« на головну 19.08.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1255)
01
Серпень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

На запорізькому «Облводоканалі» не виплачували зарплату

На запорізькому «Облводоканалі» не виплачували зарплату

 Непроста ситуація, що склалася на КП «Облводоканал» Запо­різької облради після призначення нового генерального дирек­тора, вже неоднора­зово привертала увагу керівництва Федера­ції профспілок України. Про неї повідомляло­ся на офіційному веб-порталі ФПУ та в проф­спілковій пресі.

Олексій КОРЕЦЬКИЙ

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

Нагадаємо, що минулого року юристи ФПУ надали необхідну допомогу пра­цівникам підприємства у вирішенні проблеми за­боргованості із зарплати. Голова ФПУ Юрій Кулик звернувся з лис­том до керівника Запорізької облдержадміністрації, а голова Проф­спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслу­говування населення України Олексій Романюк – до обласної прокуратури й ради депутатів з проханням запобігти порушенню законних прав працівників.

Первинна профспілкова органі­зація КП «Облводоканал» також неодноразово зверталася до орга­нів місцевої влади, власника під­приємства, прокуратури та судів щодо усунення перешкод для за­конної діяльності профспілки, по­рушення прав найманих працівни­ків. У позовних заявах, зокрема, йшлося про те, що директор вище­зазначеного підприємства пере­шкоджав голові профкому викону­вати свої законі функції, погрожу­ючи звільненням, вимагав надати звіт про використання профспіл­кових внесків і, що найгірше, сво­єчасно не виплачував зарплату працівникам підприємства.

Первинку підтримала Запорізь­ка обласна організація профспіл­ки працівників житлово-комунального господарства, місцевої про­мисловості, побутового обслугову­вання населення в Орджонікідзев­ському районному суді м. Запоріж­жя, де розглядався позов директо­ра КП «Облводоканал». Суд ухва­лив рішення про відмову директо­ру в задоволенні позовних вимог у повному обсязі, повідомила голо­ва Запорізької обласної організа­ції профспілки працівників ЖКГ Алла Малигіна, і визнав їх необ­ґрунтованими.

З перших днів своєї роботи ке­рівник КП «Облводоканал» пору­шував права профспілок, не прово­див колективні переговори, вчасно не виплачував заробітну плату працівникам. «Ми обстоюємо пра­во профспілки на її діяльність, а також право людей вчасно отри­мувати зарплату й вважаємо, що з керівником підприємства потріб­но розірвати контракт і таким чи­ном припинити свавілля, що чи­ниться на КП «Облводоканал», – прокоментувала ситуацію Алла Малигіна.

Запорізька обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, міс­цевої промисловості, побутового обслуговування населення у цій ситуації була змушена знову звер­нутися до ЦК і Федерації профспі­лок України для врелювання кон­фліктної ситуації на КП «Облводо­канал».

 

 Профспілки перемогли. Справедливість поновлено

 Олексій РОМАНЮК

голова Профспілки працівників громадського обслуговування України

 Не бажаючи миритися із сва­віллям в. о. керівника підпри­ємства В. Дедюріна, проф­спілкова організація «Облво­доканалу», обком профспілки ЖКГзвернулися до прокура­тури Запорізької області й облдержадміністрації.

Не отримавши належного реагування, Запорізька об­ласна організація профспіл­ки ЖКГта первинка підпри­ємства звернулися до керів­ництва Запорізької облпрофради, ЦК галузевої профспілки, Федерації профспілок України, а також подали позови до суду щодо усунення перешкод для за­конної профспілкової діяль­ності та порушення прав на­йманих працівників «Облво­доканалу» на гідну працю. Тож після тривалої боротьби Запорізького обкому проф­спілки ЖКГпроти неправо­мірних дій керівника КП «Облводоканал» в. о. гене­рального директора підпри­ємства В. Дедюрін подав за­яву про звільнення за влас­ним бажанням.

Хочу привітати профспілкову організацію «Облводокана­лу» й обком профспілки з перемогою на шляху обсто­ювання своїх законних прав, а також висловити вдячність облпрофраді та керівництву Федерації профспілок Украї­ни за підтримку в цій непро­стій ситуації.

 

10.01.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання