що серед 124 тис. спілчан третину складає молодь, за якою майбутнє».

Великі надії на молодь покла­дають і в обкомі профспілки пра­цівників культури, саме тому під час ювілейного святкування стар­ше покоління профактивістів пе­редало молодим колегам звернення-наказ: берегти і примножу­вати культурні та профспілкові традиції, створювати свій стиль у роботі. Особливою увагою були оточені й ветерани праці профор­ганів. Їм було чим поділитися, на­приклад колишній голова обкому профспілки Іван Шаповаленко за­уважив, що обласна організація за­вжди працювала в команді, тому й досягала результатів.

Оскільки обком профспілки ба­гатогалузевий, то з вітальними про­грамами виходили на сцену праців­ники музеїв, бібліотек, шкіл есте­тичного виховання, музичного учи­лища, спортсмени… А голова профкому обласної Державної телераді­окомпанії Ірина Маєвська була ве­дучою свята. Гарно привітали пра­цівників культури артист театру Ігор Кодема, народна артистка України, художній керівник академіч­ного театру музики пісні і танцю «Зоряни» обласної філармонії, не­змінна голова профкому Антоніна Червінська, колективи Кіровоград­ського музичного училища, Олек­сандрійського училища культури… Як годиться, на святі було багато на­город, подяк, теплих слів, пісень, танців і щирого спілкування.

 

 

 З турботою про відпочинок

 Педагогічний колектив Війтовецької загальноосвітньої школи Волочиського району, що на Хмельниччині (директор Олек­сандра Воробйова, голова профкому Ірина Огер), постійно вдосконалює навчально-виховний процес. Завдяки цьому їх вихованці посідають призові місця на учнівських олімпіадах, різноманітних конкурсах та спортивних змаганнях.

 Валерій Марценюк

Заслуговує на увагу шефство над на­вчальним закладом Писарівської музич­ної школи цього ж району. Учні мають можливість опановувати гру на сопіл­ці, гітарі, фортепіано, бая­ні, акордеоні тощо. До вподоби глядачам виступи вокально-інструментального ансамблю, в складі якого вчителі та їхні шефи.

Турбуються тут і про відпо­чинок учнів та вчителів під час літніх канікул. Заступ­ник директора з навчаль­ної частини Сергій Коваль зауважує, що цьому питан­ню адміністрація школи надає неабиякого значен­ня. Зокрема, щорічно при школі діє табір відпочинку з денним перебуванням учнів усіх класів, крім ви­пускних. А цьогоріч чека­ють приїзду волонтерів з Ірландії, які організують для учнів гуртки з вивчен­ня іноземної мови, виго­товлення різноманітних ручних виробів.

Плануються поїздки педа­гогів та учнів до Кам’янця-Подільського, на Львівщи­ну до замків «Золота під­кова» тощо. Волочиський райком профспілки пра­цівників освіти і науки, який очолює Любов Чер­ничко, вишукує можли­вість, аби здешевити путів­ки для педагогів навчаль­ного закладу. Будуть про­водитися й різноманітні оздоровчі заходи.

 

 Мистецтво бути лідером

 Від перших хви­лин спілкування з Валентиною Ко­валь розумієш, що її доля пов’язана з ро­ботою в профспіл­ці. Таку активність та доброзичливість, як у неї, нині дуже важко зустріти. Із 37 років роботи в системі житлово-комунального гос­подарства 35 вона присвятила захисту соціально-економічних і трудових прав людини.

 Тетяна Солодовникова

завідувачка оргвідділу Запорізької облпрофорганізації ЖКГ

Молодою дівчиною, закінчивши Запо­різький будівель­ний технікум, вона почала свою трудову діяль­ність на посаді майстра ЖЕУ-19 у Комунарському ра­йоні м. Запоріжжя, а незаба­ром стала інженером ПТО. У1978 році обрана головою профкому. Відтоді не раз змінювалися її посади в профспілці, але й до сьогод­ні вона як профспілковий ку­ратор м. Запоріжжя служить людям, беручи на себе ве­личезну частку обов’язків, виконуючи їх компетентно і з любов’ю.

Валентина Іванівна по праву пишається тим, що свого часу зуміла допомогти бага­тьом з працевлаштуванням, отримати житло, надати ма­теріальну допомогу в кри­тичній ситуації. Багато уваги приділяє створенню побуто­вих умов для працівників га­лузевих підприємств, за що їй особливо вдячні диспет­чери. Справа честі для неї – розробка та укладення кол­договорів.

А скільки турпоїздок, оздо­ровчих та культмасових захо­дів організовано за її ініціа­тивою! З її легкої руки тільки в минулому оздоровчому се­зоні понад 2500 членів проф­спілки житлово-комунального господарства м. Запо­ріжжя відпочили на Азов­ському морі. Святою спра­вою для Валентини Коваль є вшанування ветеранів Вели­кої Вітчизняної війни.

Профспілковому лідеру Ва­лентині Коваль усе дається з легкістю. Тому й ідуть до неї люди за допомогою, знаю­чи, що завжди підтримає, порадить. Товариська, до­брозичлива, вона скрізь має добрі ділові контакти, авто­ритет, а коли доводиться стикатися з труднощами, не забариться виявити наполе­гливість і силу волі.

Усе це з народження закла­дено в її характері, а також виховане батьками – Іваном Юхимовичем і Поліною Іла­ріонівною, які з дитинства були для дочки взірцем. Ви­раз, який часто повторював батько Валентини, став її професійним девізом: «Ста­витися до людей потрібно так, як би ти хотіла, щоб ста­вилися до тебе».

Цінують Валентину Іванівну як грамотного досвідченого керівника, який володіє до­статнім багажем технічних та економічних знань. Вона заслужено користується ав­торитетом серед 5500 чле­нів профспілки ЖКГ м. Запо­ріжжя, що є об’єднуючою ланкою первинок. Спираю­чись на славні традиції ко­лективів підприємств, дієву підтримку адміністрації, профспілкові організації га­лузі на чолі з авторитетним лідером плідно працюють у нинішніх нелегких умовах.

Валентина Коваль робить ва­гомий внесок у діяльність Профспілки працівників ЖКГ України. Вона є членом ЦК та президії обкому галузевої профспілки, головою постій­ної комісії з питань організа­ційної роботи в області. За особистий внесок у розвиток профспілкового руху в Украї­ні, високий професіоналізм нагороджена нагрудним зна­ком ФПУ«Профспілкова від­знака», удостоєна почесного звання галузевої профспілки «Кращий профспілковий лі­дер року», «Лауреат Премії галузевої профспілки». Від­значена нагрудним знаком ЦК профспілки «Почесна від­знака Профспілки працівни­ків громадського обслугову­вання». Запорізька обласна рада за сумлінну багаторічну працю нагородила її орде­ном «За заслуги перед Запо­різьким краєм».

До того ж, Валентина Іванів­на – творча особистість. Її золоті руки пристосовані до будь-якої роботи, а як сер­дечно вона виконує роман­си, з якою турботою ставить­ся до сім’ї сина Дмитра та улюбленого онука Олексан­дра, яке тепло дарує своїй мамі… На роботі і вдома вона намагається бути ко­рисною для всіх.

02.06.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання