« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Не допустити зупинки виробництва

Не допустити зупинки виробництва

 Украй несподівано пролунало повідомлення прес-служби ТОВ «Карпатнаф­тохім», що підприємство з вересня 2012 року на певний час припиняє свою діяльність через складну фінансово-економічну ситуацію. Причину таких дій керівництво ТОВ «Карпатнафто­хім» пояснює тим, що в Україні не створено належних умов для роботи хімічного комплексу в м. Калуші, на­самперед, а також через неповернення коштів у вигляді ПДВ та проблемами зі збутом продукції.

Голова облради проф­спілки працівників хімічних та нафтохі­мічних галузей Ва­силь Олексин розпо­вів, що у зв’язку з цим ко­лектив найбільшого в об­ласті підприємства перебу­ває в тривожному очіку­ванні. Адже адміністрація «Карпатнафтохіму» 11 лип­ня надіслала до профкому листа, в якому повідомля­ється, що після зупинки ви­робництва з 1 жовтня ц. р. на підприємстві запрова­джується режим неповної зайнятості працюючих. До того ж штат буде скороче­но на 10%.

Ситуація на підприєм­стві розглядалася на роз­ширеному засіданні об’єднаного профкому «Лукор-Карпатнафтохіму» за участі генерального ди­ректора та начальників виробництв і служб. Після всебічного обговорення проблеми члени профко­му дійшли висновку, що аргументи, на які посила­ється адміністрація ТОВ «Карпатнафтохім» про не­обхідність зупинки вироб­ництва, недостатньо об­ґрунтовані. Зменшення витрат на утримання персоналу для поліпшен­ня фінансово-економічного становища підприєм­ства є малоефективним заходом.

Проте справа не обмежується виникненням не­здорового морально-психологічного клімату в колективі. Зупинка чи не найбільшого в області підприємства вкрай нега­тивно позначиться на на­повненні місцевих бю­джетів, не сприятиме со­ціальній стабільності в місті та регіоні. Можна очікувати своєрідної лан­цюгової реакції. Без робо­ти залишиться низка ор­ганізацій. Під питанням виявиться функціонуван­ня Калуської ТЕЦ. Не ви­конуватиметься низка пунктів Угоди між нафто­вою компанією «Лукойл» та обласною держадміні­страцією щодо реалізації соціальних програм у регіоні.

Профспілка вимагає від адміністрації вжити всіх можливих заходів для недопущення зупин­ки виробництва. Відповід­ні звернення направлені до компанії «Лукойл», Ка­луської міської ради, об­ласної державної адміні­страції, Кабінету Міні­стрів України та вищих профспілкових органів.

 

 

 Умови праці– запорука успіху

Першими огляда­ли підприємства та населені пунк­ти Долинського району, ознайо­милися з його господар­ськими здобутками.

Долинщина – потужний промисловий район При­карпаття. Завдяки наполе­гливій праці його трудів­ників минулого року до зведеного бюджету надій­шло 750 млн гривень. Лево­ва частка коштів належить підприємствам нафтогазо­вого комплексу та лісового господарства. Перспектив­но працюють Долинський газопереробний завод, ПАТ «Укрспецтрансгаз», ліній­не виробниче управління магістральних газопрово­дів, теплично-овочевий комбінат.

Успішна виробнича ді­яльність підприємств за­безпечує їхнім працівни­кам нормальний рівень зарплати і належний соці­альний захист. У госпо­дарських керівників, го­лів профкомів на постій­ному контролі перебуває виконання колективних договорів. Для трудівни­ків створено гідні умови праці та виробничого по­буту. Вони одержують суттєву допомогу на оздо­ровлення, лікування, під час виходу на пенсію, ко­ристуються іншими піль­гами, передбаченими кол­договором.

Слід зауважити, що чи­мало сільських мешкан­ців району знаходять себе в нинішніх ринкових умо­вах. Так, на землях в уро­чищі Селище, що раніше пустували, неподалік села Оболоня, започаткував власний бізнес приватний підприємець Віктор Ди­тинко. Він закупив 23 ти­сячі саджанців чорниці й засадив ними плантацію площею 6,5 га. Для пропо­лювання фермер придбав трактор «Білорусь», завер­шує роботи з монтажу крапельного зрошення.

Сподіваємося, що на Долинщині належно за­працює тристороння соціально-економічна рада. Адже якщо об’єднати зу­силля виконавчої влади, профспілок і роботодав­ців, то економічні досяг­нення району виявляться іще вагомішими.

Обласна державна адміністрація започатку­вала гарну справу: проводить презентацію ре­гіонів Івано-Франківщини, обговорюючи про­блеми соціально-економічного розвитку міст і районів Прикарпаття із громадськістю.

 

Як уникнути конфліктів?

Сьогодні в деяких колективах області спостері­гається загострення соціально-трудових відно­син між роботодавцями та найманими праців­никами. Основна причина – заборгованість із заробітної плати та несвоєчасна її виплата.

 Упродовж січня–липня 2012 року спеціалісти відділення Національної служби посе­редництва і примирення області поставили на облік 24 підприємства, установи та організації для запобіган­ня виникненню колектив­них трудових спорів.

Нині найбільша заборгова­ність із виплати зарплати спостерігається на трьох підприємствах: ДП «63-й котельно-зварювальний завод», ВАТ «Пресмаш» і ДП «Коломийський експери­ментальний завод «Прут», і станом на 1.07.2012 року загальна сума боргу стано­вила 1,6 млн грн. Так тут триває вже довгий час, що викликає занепокоєння працівників.

Складна ситуація спостері­гається і в колективі філії «Спілловер. Шкіряний за­вод» м. Івано-Франківська. Між працівниками підпри­ємства та виконавчим ди­ректором Сергієм Климо­вим конфлікт виник іще в лютому. Під час проведен­ня примирних процедур він обіцяв, що поточна за­робітна плата колективу виплачуватиметься вчасно та свого слова не дотри­мав. Працівники філії чоти­ри рази вдавалися до акцій соціального протесту, про­те це не дало бажаних ре­зультатів. Ситуація усклад­нюється й тим, що на під­приємстві відсутня проф­спілкова організація, тож нікому згуртувати трудо­вий колектив для обстою­вання своїх конституційних прав.

Недосконалість чинного за­конодавства, унаслідок чого тривалий час затвер­джується план санації та проводяться ліквідаційні процедури, є причиною зростання впродовж ниніш­нього року заборгованості із заробітної плати на двох підприємствах-банкрутах комунальної форми влас­ності: дочірньому підприєм­стві «Рогатинводоканал» та управлінні з випуску шляхово-будівельних мате­ріалів м. Івано-Франківська.

Як домогтися якщо не повної ліквідації, то хоча б іс­тотного скорочення забор­гованості з виплати заро­бітної плати на цих підпри­ємствах? Над вирішенням цього складного питання постійно працюють фахівці НСПП. Передусім, тривають складні переговори з робо­тодавцями, які порушують трудові права найманих працівників. Проводяться зустрічі з керівниками ви­конавчої влади міст і райо­нів, окремих управлінь облдержадміністрації, зо­крема управління праці та соціального захисту насе­лення. Наші спеціалісти тіс­но співпрацюють у цьому питанні з радою профспі­лок області та галузевими профоб’єднаннями. Тож сподіваємося, що спільни­ми зусиллями вдасться по­ліпшити стан соціально-трудових відносин на про­блемних підприємствах.

 ДОВІДОМА

Ч. 3 ст. 15 Закону України від 24.03.95 № 108 «Про оплату праці» передбачено, що оплата праці працівників під­приємства здійснюється в першочерговому порядку.

Законом України від 21.09.2000 № 1979 встановлена кри­мінальна та адміністративна відповідальність за пору­шення термінів виплати заробітної плати та виплату її не в повному обсязі.

Матеріали сторінки підготував Сергій Лизанчук

29.08.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання