« на головну 23.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

На запорізькому «Облводоканалі» не виплачували зарплату

На запорізькому «Облводоканалі» не виплачували зарплату

 Непроста ситуація, що склалася на КП «Облводоканал» Запо­різької облради після призначення нового генерального дирек­тора, вже неоднора­зово привертала увагу керівництва Федера­ції профспілок України. Про неї повідомляло­ся на офіційному веб-порталі ФПУ та в проф­спілковій пресі.

Олексій КОРЕЦЬКИЙ

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

Нагадаємо, що минулого року юристи ФПУ надали необхідну допомогу пра­цівникам підприємства у вирішенні проблеми за­боргованості із зарплати. Голова ФПУ Юрій Кулик звернувся з лис­том до керівника Запорізької облдержадміністрації, а голова Проф­спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслу­говування населення України Олексій Романюк – до обласної прокуратури й ради депутатів з проханням запобігти порушенню законних прав працівників.

Первинна профспілкова органі­зація КП «Облводоканал» також неодноразово зверталася до орга­нів місцевої влади, власника під­приємства, прокуратури та судів щодо усунення перешкод для за­конної діяльності профспілки, по­рушення прав найманих працівни­ків. У позовних заявах, зокрема, йшлося про те, що директор вище­зазначеного підприємства пере­шкоджав голові профкому викону­вати свої законі функції, погрожу­ючи звільненням, вимагав надати звіт про використання профспіл­кових внесків і, що найгірше, сво­єчасно не виплачував зарплату працівникам підприємства.

Первинку підтримала Запорізь­ка обласна організація профспіл­ки працівників житлово-комунального господарства, місцевої про­мисловості, побутового обслугову­вання населення в Орджонікідзев­ському районному суді м. Запоріж­жя, де розглядався позов директо­ра КП «Облводоканал». Суд ухва­лив рішення про відмову директо­ру в задоволенні позовних вимог у повному обсязі, повідомила голо­ва Запорізької обласної організа­ції профспілки працівників ЖКГ Алла Малигіна, і визнав їх необ­ґрунтованими.

З перших днів своєї роботи ке­рівник КП «Облводоканал» пору­шував права профспілок, не прово­див колективні переговори, вчасно не виплачував заробітну плату працівникам. «Ми обстоюємо пра­во профспілки на її діяльність, а також право людей вчасно отри­мувати зарплату й вважаємо, що з керівником підприємства потріб­но розірвати контракт і таким чи­ном припинити свавілля, що чи­ниться на КП «Облводоканал», – прокоментувала ситуацію Алла Малигіна.

Запорізька обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, міс­цевої промисловості, побутового обслуговування населення у цій ситуації була змушена знову звер­нутися до ЦК і Федерації профспі­лок України для врелювання кон­фліктної ситуації на КП «Облводо­канал».

 

 Профспілки перемогли. Справедливість поновлено

 Олексій РОМАНЮК

голова Профспілки працівників громадського обслуговування України

 Не бажаючи миритися із сва­віллям в. о. керівника підпри­ємства В. Дедюріна, проф­спілкова організація «Облво­доканалу», обком профспілки ЖКГзвернулися до прокура­тури Запорізької області й облдержадміністрації.

Не отримавши належного реагування, Запорізька об­ласна організація профспіл­ки ЖКГта первинка підпри­ємства звернулися до керів­ництва Запорізької облпрофради, ЦК галузевої профспілки, Федерації профспілок України, а також подали позови до суду щодо усунення перешкод для за­конної профспілкової діяль­ності та порушення прав на­йманих працівників «Облво­доканалу» на гідну працю. Тож після тривалої боротьби Запорізького обкому проф­спілки ЖКГпроти неправо­мірних дій керівника КП «Облводоканал» в. о. гене­рального директора підпри­ємства В. Дедюрін подав за­яву про звільнення за влас­ним бажанням.

Хочу привітати профспілкову організацію «Облводокана­лу» й обком профспілки з перемогою на шляху обсто­ювання своїх законних прав, а також висловити вдячність облпрофраді та керівництву Федерації профспілок Украї­ни за підтримку в цій непро­стій ситуації.

 

10.01.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання