« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

На роботу– вже членом профспілки

На роботу– вже членом профспілки

 На Луганщині про успіхи в навчанні і науковій творчості студентки Техно­логічного інститу­ту Олександри Бо­ярчук багато хто знає. Її батько Ген­надій Леонідович працює слюсарем-ремонтником у цеху кетонів і орга­нічних кислот. Наше підприємство направило її, як дочку працівника «Азоту» та свого стипендіата, на навчання до вишу. Дівчина відразу вступила в галузе­ву профспілку хімі­ків і нафтохіміків, ставши там, як і батько, громадською активісткою.

 Як повідомила О. Поркуян, ди­ректор Техноло­гічного інститу­ту, що входить до Східноукраїнського наці­онального університету імені В. Даля, нещодавно Олександра стала другим призером Всеукраїнсько­го конкурсу студентських наукових робіт. На під­сумковій науково-практичній конференції в Су­мах вона представила свою «Розробку приладу на підставі імпульсного методу контролю корозійно-механічних пошко­джень устаткування». А хіба не викликає почуття гордості той факт, що Олександра Боярчук уві­йшла в число переможців загальнонаціональної програми «Завтра.UA»? Конкурс складався з трьох етапів, і в ньому брали участь тисячі студентів із понад 100 вишів України. Переможців запросили на Молодіжний форум, при­свячений майбутньому вітчизняної системи осві­ти. Тож серед кращих сту­дентів країни є і сєвєродо­неччанка! Втім, Олексан­дра вже не студентка, на­став час отримувати ди­плом. Про працевлашту­вання нашим стипендіа­там не треба турбуватися – «Азот» чекає тямущих, грамотних, серйозних мо­лодих фахівців.

З відзнакою закінчила Технологічний інститут Марина Бушуєва – ще одна студентка, направле­на на навчання «Азотом». До речі, вона теж вступи­ла до його профорганізації.

Дівчата успішно про­йшли належні співбесіди, і питання про їх прийом на роботу вирішене. Зали­шається побажати, щоб і на підприємстві молоді фахівці (яких на «Азот» і цьогоріч прийде не один десяток) виявили всі свої здібності, сповна розкри­ли потенціал. А для про­фесійного творчого зрос­тання молоді на «Азоті» є всі умови.

З ініціативи власника підприємства Дмитра Фір­таша програма підготов­ки молодих кадрів розши­рюється. Зараз на містоут­ворюючому підприємстві проходять виробничу практику студенти вишів, середніх спеціальних і професійно-технічних на­вчальних закладів. Профком, його комісія по робо­ті з молоддю, очолювана Вадимом Любченком, за­лучають дітей до участі в конкурсах профмайстер­ності, колективах худож­ньої самодіяльності, спар­такіадах. Найкращі отри­мують шанс працювати на «Азоті». Їм гарантовані перші робочі місця. І, як бачимо, на підприємство новачки приходять вже членами профспілки і по­трапляють у колектив, де їх уже знають…

Семен Перцовський

 

 Орієнтир на світовий профспілковий рух

 Активність спілчан, мотивація вступу до профспілки, оволодіння новітніми комуніка­ційними технологіями – такі основні теми об­говорили представники інформаційних підроз­ділів обкомів Профспілки працівників агропро­мислового комплексу та галузевих профспілок – учасники медіа-кафе, проведеного на початку липня в м. Сумах.

 Ініціаторами заходу були Профспілка працівників АПК України та регіональне представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Украї­ні та Білорусі. Перед учас­никами тренінгу виступили керівники Сумської облас­ної ради профспілок, облдержадміністрації, Профспілки працівників АПК України, Сумського на­ціонального аграрного уні­верситету, на базі якого його й було проведено.

У своїй промові директор регіонального представни­цтва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі пані Урсула Кох-Лаугвітц наголосила на важливості розвитку й оволодіння профспілковцями сучасни­ми комунікаційними техно­логіями. «Це дасть змогу українським профспілкам бути активними учасника­ми світового профспілково­го руху. Європа зацікавлена в співпраці з Україною. Го­ловне для профспілок – за­лучити до своїх лав мотиво­ваних членів, адже тільки активні профспілковці здат­ні діяти та вирішувати кон­кретні питання».

Голова Профспілки праців­ників АПК України Ігор Со­пелкін визначив інформа­ційну роботу як напрям ді­яльності, що посилює вплив та роль профспілок у вирішенні актуальних соці­альних питань. А голова Сумської облпрофради Ва­лентина Єсепчук назвала проведення подібних тре­нінгів інвестицією в май­бутнє профспілкового руху.

Учасники навчання також напрацювали рекомендації щодо співпраці профспілок із соціальними мережами, проведення піар-кампаній та підтримки корпоратив­ної культури організації.

Медіа-центр ФПУ

 

 Головна тема– охорона праці

Плідно пройшло навчання профспілкового ак­тиву та спеціалістів з охорони праці будівель­ної галузі Тернопільщини. Тема семінар-наради стосувалася взаємодії профспілки та служби охорони праці на підприємстві як запоруки життя і здоров’я трудящих.

 Про підвищення рівня без­пеки праці, запобігання ви­падкам виробничого трав­матизму та професійних за­хворювань, питання соці­ального страхування та співпрацю з профспілкови­ми організаціями говорив у своєму виступі начальник відділу організації профі­лактики нещасних випадків на виробництві, головний страховий експерт управ­ління виконавчої дирекції Фонду соціального страху­вання від нещасних випад­ків і професійних захворю­вань у Тернопільській об­ласті Олександр Чернов.

Виступаючи перед проф­спілковим активом та спе­ціалістами з охорони праці галузі, головний держав­ний інспектор територіаль­ного управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки в Тернопільській області Олександр Савчук зупинив­ся на проблемах охорони праці в галузі, причинах не­щасних випадків на буді­вельних майданчиках та необхідності посилення громадського контролю на виробництві.

Про основні повноваження, права та напрями роботи профспілок, активізацію ді­яльності комісій профкомів та адміністративно-громадського контролю за станом охорони праці йшлося у ви­ступі технічного інспектора праці облпрофради Михай­ла Марчука.

Вл. інф.

 

 Велосипедисти задоволені

У червні на комбіна­ті «Запоріжсталь» було вирішено одне з питань, яке неодноразово порушувалося на профспілкових зборах. Біля кожної прохідної комбінату обладнано стоянки для велосипедів.

Яскраві турнікети дозволя­ють розмістити близько де­сятка велосипедів і помітні здалеку. Понад 120 праців­ників комбінату подали заяв­ки для проїзду на територію комбінату і користування ве­лосипедними стоянками. Для більшості це економія часу й коштів, а для декого – стиль життя.

«Під’їхав, замкнув до труби – і твій сталевий кінь у безпеці», – зауважує майстер аглоцеху Роман Єгоров, який зі свого району дістається комбінату на велосипеді за 20 хвилин. За його словами, велосипедом виходить удвічі швидше, ніж громадським транспортом.

Для майстра з ремонту елек­троустаткування аглоцеху Костянтина Крутія відтепер не проблема доїхати до роботи, ще й задоволення від поїздки «з вітерцем» отримує, і роз­минку перед зміною, яка на­дає бадьорості та позитивно­го заряду на весь день.

«Люди попросили, й ми зро­били, – розповідає голова профкому Леонід Анісімов. – Керуючись статутом та закли­ком голови Центрального ко­мітету профспілки Володими­ра Казаченка, який постійно повторює, що тільки спільни­ми зусиллями профкомів та адміністрації підприємства, шляхом соцдіалогу і реаль­них дій можна домогтися зростання соціальних благ для рядових спілчан. Тож ми здійснили ще один, хай і не­великий, але конкретний внесок у реалізацію соцполі­тики комбінату».

Технічний супровід стоянок здійснювався під контролем і за підтримки технічного ди­ректора, члена президії проф-кому Олександра Путноки.

Гліб Гончаров

 

26.07.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання