« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Збагачуємо здоров`ям

Море, сонце і вода…

Море, сонце і вода…

 На Запоріжжі стартує четвер­та дитяча оздо­ровча зміна. За­клади оздоровлен­ня та відпочинку, розташовані на узбережжі Азовсь­кого моря, гостин­но зустрічати­муть більше 8 тис. дітей та під­літків.

Запорізька обласна рада профспілок, профспілкові ор­ганізації всіх рів­нів разом з робо­тодавцями, Фондом соці­ального страхування з тимчасової втрати праце-здатності, власниками і фахівцями оздоровчих за­кладів доклали значних зусиль, щоб відпочинок дітей був змістовним і сприяв їх духовному, культурному, правовому, економічному і фізично­му розвитку.

Обласні організації профспілок, використову­ючи кошти Фонду соц­страху, роботодавців та власні, централізовано за­куповують дитячі путів­ки, що дозволяє зменшити фінансове навантаження на бюджети батьків. Контроль за проведенням літнього відпочинку дітей здійснюють фахівці обл-профради, галузевих профспілок та первинних профорганізацій.

У цьому році дитячі оздоровчі заходи прово­дяться під девізом «Модно бути здоровим». Ініціато­ром інноваційних підхо­дів до роботи з дітьми є оздоровчий заклад «Чер­вона гвоздика» в м. Бер­дянську (директор Тетяна Михайленко). Тут розро­блені програми «Аквама­рин» під гаслом «Плавати, як і ходити, повинна вмі­ти кожна дитина». З цією метою обладнано пляж на березі моря і два нових ба­сейна, де діти навчаються плаванню і займаються аквааеробікою. Також тут працюють клуб журналіс­тів «Гвоздика-медіа», радіо-студія «Гвоздика-FM» і «Танцюють всі». Для розвитку творчої особис­тості організовано «Арт-студію», а для любителів туристичних походів – «Тур-естафету».

У дитячий оздоровчий заклад «Маяк» АТ «Мотор-Січ» (директор Андрій За­дорожний), розташований на березі Дніпра, всі путів­ки продані заздалегідь. Популярності табір зажив завдяки педагогічним ка­драм, які створюють ін­формаційне поле життєді­яльності дітей, в якому максимально розкрива­ються їх здібності. Занят­тя в десяти гуртках за ін­тересами, навчання пла­ванню, спільні ігри з юни­ми спортсменами спорт­клубу «Мотор-Січ» гаран­тують дітям повноцінний відпочинок. Адміністра­ція і профспілковий комі­тет АТ «Мотор-Січ», розу­міючи важливе значення відпочинку й оздоровлен­ня дітей своїх працівни­ків, роблять усе можливе, щоб підростаюче поколін­ня відчувало турботу до­рослих і згодом приходи­ло працювати на рідне підприємство.

У м. Приморську нині працюють чотири дитячі оздоровчі заклади – «Про­метей», «Салют», ім. Гага­ріна і «Ювілейний». Тут відпочивають діти не лише із Запорізької облас­ті, а й з багатьох регіонів України.

У Якимівському районі відпочивають понад 4 тис. дітей. Так, у смт Кирилів­ка всі табори відповіда­ють вимогам законодав­ства щодо відпочинку ді­тей, тому з їх заповненням проблем не виникає.

Підвищенню якості ро­боти з дітьми сприяє запо­чаткований ФПУ щоріч­ний Всеукраїнський огляд-конкурс серед проф­спілок, трудових колекти­вів та оздоровчих закладів на кращу організацію оздоровлення та відпо­чинку дітей.

Робота дитячих оздо­ровчих закладів, участь у ній профспілкових органі­зацій обговорюється на оперативних нарадах в облпрофраді, галузевих профспілках, висвітлю­ється на сторінках район­них, міських та обласних газет, радіо і телебачення. Профспілкові працівники приділяють велику увагу питанням охорони життя та здоров’я дітей, роботи персоналу, організації харчування, дотриман-ня санітарно-гігієнічних норм і правил, організації дозвілля.

Анатолій Черепєхін, завідувач відділу культурно-масової, спортивної та оздоров­чої роботи Запорізької облпрофради

 

 

 Співпраця заради дітей

Київська міська профспілка працівників агропромислового комплексу піклується про якіс­ний відпочинок дітей. Так, із ме­тою організації літнього відпо­чинку та оздоровлення дітей працівників галузей АПК м. Киє­ва міська профспілка уклала договори з низкою оздоровни­ць, серед яких «Орлятко», що на Херсонщині, «Лісний» та ім. Гагаріна в Київській області, «Водограй» на Закарпатті.

Для організації відпочинку й оздоровлення дітей в ДОЦ«Орлятко», з яким профспілка співпрацює вперше, передба­чено супроводження і перебу­вання в таборі протягом 2–4 змін співробітників ради профспілки та профспілково­го активу. Минулого місяця го­лова ради профспілки Ольга Лопата, головний бухгалтер Тетяна Бельченко, технічний інспектор праці Михайло То­нюк відвідали «Орлятко» й оз­найомились з організацією відпочинку дітей (харчування, медичне обслуговування, пе­ребування на морі, проведен­ня щоденних конкурсів, дис­котек та спортивних заходів, екскурсії тощо). Позитивні враження залишає у дітей ці­кава поїздка до національного біосферного заповідника «Ас­канія-Нова».

Сподіваємося, що такий чудо­вий відпочинок й надалі дару­ватиме радість нашим діточ­кам та їхнім батькам, а проф-спілкова організація АПК м. Києва із щирою турботою та відповідальністю ставити­меться до цього важливого питання.

За інф. київської міської профспілки працівників АПК

 

 

 Турбота про малечу

 Незважаючи на зміну форми власності, питання оздоров­лення працівників та їх дітей залишаються серед пріори­тетів спільної діяльності ад­міністрації Закарпатської філії ПАТ «Укртелеком» (в. о. дирек­тора Сергій Ярмоленко) та профспілкової організації (го­лова Петро Паук).

Як і раніше, нині гостинно при­йняв малечу дитячий оздоров­чий заклад «Зв’язківець», яким опікується філія. Він розташо­ваний у мальовничому куточ­ку Карпат – селі Турички Пере­чинського району. Крім дітей закарпатських укртелекомів­ців, цьогоріч тут добре прово­дять свої літні канікули ма­ленькі мешканці Київської та Чернівецької областей і міста Києва.

Завдяки зусиллям керівництва філії дитяча оздоровниця за­вчасно підготувалася до літ­нього сезону. Аби здешевити вартість путівки для дітей пра­цівників, власник підтримав пропозицію профспілкової ор­ганізації і встановив для оздо­ровниці показник рентабель­ності в розмірі одного відсо­тка. У результаті оплата вар­тості путівки до «Зв’язківця» сформувалася з різних джерел фінансування – коштів підпри­ємства, профспілкової органі­зації, Фонду соціального стра­хування з тимчасової втрати працездатності. Крім того, 10% становила батьківська допла­та, що менше, ніж у багатьох інших галузях.

Протягом перших двох змін у закарпатському «Зв’язківці» оздоровлено 182 дітей, 76 з яких – працівників Закарпат­ської філії.

«Спільно з адміністрацією планували оздоровити на на­шій базі за заявками 70 дітей, а фактично оздоровили 76, – говорить голова профспілко­вої організації Закарпатської філії ПАТ «Укртелеком» Петро Паук. – Як завжди, показник оздоровлених дітей на 1 тис. працівників у нас є одним з найвищих серед галузевих профспілок нашого краю».

Щоб оздоровлення дітей у «Зв’язківці» було організова­но на належному рівні, под­бав виховательсько-обслуго­вуючий персонал оздоровни­ці на чолі з начальником Сте­паном Молнаром. Йому допо­магала заступник із виховної роботи Ірина Плавайко, яка багато років очолювала цей заклад.

Характерно, що програма пе­ребування дітей в оздоровни­ці є надзвичайно насиченою. Різноманітні конкурси, огля­ди, інтелектуальні ігри, диско­теки, спортивні заходи поєд­нувалися з цілеспрямованою виховною роботою. Для дітей влаштовувалися автобусні ек­скурсії в Ужгород і Мукачеве, а старшим за віком школярам сподобалися походи на Поло­нину Руну – окрасу Карпатсь­ких гір. Тож відпочинок у «Зв’язківці» надовго запам’ятається всім дітям, батьки яких придбали сюди путівки.

Сергій Баранчиков

 

 

22.08.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання