« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Літній відпочинок удався

Літній відпочинок удався

 Дітям, батьки яких працюють у ПАТ «Волиньобленерго», літо за­вжди запам’ятовується чудовим відпочинком в оздоровчих табо­рах. Цьогоріч дітей енергетиків ласкаво приймають у себе табори «Супутник» та «Чайка», що в с. Світязь, «Веселка» в с. Терешківці, ім. О. Кошового в с. Дачне та «Бар­вінок» в с. Павлівка. Від червня до серпня в них зазвичай оздоровлю­ються більше сотні школярів.

 Найпопулярніши­ми, а відтак і найбільш затре­буваними вже не одне десятиліт­тя серед юних волинян за­лишаються табори «Су­путник» та «Чайка», роз­ташовані на березі най­більшого озера України – Світязя. Чудовий клімат, лагідні теплі хвилі, ціка­ва розважальна програма роками ваблять сюди ді­тей різного віку.

Тож і цьогоріч, завдяки сприянню первинної профспілкової організації ПАТ «Волиньобленерго» на чолі з Ольгою Пасіч­ник, до їх чималенького гурту потрапили й діти працівників товариства. «Дуже вдячні цим табо­рам за підтримку в органі­зації оздоровлення. Уже понад півсотні дітей побу­вали в «Супутнику», а на другу зміну путівки виді­лив профком працівників охорони здоров’я в дитя­чий оздоровчий табір «Чайка». Наша профспіл­ка всіляко сприяє тому, аби якомога більше дітей працівників ПАТ «Волиньобленерго» встигли відпо­чити за два місяці, – зауважує Ольга Пасічник. – Наразі путівки недеше­ві, і тому, розуміючи ма­теріальне становище кож­ної сім’ї, намагаємося зро­бити так, щоб їх вартість не надто обтяжувала бать­ківський гаманець. Зокре­ма, вже не один рік під­тримуємо багатодітні ро­дини. Сім’ям, де вихову­ють трьох і більше дітей, надаємо можливість оздо­ровлювати їх безкоштов­но. Цього року такою можливістю скористали­ся майже три десятки дітей».

Серед них – Роман, Олексій та Іринка Кири­чуки з Горохівського ра­йону, які вже другий тиж­день перебувають у таборі «Чайка». Усміхнені, за­смаглі, вони з радістю ді­ляться враженнями: «Нам тут дуже подобається. Ми й раніше були в оздоров­чих таборах, і в пришкіль­ні табори також постійно ходимо, але тут набагато краще. В озері Світязь ку­паємося щодня, хіба тіль­ки в дощ не ходимо. Году­ють дуже смачно й аж п’ять разів на день!» Захо­пливу розповідь Киричу­ків підхопила й 11-річна Іванка Панасюк з Турій­ська: «Вожаті проводять багато конкурсів, вже і спортивні змагання були, і день сміху, і свято Не­птуна. А ще конкурси «Міс» і «Містер табору» будуть, фестиваль талан­тів, конкурс відеокліпів. І дискотеки щодня! Я в та­борі раніше ніколи не була, а тут так цікаво, що тепер знову хочу сюди приїхати».

Насичену розважальну програму дітям забезпе­чує дружний колектив во­жатих. Аби все пройшло якнайкраще, перед почат­ком зміни вони проходять спеціальне навчання-тренування, а з настанням за­їзду обов’язково всю май­бутню культурну програ­му обговорюють безпосе­редньо з дітьми, щоб ура­хувати і їхні побажання.

За цікавими справами, щоденним купанням у те­плому Світязі час спливає швидко, і на прощально­му вогнищі чи не всі діти загадують бажання ще і ще раз повернутися в та­бір. Обмін телефонами й адресами, дружні обійми, щирі сльози прощання – без цього не обходиться жодна зміна. І тільки за­певнення в тому, що й на­ступного року табір при­йме в свої обійми всіх без винятку відпочивальни­ків, підбадьорює дітей і дарує їм надію на нове, не менш цікаве літо.

Інна Пілюк

 

 

 МАЛЬОВНИЧИЙ КРАЙ

 Програма «Оздоровлення і відпочинок дітей», яка приймається кілька років поспіль за ініціа­тивою Об’єднання профспілок Львівщини за участі облдержадміністрації, Фонду соцстраху, сприяє розвитку, розбудові і навіть реаніма­ції літніх оздоровчих таборів у нашому регіоні.

 Цьогоріч відкрили свої двері десяток дитячих оздоровниць у області. Чи­малий досвід у проведенні дитячого відпочинку ма­ють табори «Дружба» в селі Свірж на Перемишлянщині обласної організації проф­спілки працівників АПК, та­бір «Світанок» санаторного типу профспілки працівни­ків споживчої кооперації, ЛОК «Ровесник» ДП «Львів­вугілля», табори освітян­ських закладів у Карпатах, у яких за сезон відпочива­ють понад 2 тис. дітей.

При Об’єднанні профспі­лок Львівщини з початку літа традиційно працює штаб з контролю за ходом літньої оздоровчої кампа­нії, де можна замовити пу­тівку, отримати необхідну інформацію. Члени штабу, а це довірений лікар профспілок, інспектор праці ОПЛ, працівники санепідемстанції, Фонду соцстрахування, галузе­вих профспілок прово­дять перевірки умов від­починку дітей тощо.

– Два роки тому, – розпові­дає член штабу, довірений лікар ОПЛ Галина Бистро­ва, – було висловлено низ­ку зауважень і пропозицій табору «Карпати» Дрого­бицького автокранового заводу. Розкішним краєви­дам карпатського села Риб­ник забракло належного рівня побутових умов. На їх покращення витратили протягом останнього дво­річчя 200 тис. гривень.

Збалансоване шестиразо­ве харчування контролю­ється за якістю і калорій­ністю, фаховий медичний нагляд, гаряче водопоста­чання, високий рівень сан­гігієнічних заходів дозво­ляють «Карпатам» претен­дувати на одну з кращих дитячих літніх оздоров­ниць краю. За кілька тиж­нів перебування тут діти залюбки освоюють табірну «конституцію», яка стиму­лює їх участь у спортивних турнірах (про здоровий спосіб життя тут піклуєть­ся інструктор фізвихован­ня Олег Трофімов), участь у філософських та мис­тецьких гуртках «Я так ду­маю», художній та студії танцювального фітнесу.

Батьки щасливі вдвічі, оскільки для працівників автокранового доплата є абсолютно посильною і коливається в межах 350 грн за путівку завдяки до­таціям адміністрації та профкому. Вміла організа­ційна робота оздоровни­ці, її розбудова та вдоско­налення разом із фінансо­вими зусиллями адміні­страції Дрогобицького ав­токранового приваблю­ють сюди щоразу більше гостей з різних областей України. Крім того, часто її використовують як тренувально-відпочинкову базу для юних укра­їнських спортсменів.

Ольга Подолян

 

 

 ЕКВАТОР ОЗДОРОВЧОГО СЕЗОНУ

 Про те, як проходить оздоровлення дітей у За­карпатті, йшлося на засіданні обласної оздо­ровчої комісії профспілок, яку очолює заступ­ник голови облпрофради Василь Захарець.

 Зазначалося, зокрема, що з початку літнього сезону за участю профспілок оздо­ровлено близько 4 тис. ді­тей. З цією метою викорис­тано кошти з різних джерел фінансування: господарни­ків, соціального страхуван­ня з тимчасової втрати пра­цездатності, профбюджету, батьківської доплати тощо. Найбільше дітей працівни­ків своїх галузей оздорови­ли обласні організації профспілок працівників освіти і науки, охорони здоров’я, культури, лісово­го господарства, держав­них установ, торгівлі, гро­мадського харчування та послуг, Закарпатської філії ПАТ «Укртелеком», Ужго­родська територіальна профорганізація Львівської залізниці, профорганізації, які обслуговуються облпрофрадою, та ін.

Ретельну підготовку оздо­ровчих закладів до роботи в літній період провели га­лузеві профспілки праців­ників держустанов, житло­комунгоспу, АПК, Ужгород­ської територіальної профорганізації Львівської заліз­ниці. Найбільш завантажені цього року стаціонарні ди­тячі оздоровчі заклади «Во­дограй», «Трембіта», «Зв’язківець», «Вогник», «Барвінок», «Білочка», «Мрія», «Колосок» та ін. З іні­ціативи галузевих профспі­лок організовуються виїзди груп дітей на відпочинок в оздоровчі заклади біля моря – до Одеської, Мико­лаївської, Херсонської об­ластей, Автономної Респу­бліки Крим. Завершила ро­боту унікальна в області літ­ня школа-табір «Гармонія» для творчо обдарованих ді­тей, засновниками якої є управління культури Закар­патської обласної держав­ної адміністрації та галузе­вий обком профспілки.

Як зазначив на засіданні комісії директор виконав­чої дирекції Закарпатсько­го обласного відділення Фонду соціального страху­вання з тимчасової втрати працездатності Ігор Сегля­ник, цього літа на оздоров­лення дітей з коштів фонду вже використано майже 2,3 млн гривень.

Свої пропозиції щодо оздо­ровлення дітей висловили члени обласної оздоровчої комісії профспілок Наталія Товтин, Марія Петечук, Ган­на Кулик, Павло Орос, Ярослав Афтанас, Юрій Не­ймет, Любов Бурак, які було враховано в прийнятому рішенні. Йшлося, зокрема, про можливість ефектив­ного використання проф­спілкових оздоровниць протягом усього літнього сезону, освоєння в повно­му обсязі коштів на оздо­ровлення дітей з бюджету Фонду соцстрахування, зменшення кількості пере­вірок усіх контролюючих органів, необхідність пере­гляду норм харчування ді­тей у дитячих оздоровчих закладах тощо. Підтримано пропозиції щодо погли­блення співпраці з цен­тральними органами вико­навчої влади в сфері оздо­ровлення та відпочинку ді­тей у зв’язку з підготовкою Мінсоцполітики відповід­ного проекту Кабміну, наді­слані Закарпатською облпрофрадою на адресу ФПУ.

Сергій Баранчиков

09.08.2012



Коментарі

#1 12.06.2013 19:22 добавил: София Измайлова | додати коментар

табір дружба- гавно!!!

 
ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання