« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Регіональні новини

Профспілка – це ми!

Профспілка – це ми!

 Часто молодості дорікають за те, що вона думає, начебто світ розпочався тільки з нею. Справед­ливий докір! Але старість іще частіше вважає, що світ закінчується ра­зом із нею.

Фрідріх Геббель, німецький драматург(1813–1863)

 Обласна органі­зація проф­спілки пра­цівників енер­гетики та електротехнічної про­мисловості України веде планомірну роботу щодо залучення молоді до профспілкових лав. Так, у 2008 році створена Мо­лодіжна рада ХООП, про­водяться щомісячні на­ради з головами моло­діжних рад, постійних комісій підприємств, ор­ганізацій галузі, метою яких є інформування мо­лодих профспілковців про події та заходи Феде­рації професійних спілок України, профспілки пра­цівників енергетики та електротехнічної про­мисловості, Об’єднання профспілок Харківської області, харківської Укрелектропрофспілки. Проводяться виїзні семі­нари на підприємства галузі для ознайомлення зі специфікою роботи та обміну досвідом із голо­вами первинних проф­спілкових організацій, молодіжних рад і комісій при профкомах. Такі за­ходи реалізовані вже на чотирьох підприємствах галузі (ДП «Завод «Елек­троважмаш», ПАТ «Завод «Південкабель», ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», АК «Харківобленерго»), тож сподіваємося, що ця тра­диція матиме своє продо­вження.

У першому півріччі нинішнього року успіш­но проведено 6 засідань Молодіжної ради ХООП, екологічну промо-акцію «Зелена планета» та два навчальних семінари «Корпоративна відпові­дальність у роботі проф­спілкових організацій» та «Профспілка – це ми!».

Із 1 по 3 червня в с. Коктебель АРК відбув­ся виїзний семінар-тренінг «Профспілка – це ми!». Сорок молодих про­фактивістів із 33 підпри­ємств галузі були задіяні у навчальному процесі. Під час занять кандидат політичних наук, доцент Юлія Біденко розкрила тему «Соціально-психологічні аспекти профспілкового лідер­ства. Прийняття рішення в організації», а голова Молодіжної ради ХООП Олександр Проскурня за­пропонував молоді робо­ту у форматі відкритого простору на тему «Проф-ком! Профспілка! Мо­лодь!». Активісти обгово­рили актуальні питання профспілкового руху, як-от «Нове покоління проф­спілкових лідерів» (капі­тан команди Євген Сич, голова молодіжної ради ДП «Завод «Електроваж­маш»), «Проблема омоло­дження кадрів підприєм­ства» (капітан команди Ірина Саврицька, про­фактивіст ПАТ «Завод «Південкабель»), «Пропа­ганда профспілкового руху серед молоді» (капі­тан команди Олена Сту­кан, профактивіст ТОВ «НМУ «ЕПМ»), «Інформа­ційний вакуум у проф­спілковому середовищі» (капітан команди Олег Цимбал, голова молодіж­ної ради Північної ЕС НЕК «Укренерго»), «Ба­ланс взаємовідносин ад­міністрації і профкому» (капітан команди Олек­сандр Юдін, профакти­віст ВП «Держ-енергонагляд у Північно­му регіоні»). Були запро­поновані шляхи вирішен­ня проблемних питань профспілкового руху. Приємно констатувати, що молодь Харківської Укрелектропрофспілки – активна, перспективна й здатна вирішувати по­ставлені завдання.

Безумовно, всі напра­цювання будуть проана­лізовані й застосовані в діяльності первинних профорганізацій та об­ласного комітету проф­спілки в цілому.

Харківська Укрелект-ропрофспілка перекона­на: за молоддю майбутнє профспілок і всі керівни­ки профспілкових струк­тур, що дбають про май­бутнє своєї профспілки, мають працювати з мо­лоддю, проводити нав-чання, передавати їй свій досвід – як передбачено Програмною резолюцією «Молодь – надійна опора профспілок».

Інформація Молодіжної ради ХООП

 

 Обмін досвідом

 Для ознайомлення з робо­тою профспілки держустанов Закарпаття сюди за­вітала група голів міських і районних комітетів, перви­нок держустанов Запорізь­кої області, яку очолила го­лова обласної профорганіза­ції Катерина Волгіна, та деле­гація Гомельського обкому профспілки працівників держустанов Республіки Бі­лорусь на чолі з Миколою Чернишем. На базі навчаль­ного центру профспілок За­карпаття (директор Іван Олексик) відбулося засідан­ня круглого столу за участі профспілкових працівників та активістів двох областей. Обговорювалося широке коло питань діяльності профспілки щодо налаго­дження дієвого соцдіалогу й соціально-економічного за­хисту трудящих. Про основні напрями діяльності галузе­вої профспілки в областях розповіли голови обласних профорганізацій Марія Пе­течук і Катерина Волгіна.

Гості ознайомилися також із роботою профспілок За­карпаття, під час екскурсії відвідали перлини області – Синевирське озеро, Доли­ну нарцисів, Мукачівський та Ужгородський замки.

Сергій Баранчиков

 

 Профлідери за комп’ютерами

 Тридцять чотири міські та районні профлідери освіти минулого місяця сіли за комп’ютери. Так, працівники оргвідділу обласної органі­зації профспілки освітян, який очолює Галина Доліш­ня, вчилися користуватися електронною поштою, вести електронний облік докумен­тації, знаходити й подавати інформацію на веб-сайти.

Чимало керівників низових організацій, як-от Зенон Гук, Людмила Попович, Наталія Кузів, консультувалися з ви­щих комп’ютерних матерій і програм. Вони вже верста­ють свої електронні книги, уміють створювати папки презентації організацій із таблицями, фото, інформа­цією про те, що зроблено і які питання іще мають бути вирішені в інтересах спіл­чан. Чимало профлідерів користуються цифровими фотоапаратами, що дає змо­гу урізноманітнити презен­таційні папки районних, міських і первинних проф-організацій.

Ольга Подолян

 

 Подарунок – дітям

 До голови Об’єднання профспілок Харківської області, депутата обласної ради Сергія Теслен­ка надійшло звернення від Берецького сільського голови Первомайського району Миколи Панова з проханням допомогти дітям.

 У листі, зокрема, зазначало­ся: «Берецька сільська рада звертається до Вас із про­ханням придбати для Бе­рецького навчально-виховного комплексу (дитячого садка) килимове покриття для гральної кімнати. Цього року у Берецькому НВК від­крито групу в кількості 25 ді­тей. Дитячий садок повністю не укомплектований, потре­бує ремонту та всього необ­хідного для повноцінного функціонування».

Звісно, це питання вирішено позитивно, килимове по­криття передали в дитячий садок, а отже, діти матимуть, де гратися й спілкуватися.

26.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання