« на головну 19.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

Унікальна Закарпатська «Гармонія»

Унікальна Закарпатська «Гармонія»

 Родзинкою дитячого оздоровлення в Закарпатті є літня школа-табір «Гармонія» для творчо обдарованих дітей, що діє у селищі Чинадієве Мукачівського району. Організували її управління культури Закарпатської облдержадміністрації (начальник Юрій Глеба) і галузевий обком проф­спілки (голова Наталія Товтин). Дитячий заклад працює уже 22 роки по­спіль, а незмінним керівником школи творчості й відпочинку є ентузіаст культурно-мистецької ниви, директор Чинадіївської дитячої школи мис­тецтв Михайло Фендик.

Сергій Баранчиков

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

Цього року 90 дітей з усі­єї області – переможці обласних, всеукраїн­ських і міжнародних творчих конкурсів діс­тали змогу відпочити у цій унікальній дитячій оздоров­ниці. Головна мета школи-табору – сприяння розвитку юних талантів, розвиток твор­чих нахилів у дітей. Вихован­ці «Гармонії» під керівни­цтвом досвідчених педагогів-фахівців під час уроків, майстер-класів удосконалю­ють свою майстерність гри на баяні, акордеоні, скрипці, ві­олончелі, фортепіано, духо­вих інструментах – саксофоні, кларнеті, трубі, флейті та ін.

Із захопленням діти з усіх куточків районів і міст облас­ті відвідують уроки відомих викладачів, серед яких – голо­ви циклових комісій Ужгород­ського державного музичного училища імені Д. Задора – заслу­жений працівник культури Украї­ни Володимир Стегней, заслуже­ний артист України Ференц Томич, Наталія Шіпош, Маріанна Сокач, викладачі Марія Лоскоріх, Сергій Крицький та ін.

Табірна зміна, як завжди, завер­шується концертом юних талантів «Гармонії». За три тижні відпочин­ку й навчань діти «відшліфову­ють» свою виконавську майстер­ність, навчаються виступати дуе­тами, квартетами, демонструють злагоджену колективну гру на різ­них музичних інструментах.

Упродовж зміни, крім творчого напряму, літня школа-табір «Гар­монія» працює ще й у режимі дитя­чого оздоровчого закладу, відтак дітям пропонують насичену вихов­ну й культурну програми. Керів­ник табору Михайло Фендик орга­нізував для вихованців чималу кількість цікавих подорожей і екс­курсій. Це захоплюючі мандри до гірської Рахівщини з відвідуван­ням географічного центру Європи, аквапарку в Тячеві, поїздки в оздо­ровчий комплекс із термальними водами в с. Косино Берегівського району, санаторії «Синяк», «Карпа­ти», Мукачівський замок Паланок, Чинадіївський замок Сент-Міклош, с. Ви­зницю, на водоспад Ши­пот та ін. Мабуть, голо­вним сюрпризом для тала­новитих вихованців «Гар­монії» було запрошення центрального українсько­го телеканалу взяти участь у зйомках телепе­редачі «Хата на тата – один вдома» у замку Пала­нок, де під час зйомок юні закарпатці грали на му­зичних інструментах, де­монстрували свої творчі навички, знімалися в ма­сових сценах. А скільки в таборі відбулося інтелек­туальних, творчих кон­курсів, вікторин, розваг, змагань із різних видів спорту!

Фрагменти табірного життя, відображені у шоу-програмі, присутні спо­глядали під час закриття зміни у «Гармонії». За­ключним акордом добрих справ закарпатської школи-табору були приві­тання начальника управління культури Закарпатської облдержадміністрації Юрія Глеби, голови обласної профспілкової організа­ції працівників культури Наталії Товтин, вручення грамот кращим активістам табірного життя.

Отже, унікальна закарпатська «Гармонія» завершила свій 22-й літній сезон. Досвід і результати цієї роботи у Закарпатті, безумов­но, заслуговують на увагу. Адже десятки колишніх її вихованців працюють у закладах культури і мистецтва нашої області, України й за кордоном.

 

 

 На підтримку літнього відпочинку

 Сергій Баранчиков

Про проблеми оздо­ровлення дітей пра­цівників сільського господарства йшло­ся на засіданні президії Закарпатської обласної профспілкової організації працівників АПК.

Щороку перед кожною пер­винкою ставиться завдання на високому рівні провести літню дитячу оздоровчу кампанію. Профспілка, зо­крема, переймається нелег­ким завданням: «Як допо­могти батькам здешевити оздоровлення?». Відтак на­магається віднайти бодай якість кошти у профспілко­вому бюджеті, вмовити ке­рівництво підприємства про часткове фінансування вар­тості путівок. Допомагає у цій справі закупівля путівок на дитяче оздоровлення з оплатою 90% вартості за ра­хунок коштів Фонду соці­ального страхування з тим­часової втрати працездат­ності на тендерній основі. Але цих путівок, на жаль, украй мало. Частково допо­магає з фінансуванням Міністерство агропромис­лового комплексу та продо­вольства України.

Про хід оздоровлення дітей у краї проінформував заступ­ник голови Закарпатської облпрофради, голова облас­ної оздоровчої комісії Василь Захарець. Загалом в області з початку літнього сезону за участі профспілок оздоровле­но понад три тисячі дітей.

Однак, попри тепле й лагід­не сонце, сприятливий клі­мат Карпат, проблеми в оздоровленні все ще є, й щороку їх усе більше. Про це йшлося в інформації го­лови Мукачівського райко­му профспілки працівників АПК Михайла Гардея.

Підбиваючи підсумки засі­дання, голова облорганіза­ції профспілки працівників АПК Ганна Кулик закликала профспілковий актив до­класти всіх зусиль, аби оздоровити якомога біль­ше дітей працівників галузі.

 

 

 Чарівна пора

 Коли настає літо, батьки завжди прагнуть якнайкраще оздоровити своїх дітей під час літніх канікул. Адже від гарного від­починку залежатиме успішне навчання в школі та здоров’я дитини.

 Ірина Шморгун

головний лікар-директор санаторію-профілакторію «Факел» ГПУ «Шебелинкагазвидобування»

У червні 118 дітей об­рали місцем свого оздоровлення санаторій-профілакторій «Факел» медичного центру підприємства «Шебелинка­газвидобування», на базі якого діє дитячий оздоров­чий табір із сучасним медич­ним обладнанням, оновле­ними приміщеннями й об­лаштованими дитячими майданчиками, спортивни­ми спорудами та басейном.

Під час відпочинку діти від­відували фізкультурно-оздоровчий комплекс, бра­ли активну участь у веселих святах «Мільйон років до нашої ери», «Міс Солоха», «День індіанця», «Під зна­ком зодіаку», «Козацькому роду нема переводу», «Свя­то літа» та багатьох інших. Проводилися спортивні зма­гання з футболу, волейболу, піонерболу, тенісу, плаван­ня, бігу та шашко-шахові турніри – під гаслом Олім­пійського прапора.

Проведено вечір пам’яті, приурочений до 72-ї річниці з дня початку Великої Вітчизняної війни. Діти займа­лися в гуртках з прикладної творчості, танцювальному, вокальному, відвідували спортивні секції, набули но­вих знань під час занять, роз­ширили свій кругозір. Тих, хто показав найкращі спор­тивні й творчі досягнення, були нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Друга зміна охопила 121 ди­тину.

Добре запам’яталося дітям свято солодощів, яке органі­зували для них представни­ки Харківської бісквітної фа­брики й Об’єднання проф­спілок Харківської області.

До 70-річчя звільнення Хар­ківської області від німецько-фашистських загарбників 16 липня діти зустрілися з ветеранами Великої Вітчиз­няної війни. Школярі також відвідали музей бойової слави в ЧЗОШ I–III ступенів № 2. Ветерани Петро Ми­хайлович Овчарук і Дарина Іванівна Бєлік розповіли ді­тям про запеклі бої, які вела на території Харківської об­ласті радянська армія, і про тяжке життя мирних людей під час окупації. Тож сумува­ти в санаторії-профілакторії «Факел» просто неможливо.

Цікавий і радісний відпочи­нок дітям забезпечили сво­єю копіткою й злагодженою роботою трудовий колектив газопромислового управлін­ня «Шебелинкагазвидобу­вання», творчі колективи профспілкового Палацу культури та досвід і небай­дуже ставлення до оздоров­лення дітей директора під­приємства, депутата Харків­ської обласної Ради Ю. Фе­сенка та голови первинної профспілкової організації, депутата Балаклійської ра­йонної Ради С. Домненка.

Запрошуємо всіх охочих від­відати нашу велику, дружну родину.

08.08.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання