« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Міжрегіональний семінар профспілки працівників культури України

Міжрегіональний семінар профспілки працівників культури України

 У своїй роботі профспілка працівників культури ефек­тивно використовує таку форму навчання профспіл­кових працівників, як проведення виїзних міжрегі­ональних семінарів голів обласних профспілкових організацій із різних напрямів роботи. За доброю тра­дицією цього року такий семінар-навчання розпочав свою роботу у закарпатському Мукачевому. В його ро­боті взяли участь профспілкові працівники й активісти Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Кіровоград­ської, Закарпатської, Луганської, Рівненської, Хмель­ницької, Черкаської та інших обласних профспілкових організацій України.

  Сергій БАРАНЧИКОВ

Хлібом-сіллю почесних гос­тей зустріча­ли закарпатці у селі Нижня Грабівниця Мукачівсько­го району. Відкриваючи семінар-навчання, голова ЦК профспілки працівни­ків культури України Людмила Перелигіна на­голосила, що питання по­рядку денного – «Соціально-правовий захист працівників культури на селі: реалії і перспекти­ви» – надзвичайно акту­альне для галузі, адже саме працівники низової ланки культури – клубів, будинків культури, біблі­отек формують імідж галузі у суспільному житті.

У роботі міжрегіональ­ного семінару-навчання взяв участь Голова ФПУ Юрій Кулик. У своєму ви­ступі він окреслив осно­вні напрями діяльності ФПУ на найближчий пе­ріод, а головним страте­гічним завданням він вважає підвищення ролі та іміджу ФПУ на міжна­родному та всеукраїн­ському рівнях, погли­блення соціального діа­логу. Нині на порядку денному – підписання Генугоди, узгодження по­зицій з урядовою сторо­ною та роботодавцями. Триває конструктивний діалог ФПУ з Верховною Радою, Кабінетом Міні­стрів України, зокрема з новопризначеними міні­страми, Радою Федерації роботодавців України.

Юрій Кулик зазначив, що профспілкові праців­ники повинні завжди спіл­куватися з людьми, обсто­ювати їхні права та інтереси, допомагати у розв’язанні наболілих про­блем. Тому такого важли­вого значення набуває проведення профспілкою працівників культури у Закарпатті семінару-навчання, що передбачає ознайомлення з роботою сільських закладів куль­тури, спілкування з пра­цівниками та профакти­вістами на місцях.

На відкритті семінару-навчання виступили та­кож голова Закарпат­ської облпрофради Іван Король, голова облпрофорганізації працівників культури, член Ради ФПУ Наталія Товтин, началь­ник управління культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба, начальник відділу культури Мукачівської РДА Марія Лешко.

Учасники семінару-навчання ознайомилися з роботою сільських за­кладів культури Мука­чівського, Виноградів­ського, Ужгородського, Тячівського районів, фольклорними традиція­ми національних мен­шин Закарпаття – угор­ців, словаків, румунів.

Завершився семінар проведенням круглого столу та фахової дискусії на тему «Соціально-правовий захист праців­ників культури на селі: реалії і перспективи».

 

 

 ВШАНУВАННЯ ЛЮДЕЙ ПРАЦІ

  У місті Нова Одеса Миколаївської області напередодні новорічних свят у районному Будинку культури відбулася урочиста цере­монія нагородження переможців конкурсу «Людина року Новоодещини–2012».

 Новоодещина славиться свої­ми трударями, які невтомно працюють на хлібних нивах, вирощують щедрі врожаї, ви­ховують і навчають дітей, примножують славу рідного краю. Яскравим свідченням визнання цієї самовідданої праці є започаткований шість років тому депутатами район­ної ради конкурс «Людина року Новоодещини». Визна­чаючи переможців, конкурс­на комісія віддала перевагу тим, хто заслуговує на гро­мадське визнання, займає ак­тивну життєву позицію, пові­домила Миколаївська облас­на організація профспілки.

У номінації «Освіта» звання «Людина року Новоодещи­ни» отримала голова Ново­одеської районної організації профспілки працівників осві­ти Олександра Погоріла, яку нещодавно нагороджено на­грудним знаком «Заслуже­ний працівник Профспілки працівників освіти і науки України» зі ступенем «Золота відзнака». Лауреатами кон­курсу також виявилися за­ступник директора з навчально-виховної роботи Но­воодеської гуманітарної гім­назії Галина Гончар і вчитель фізкультури Артемівської ЗОШ Олександр Кравченко.

 

 

 ВИЗНАЧЕНО ОРІЄНТИРИ

  Вище професійне училище № 25 міста Хмельницького, яке вважається престиж­ним навчальним закладом, – одне із кра­щих в регіоні. Очолює його кандидат пе­дагогічних наук, заслужений працівник освіти України Олег Гаврилюк. Нині на базі дев’яти класів заклад готує електромон­терів, автослюсарів, секретарів керівника, операторів комп’ютерного набору, живо­писців, на базі повної загальної середньої освіти – фахівців із діловодства, комерцій­ної діяльності, дизайну за рівнем акреди­тації молодших спеціалістів.

  Валерій МАРЦЕНЮК

Завдяки зусиллям керівника училища тут створено усе не­обхідне, аби учні стали справ­жніми фахівцями. Так, до їхніх послуг – багатий книжковий фонд бібліотеки, сучасний на­вчальний корпус, навчально-виробничі майстерні. Своєму успіхові освітяни закладу за­вдячують і профкому, який є надійним помічником у не­легкій справі виховання під­ростаючого покоління. Очо­лює первинку вже п’ять років поспіль майстер-вихователь Світлана Клик.

Днями у навчальному закладі відбулися звітно-виборні профспілкові збори. У висту­пах учасників зібрання ішлося про те, що тісна співпраця ди­рекції та профкому сприяє за­безпеченню стабільності, ефективній діяльності закла­ду. Щороку тут укладається колдоговір, у якому велика увага приділяється соціально­му захисту працівників учили­ща. Інженерно-педагогічні працівники своєчасно та в повних обсягах отримують не лише зарплату, а й передба­чені законодавством допла­ти, винагороди за сумлінну працю, матеріальну допомо­гу на оздоровлення. Учасники зібрання вказали на недоліки в роботі профкому, визначи­ли орієнтири його діяльності на перспективу та обрали но­вий склад профкому та реві­зійної комісії. А головою профкому обрано викладача Оксану Безінську.

 

  КОРОТКО

ХАРКІВЩИНА | Новий рік та Різдво – свята, яких із нетерпінням чекають наші діти. Тож профспілки Хар­ківської області зробили все можливе, аби виправ­дати їхні очікування. Під час новорічних канікул Об’єднання профспілок Харківської області за учас­тю галузевих обласних профспілкових організацій провели понад 30 дитячих новорічних свят у 10 за­кладах культури Харкова та області. Малечу зустрі­чали біля новорічної ялин­ки Дід Мороз, Снігуронька й різні казкові персонажі. Діти залюбки подивилися цікаві вистави та отримали новорічні подарунки.

ТЕРНОПІЛЬЩИНА | Вже стало традицією для проф­спілок Тернопільщини вла­штовувати новорічно-різдвяну ялинку для дітей своїх спілчан. Два тематич­них ранки для близько 500 хлопчиків і дівчаток пра­цівників різних галузей бюджетної та виробничої сфер відбулися в обласно­му театрі актора і ляльки та обласному академічно­му драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка. Цікаве театралізоване дійство біля зеленої красуні з Ді­дом Морозом, Снігуронь­кою, котом Базиліо та Алі­сою, Вовком і Зайчиком подарувало маленьким глядачам безліч незабутніх вражень. Малеча дружно водила хороводи, брала участь у різних конкурсах, отримуючи за кмітливість і спритність спеціальні призи.

ЧЕРКАЩИНА | 5–7 січня понад дві тисячі дітей отримали подарунки й узяли активну участь у конкурсах, веселих хоро­водах та забавах, що підго­тували для них артисти Черкаського обласного академічного театру ля­льок. Малечу та її батьків вітали голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, заступник голо­ви облради Василь Касян, голови галузевих профоб’єднань. Представники духовенства розповіли ді­тям про історію святкуван­ня Різдва Христового та подарували їм на згадку про свято іконки.

19.01.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання