« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Епіцентр

Руки геть від профспілкового майна!

Руки геть від профспілкового майна!

Жорстке протистояння між Закар­патською облпрофрадою і окружним адміністративним судом за право власності на будівлю профспілок на площі Народній, 5, у м. Ужгороді три­ває. Чергова спроба рейдерського захоплення будівлі в інтересах суду була здійснена напередодні держав­ного свята – Дня Незалежності Украї­ни, що стало ще одним кроком масо­вого наступу на права профспілок. Її, як і попередню, 3 червня, здійснюва­ли працівники Мукачівського відділу державної виконавчої служби Голов­ного територіального управління юс­тиції Закарпатської області.

А би захистити Будинок профспілок, перед центральним входом до будів­лі «оборону» зайняли працівники облпрофради, облорганізацій галу­зевих профспілок, підвідомчих орга­нізацій, профспілкові активісти різних галузей. Адже з неофіційних джерел стало відомо, що мож­ливе захоплення будівлі із застосуванням сили.

Звертаючись до присутніх, голова Закарпат­ської облпрофради Володимир Фленько повідомив, що з огляду на те, що судові рішення щодо будівлі профспілок приймалися з грубими порушеннями правових норм, за повного ігнорування позиції і до­водів профспілок, президія облпрофради 20 серпня 2018 року прийняла рішення не допускати праців­ників виконавчої служби до будівлі профспілок. Якщо судове і державне свавілля триватиме й на­далі, профспілки області змушені будуть вдатися до більш радикальних дій – збору підписів за недо­віру Уряду і корумпованій судовій системі в Укра­їні та перекриття державного кордону з обох боків разом із профспілками сусідніх країн, а він особис­то розпочне голодування.

У своїх гострих, емоційних виступах голови об­ласних організацій профспілок: машинобудівників та приладобудівників – Василь Пазяк, культури – Наталія Товтин, освіти і науки – Тетяна Повханич, охорони здоров’я – Володимир Турок, голова Мука­чівської районної профспілкової організації праців­ників АПК Михайло Гардей, директор філії ДП «Сер­вісно-видавничий центр» Володимир Москаленко, голова правління ГО «Закарпаття–Донбас» Костян­тин Блажевич підтримали профспілкового лідера області, вимагали припинення судової вакханалії щодо прав профспілок, й зокрема, силового захо­плення будівлі, в якій вони 55 років виконують свої функції згідно Закону України «Про професійні спіл­ки, їх права та гарантії діяльності». Під час виступів профспілкові активісти вигукували: «Ганьба суду!», «Руки геть від профспілкового майна!», «Стоп судо­вому свавіллю!», «Будинку профспілок – бути!».

Перед будівлею профспілок відбулася гостра розмова між головою Закарпатської облпрофради Володимиром Фленьком та начальником Мука­чівського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Іваном Медвідем і його заступником Олегом Федоровим. Профспіл­ковий лідер ще раз наголосив, що профспілки не допустять працівників виконавчої служби в бу­дівлю профспілок.

Отже, чергова спроба рейдерського захоплення будівлі профспілок Закарпаття завершилася не­вдачею. Профспілки знову вистояли і продовжу­ють боротьбу за свої майнові права. Вони твердо переконані, що врешті-решт правда буде за ними.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

ЗАВІДУВАЧ ВІДДІЛУ ОРГАНІЗАЦІЙНО-

ГУМАНІТАРНОЇ РОБОТИ

ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

ФОТО АВТОРА

 

ЄФПГО звернулася до Прем’єр-міністра України на захист прав українських профспілок


Генеральний секретар Європейської федерації профспілок працівників громадського обслугову­вання Ян Віллем Гаудріаан направив звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У зверненні, зокрема, зазначається, що ЄФПГО була поінфор­мована про те, що нині в господарських судах України пере­бувають понад 200 справ про вилучення профспілкової влас­ності на користь держави. Прокуратура та інші державні органи прагнуть захопити майно профспілок, порушуючи питання про визнання права державної власності на нього.

Уже винесено низку судових рішень, згідно з якими профспілки при­мусово позбавлені права власності більш ніж на 70 належних їм об’єктів.

На думку профспілок, подібні рішення є протиправними, про що та­кож свідчать попередні судові рішення. «У зв’язку з цим направляємо в додатку більш детальну інформацію, – наголошується в листі. – Проси­мо Вас втрутитися і у співпраці з профспілками захистити їх майно. Воно необхідне для забезпечення належного функціонування профспі­лок і їх діяльності щодо захисту і просування інтересів трудящих в Україні. Принцип верховенства права має бути дотриманий».

ДЕПАРТАМЕНТ МІЖНАРОДНИХ ЗВ’ЯЗКІВ ФПУ

ДЕТАЛІ – НА FPSU.ORG.UA

02.09.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання