« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Вирішення житлових проблем громадян – одна з турбот профспілок

Вирішення житлових проблем громадян – одна з турбот профспілок

 Зважаючи на необхідність поширення ін­формації про можливості отримання кре­дитів на будівництво чи придбання житла в межах діючих житлових програм, у пер­шу чергу – програми надання пільгової іпо­теки «Доступне житло», 29 серпня Мико­лаївська облрада профспілок за участю Миколаївського регіонального управлін­ня Державної спеціалізованої фі­нансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному жит­ловому будівництву» провела засі­дання круглого столу, на якому об­говорювалися соціальні ініціативи Президента України щодо здешев­лення вартості іпотечних креди­тів для забезпечення громадян до­ступним житлом.

 Участь у засіданні взяли представ­ники обласної ради профспілок; обласних органі­зацій профспілок праців­ників будівництва, агро­промислового комплексу, житлово-комунального господарства, освіти і на­уки, державних установ, соціальної сфери, торгівлі; Миколаївського міського комітету профспілки пра­цівників освіти і науки; первинної профспілкової організації студентів НУК ім. Адмірала Макарова; Молодіжної ради обласної організації профспілки працівників державних установ; профспілкових комітетів підприємств, установ і організацій Ми­колаєва та області.

Під час обговорення по­рушених питань присутніх докладно інформували про застосування порядку зде­шевлення вартості іпотеч­них кредитів для забезпе­чення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, затвердженого по­становою Кабміну від 25 квітня 2012 року, а також ознайомили із запрова­дженням кредитування юридичних осіб, у тому числі ОСББ, за рахунок бю­джетних коштів, передба­ченого постановою Кабмі­ну від 31 травня 2012 року.

Крім того, учасники за­ходу заслухали аналіз ста­ну реалізації Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002–2012 роки та відповідних місцевих програм.

За результатами обго­ворення учасники прийня­ли рішення звернутися до Миколаївського регіо­нального управління Дер­жавної спеціалізованої фі­нансової установи «Дер­жавний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» щодо необ­хідності внесення змін до постанови Кабінету Міні­стрів України від 25 квітня 2012 року у питаннях:

l зниження першого обов’язкового внеску по­зичальника з 25 до 15–20% вартості житла;

l виключення умови про суму коштів у складі сукупного середньомісяч­ного доходу сім’ї пози­чальника, що повинна за­лишитися після здійснен­ня всіх щомісячних розра­хунків за кредитним дого­вором;

l державної фінансо­вої підтримки у розро­бленні проектної доку­ментації для будівництва доступного житла.

Крім того, зважаючи на актуальність питання по­ліпшення житлових умов молоді Миколаївської об­ласті, присутні визнали за необхідне подовжити тер­мін дії Державної програ­ми забезпечення молоді житлом, у зв’язку з чим прийняли відповідне звер­нення до Президента Укра­їни Віктора Януковича.

Ухвалені рішення учас­ників заходу були відо­бражені у резолюції круг­лого столу та надіслані до Миколаївського регіо­нального управління Дер­жавної спеціалізованої фінансової установи «Дер­жавний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Анна ШАРОВА

 

 

 МОЛОДЬ – ЗА ЧИСТОТУ МІСТА!

 Під таким де­візом відбула­ся чергова ак­ція Молодіж­ної ради Дніпропетровської територіаль­ної організації профспілки працівників ву­гільної промис­ловості.

 Нещодавно учасники моло­діжних рад шахт і допоміж­них підприємств «Павло­градвугілля» очистили від сміття парк ім. 1 Травня у Павлограді й набережну річки Вовча.

Комунальні служби міста за­безпечили їх робочим ін­вентарем, тож після приби­рання виявилося понад де­сять мішків сміття, що зали­шили після себе недбалі від­почивальники. Можна було б зібрати більше, але не вистачило «тари», розпо­віли учасники прибирання.

Шахтарська молодь пока­зала приклад дбайливого ставлення до рідного краю та його природи.

Проведення акції мало на меті не лише прибрати те­риторію парку, а й змінити свідомість людей, аби на­ступного разу вони не за­лишали сміття після пікніка, а виносили його у спеціаль­ні контейнери.

Світлана ГОНЧАР

 

 ДЕ Є ШКОЛА – Є МАЙБУТНЄ

 В економічно-депресивному Перемишлянському районі Львівщини зуміли аргументовано довес­ти необхідність збереження початкових шкіл.

 «Навіть там, де цьогоріч є лише 2-3 учні, як-от у Ви­шнівчику, Вільховці, Воло­вому, Любешці, школа все одно відчинила перед ними свої двері, – розпові­дає голова районної орга­нізації профспілки освіти і науки Роман Хімко. – А у знаменитому своєю історі­єю і духовною культурою селі Унів, де директор Олександра Боренько, цьо­го року максимальна кіль­кість першачків – шестеро. Наступного року буде мен­ше. Та тут сподіваються, що ця кількісна синусоїда не­вдовзі стане прямою лінією догори: де є школа, там є й майбутнє села».

Нові шкільні програми, зо­крема для першокласників, удосконалені й відповіда­ють вимогам і викликам часу. Збільшилася кількість уроків з основ здоров’я, фіз­культури, іноземної мови. Саме ці предмети діти опа­новуватимуть із першого класу. А на уроках фізкуль­тури вже цього року не ста­витимуть оцінки.

На вивчення Букваря про­грама відводить півроку, далі – Читанка. Вчителі іно­земної мови приїжджати­муть на уроки і в мало­комплектні школи району. Дітей підвозитимуть у базо­ві школи автобусами.

«Щодо забезпечення підруч­никами, – ділиться голова ра­йонної організації профспіл­ки освіти і науки Роман Хімко, – то можна бути спокійними. Викликає занепокоєння інше: недофінансування освіти призводить до зменшення додаткових виплат учителям, у тому числі за сумлінну пра­цю, навіть порівняно з мину­лим роком. Обіцяють лише 30 відсотків. Розуміємо слово «немає», але звертаємося до влади: зрозумійте і слово «треба» згідно із Законом про освіту. Слід спільно працюва­ти, підвищуючи освітянам со­ціальні стандарти життя».

Ольга ЛОБАРЧУК

 

 

 40 РОКІВ ЗМАГАННЯ НА ПРИЗ ІМЕНІ ІВАНА МАРТИНЕНКА

 Запорізький обком профспілки АПК спільно з облуправлінням сільського господарства у черв­ні 1972 року заснували приз імені заслуженого механізатора України Івана Мартиненка. Його вручають комбайновому екіпажу на збиранні ранніх зернових культур за найвищі показники виконання середньоденної норми виробітку за підсумками п’ятиденок.

 Щороку підбиваються під­сумки змагання за весь пе­ріод жнив. За підсумками трьох п’ятиденок цього року приз ім. Івана Марти­ненка, Почесні грамоти та цінні подарунки дістали ко­лективи збиральних ланок ТОВ «Батьківщина» Пологів­ського району – комбайнер Олександр Бадло, помічник Ігор Підставний, водій Ан­дрій Семененко; СТОВ «Батьківщина» Гуляйпіль­ського району – комбайнер Олександр Авдонькін, по­мічник Олександр Алфьо­ров, водії Микола Панасей­ко та Сергій Шинкаренко; ТОВ «Зразкове» Куйбишев­ського району – комбайнер Олександр Вітер, помічник Євген Попов, водій Володи­мир Кравченко.

За підсумками жнив–2012 Почесними грамотами ко­легії Головного управління агропромислового розви­тку, президії обласного ко­мітету профспілки праців­ників агропромислового комплексу та цінними по­дарунками за найвищі на­молоти зерна нагороджено 18 збиральних ланок, це 58 членів екіпажів.

Упродовж 40 років приз отримали близько 600 ком­байнерів, їхніх помічників, водіїв на відвезенні зерна на тік, трактористів – на від­везенні соломи.

ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ АПК

18.09.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання